Kérdésem a következő lenne.

A párommal használt lakást/házat szeretnénk vásárolni 6 m forintig. Gyermekünk még nincs, de szeretnénk legalább kettőt. Párom 32 éves múlott, én 35 leszek ebben az évben. Házasságkötést jövőre terveztük, előbb legyen meg a családi otthon.

Én sajnos báros (jelenleg aktív) vagyok. Ilyen feltételek mellett mit tud tanácsolni? Van esélyünk szocpol támogatásra? Ha igen, két gyermek után mennyi?
A vásárolt ház hasznos területe kb. 80 m2.
Válaszát előre is köszönöm!
Laci

Kedves Laci!

Használt lakás/ház vásárlása esetén szocpol támogatással sajnos nem számolhatnak. Lakásépítési támogatás (szocpol) a hatályos kormányrendelet értelmében csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához kérhető. A szocpoligénylés további feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

A finanszírozás további akadályát az Ön jelenlegi BAR státusza jelenti. Lakáshitel igénybevételére aktív és passzív BAR lista esetén nincsen lehetőség egyik pénzintézetnél sem. Ezek alapján sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitellehetőséget ajánlani.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

25 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Használt lakás vásárlásra két gyermek után igénybe vehető-e a szocpol?
Ha jár, menyi és hitelhez van-e kötve?
És milyen munkaviszony kell hozzá?

Jó estét!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel a fiamnak van két kiskorú gyermeke és albérletben vannak, de nagyon drága nekik és hősugárzóval fűtenek, de hideg van, mert ugye csak tél van és dolgozik 3 hónapig, hogy igénybe tudná venni a szocpolt?

Van 3 lányom, 4 és fél, 2 és fél évesek és egy 4 hónapos! Tanyán lakom, van élettársam, de nincs jövedelme. Így hogy használjam ki?

Érdeklődni szeretnék, hogy felmondták nekem a lakáshitelt, de jön a második babám és arra a szocpolt megigényelhetem-e kertes házra? Alaptőke 300.000.
Köszönöm.
Gábor

Az állam ezt a lehetőséget is elvette a családoktól. Tudják jól, hogy nem lehet sehogy felépíteni a házat, új építésű meg nem sok van, legtöbb használt lakás van eladó. Ha így csinálják, nem sok gyermek fog születni, mert ezt jól meg kell gondolni, hogy mire vállalnak babát.

Én azt hallottam, hogy visszalépett a régi szocpol. Tényleg igaz, mert jó lenne, mert csak használt lakást tudnánk venni.

Üdvözlöm!
Fiatal pár vagyunk (24-25), használt lakást és gyermeket szeretnénk. Bejelentett jövedelmünk van, hiteltartozásunk nincs. Van lehetőség használt lakás vásárlására szocpol támogatással?

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy használt ingatlan vásárlásakor jár-e a szocpol? Két gyermekünk van, most szeretnénk lakást venni. Még nem vettük igénybe a juttatást. Az ingatlan a 70-es években épült.
Köszönöm előre is válaszát.
Henriett.

Barátommal nevelek három gyermeket, de szeretnénk kihasználni a szocpolt. Mi úgy hallottuk, hogy csak lakásépítésre lehet, használt lakást nem lehet a szocpolból venni. Csak házastársak vehetik fel a szocpolt.

Az lenne a kérdésem, hogy tanyasi falusi házra is lehet-e?

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy mik a szocpol feltételei?
(18 éves vagyok, az élettársam is, 1 közös gyerekünk van. Munkaviszonyom nincsen, az élettársam gyesen van. Használt lakásra szeretnék igénybe venni a szocpolt.)
Válaszukat előre is köszönjük.

Érdeklődnék, hogy mi kell szocpol igényléséhez! Házat szeretnénk venni. Egy gyermekem van!

46 éves vagyok, van egy 11 éves gyermekem. Szeretnék használt lakás vásárláshoz szocpolt. Lehet-e a mai jogszabályok szerint?

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi kinéztünk egy házat vidéken. 100 nm-es, de az energetikai besorolását még nem tudom. Van egy babánk, de szeretnénk beígérni még 1-et vagy 2-őt. Arra gondoltuk, hogy felvesszük a szocpolt, az lenne az önrész és mellé egy személyi kölcsönt vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt. A ház 3,5 millió forintba kerül. Önök szerint lenne esély így megvenni a házat?
Köszönöm előre is, Szandi

Szeretnék fiamnak segíteni. Használt lakást vennének. 3 gyermek van, ebből 2 fogyatékos. 5-4-3-évesek, így jöttek sorban, de az albérlet árán már a kölcsönt is fizetni tudnák. A lakás amit megvennének 3.000.000.- forint, vegyes építésű.
Tisztelettel. Egy édesanya ki csak így tud segíteni