Tiszteletem!
Azt szeretném megkérdezni, hogy igényelhetek-e félszocpolt (gyermekem egyedül nevelem) és Fészekrakó támogatást egyszerre aktív bárosként, hogy meg tudjak venni egy házat? És ha igen, akkor mi a menete?
Kérem válaszoljon mielőbb.
Köszönettel: Kriszti

Kedves Kriszti!

Félszocpol és FOT igénylésére 2009. július 1. óta nincsen lehetőség. Az 2012-ben újra bevezetendő vissza nem térítendő állami támogatással sem nyílik erre sajnos lehetőség. Szocpolt igényelhet az, aki új lakást vásárol vagy új lakóházat épít.
A támogatás egy gyermek után nem jár. A jogosultsághoz legalább 2 meglévő vagy vállalt gyermek szükséges.
Használt lakás vételárának finanszírozásához vissza nem térítendő támogatás nem igényelhető.

A fészekrakó hitel használt és új lakás vásárlásához egyaránt kérhető. A hitelfelvételnek azonban alapfeltétele, hogy az igénylő adatai nem szerepelhetnek a BAR listán. Aktív BAR esetén sajnos egyik pénzintézetnél sincs lehetőség sem fészekrakó, sem piaci kamatozású lakáshitel igénybe vételére.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Barátomnak van egy háza, ami lakhatatlan, újítjuk épp. Vehetek rá szocpolt vagy fél szocpolt, valami támogatást? Van egy kisfiam 2 éves, tartósan betegnek van minősítve a szíve miatt. A tulajdonomban kell lennie a háznak? Vagy egy részének?

Üdvözlöm!
A férjemmel kinéztünk egy használt házat, szeretnénk megvásárolni. Mint kiderült faktoringnál van a hitele, fundamentán keresztül, áthidaló hitellel szeretnénk kiváltani és azt szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben jár-e a félszocpol?
Köszönöm válaszát!

Üdvözlöm!
Annyi lenne a kérdésem, hogy félszocpol jár-e? Faktoringtól hitelkiváltás azaz használt lakás vásárlás fundamentán keresztül?
Várom válaszát!

2005-ben bővítettük lakásunkat. Akkor a félszocpolt vettük igénybe 2 gyerekre. 2011-ben született meg a harmadik gyerekünk. Igényelhető-e a félszocpol felújításra vagy más munkálatokra?

Tisztelt Szakértő!
Félszocpolt szeretnénk igénybe venni. Kibővítettük házunkat egy szoba, fürdőszobával, emeleti résszel. 2 gyermekünk van (6 hónapos, 2,5 éves). Férjem viszont 38 éves, én 30. Jogosultak vagyunk-e rá? Lakhatási engedélyünk még nincs. Kamatmentes munkáltatói kölcsönt kaptunk, amiből építkeztünk, illetve van a házon jelzálog (hitel miatt, nem a miénk).
Ha igen, akkor a tulajdonviszonyoknak hogyan kellene alakulni?
Nekem nincs részem, férjemnek 1/4.
Köszönöm válaszát.

Tisztelt ügyintéző!
Szeretném tudni, hogy lejárt a szocpolunk mivel kifutottunk a határidőből, de az építési határidőt meghosszabbítottuk. Hozzáépítésről van szó, de a szocpolból egy forintot sem utalt a bank. Az idén jár le a lakhatási. Van-e mód arra, hogy újra igényeljem a fel nem vett, meglévő gyermekeim után a félszocpolt? Köszönettel és tisztelettel: Andrea

Üdvözlöm!
Párommal 6.5 éve élünk élettársi kapcsolatban. Van egy 5.5 éves kislányunk. Most 2012. április végére várjuk a második gyermekünket és szeretnénk majd még egy harmadikat is. Jelenleg egy 2 szobás panellakásban lakunk. Szeretnénk vásárolni 3 szobás panellakást. Falak, födémek szigeteltek. Nyílászárok cserélve. Egyedi fűtésmérő felszerelve. Napkollektoros.
Párom 1991-ota dolgozik, 39éves. Én 30 éves múltam, emelt családi pótlékot kapok saját jogon. 54%-os rokkant vagyok, amit árvaellátás címén folyósítanak.
Az lenne a kérdésem, hogy kaphatunk-e félszocpolt, ha az 5.5 évesre kaptunk? Ha igen, akkor mennyit?
Tisztelettel: Ági

2004-ben igényeltünk szocpolt (illetve félszocpolt) lakáshitelünk mellé, amit használt lakás bővítésre használtunk fel (amire akkor lehetőség volt). 2011. decemberben újabb gyermekünk született. Igényelhető utólagosan rá a félszocpol a meglévő hitelünk csökkentésére?

Édesanyám január 14.-én elhunyt.Picike komfort nélküli önkormányzati lakásban lakott. Szeretném magamnak és a kislányomnak megvenni. Válófélben vagyok. A gyerektartáson kívül a férjemtől semmi nem jár. Igényelhetem a félszocpolt a lakásra, hogy ne kelljen albérletbe mennem a kislánnyal?
Válaszukat előre is köszönöm.
Erika

Kedves Szakértő!
Férjem 36 éves én 34. Van egy 3 éves kislányunk és szeretnénk még egy gyerkőcöt. Kertes házban élünk, ami saját tulajdon, az én nevemen van! Szeretnénk bővíteni egy lakószobával és a tetőt lecserélni.
Férjem munkaviszonyban áll több éve, én jelenleg munkanélküli vagyok.
Szeretném kérdezni, igényelhetjük-e a félszocpolt és ha igen, mi lenne az első lépés? (A bankban sajnos nem tudnak róla,hogy létezik a félszocpol!)
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Éva

Tiszteletem!
Azt szeretném kérdezni, hogy használt ház vásárlása esetén jogosult lennék-e szocpol igénybevételére?
Négy kisgyermeket nevelek, és csak használt ház vásárlásával tudnám megoldani a lakásgondomat.
Ha igénybe vehetem azt is szeretném tudni, hogy mikortól lehet igényelni.
Köszönöm a választ.
Ilona