Üdvözlöm!

Kicsit összetett a kérdésem. Van 2 gyermekünk és felmerült, hogy bővítenénk a házat. Tetőteres házról beszélünk, mely kész állapotban van, így egy irányban tudnánk haladni, méghozzá a teraszunk felé. Olvastam vhol, hogy terasz beépítésre nem lehet igénybe venni, de erre a teraszra nem is lehet építeni, le kell bontanunk ahhoz, hogy ráépíthessünk, viszont az alatta található pincét szeretnénk megtartani. Így már megkaphatjuk a CSOK támogatást?

Amennyiben igen, akkor ezt az utólagos utalást hogyan kell elképzelni? Nem igazán értem, hogy ha nincs rá mondjuk fedezetünk, akkor ez hogyan működik. Illetve nem csak bővítenénk egy szobával, hanem egy új teraszt is csinálnánk a régi helyett és egyéb más felújítást is végeznénk egyúttal. Ez esetben hogy történik az ellenőrzés, a számlákat hogyan különítem el pl. meg a költségvetést hogyan kell benyújtani?

Köszönöm a választ!
Anna

Kedves Anna!

Terasz beépítésére valóban nem igényelhető a CSOK. Megoldás lehet, amit Ön is írt. A terasz lebontása után szoba hozzáépítésével jogosulttá válhatnak a támogatásra. A szobának legalább 8 m2 hasznos alapterületűnek kell lenni. A pince nem befolyásolja a jogosultságot. A bővítésre vonatkozó CSOK feltételekről részletes tájékoztatást IDE kattintva olvashat.

A bővítési munkálatokról költségvetést kell benyújtani, melynek 70%-át majd számlával kell igazolni. Az első helyszíni szemlére még a munkálatok megkezdése előtt sor kerül. Ezt követően attól függően, hogy milyen készültséget tudnak elérni, annak arányában folyósít a hitelintézet. Amennyiben saját erő nem áll rendelkezésre, akkor megoldás lehet, ha a kivitelező megelőlegezi a felmerülő költségeket. Illetve a kezdei munkálatok fedezésének egyik módja lehet a családi vagy személyi kölcsön. A témában további részleteket IDE kattintva olvashat.

Azok a felújítási munkálatok, melyek nem kapcsolódnak közvetlenül a bővítéshez, nem finanszírozhatók a CSOK-ból. Ezekről a munkálatokról külön költségvetést szükséges benyújtani, amennyiben lakásfelújítási hitelből szeretnék finanszírozni. A hitelhez kapcsolódóan nincsen számlabenyújtási kötelezettség. Az elérhető legkedvezőbb felújítási hitelekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájákozódhatnak előzetesen.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást bővebb információk ismeretében. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése