T. Hitelnet!

A kérdésem: CSOK-ot szeretnénk felvenni (10 + 10 millió) használt lakásra járó + vissza nem térítendő 1,430 ezer Ft két vállalt gyermekre.

Az ingatlan-nyilvántartásbeli megnevezés, kivett lakóház, gazdasági épület (XVII kerületben). A térképen szerepel a gazdasági épület, azonban az le lett bontva. Annak egy része egy terasz. A többi el lett bontva.

Kérdésem: szükséges-e az átminősítés? (földmérő, épületfeltüntetés, záradékolás és ingatlan-nyilvántartásbeli átvezetés)
Vagy ennek hiányában is finanszírozható az ingatlan?

Az eladók vállalják ennek ügyintézését, azonban ez több hónap. Addig szerződik velünk a bank, esetleg folyósítási feltételként írja elő a térkép rendezését?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
Kinga

Kedves Kinga!

A bankok álláspontja némileg különbözhet fenti kérdésben. Több banknál is azonban szigorú szabályokra számíthatunk e tekintetben. Ezeknél a pénzintézeteknél elvárás, hogy az épület tényleges státusza és a térképmásolat összhangban legyen. A jogilag rendezetlen ingatlant több bank sem fogadja el, illetve jogi rendezetlenség esetén felülvizsgálatot kérnek bankon belül, ami meghosszabbítja a kérelem átfutási idejét.

Ha a főépülettől független épületről van szó – fizikailag és funkcióját tekintve egyaránt – akkor van olyan bank, amelynél nem jelent gondot, ha nem egyezik a térképmásolat a valósággal. A témában bővebb információ ITT olvasható.

Véleményünk szerint, amennyiben a lakóház minden tekintetben megfelelne a CSOK feltételeknek, akkor nem feltétlenül probléma, ha a gazdasági épült a valóságban már nincs az ingatlanon. Hiszen annak finanszírozására nem is lehet igényelni sem a CSOK-ot, sem a hozzá kapcsolódó CSOK hitelt.

Arról, hogy a mely CSOK feltételeknek kell megfelelni, IDE kattintva tájékozódhatnak.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket

Lakáshitelek összehasonlítása

Már az adásvételi szerződés megkötése, illetve a CSOK kérelem összeállítása előtt célszerű lenne előzetes egyeztetést kérni. Ebben Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre. A további részletek pontos ismeretében le tudjuk egyeztetni, jelen helyzetben melyik pénzintézet jöhet szóba finanszírozóként. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatalapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése