Tisztelt Szakértő!

Úgy értesültem, hogy azokon a településeken, ahol lehetőség van a falusi CSOK igénybe vételére, arra is lehetőség van, hogy a házfelújítás után az Áfá-t 5 MFt-ig visszaigényeljük.

Én 2019 novemberében vásároltam egy családi házat Alsómocsoládon, amit jelenleg felújítok. (Teljes tetőcsere, nyílászárócsere, belső átalakítások, stb.) Szeretném igénybe venni az áfa visszatérítés lehetőségét, de nem találtam információt arra vonatkozóan, hogy hol, milyen formában lehet ezt igényelni.

A falusi CSOK-ot nem igényeltem, mivel nem vagyok rá jogosult, de nem találtam arról sem információt, hogy ez kizáró tényező-e. Nem állok kapcsolatban hitelintézettel, a felújítást nagy részben önerőből finanszírozom, az önkormányzattól igényeltem és kaptam támogatást.

A kérdésem az lenne, hogy pontosan kihez, milyen formában kell benyújtanom a támogatási igényemet?
Köszönöm!
Gabriella

Kedves Gabriella!

Falusi CSOK által preferált településen történő korszerűsítés esetén elérhető az adó-visszatérítési támogatás is. Az ÁFA visszatérítés a falusi CSOK-tól függetlenül is igényelhető. Az adó-visszatérítési támogatásra való jogosultságot tehát nem zárja ki, ha falusi CSOK igénybevétel nem törtnik.

Az adó-visszatérítési támogatás bővítési és/vagy korszerűsítési célok hitelintézet által elfogadott költségvetésben szereplő bekerülési költségének megfizetéséhez használható fel. A támogatással finanszírozható a tetőcsere, nyílászáró csere, valamint belső felújítás is.

Az elvégezni kívánt munálatokról költségvetést szükséges benyújtani. (A költégvetési adatlap banki formanyomtatvány, mely a hitelintézeteknél érhető el.) A hitelintézet által elfogadott költségvetésben szereplő, még hátralévő korszerűsítési költségek finanszírozásához igényelhető a támogatás. A támogatás iránti kérelem meglévő lakás korszerűsítése esetén a korszerűsítési munkálatok befejezését megelőzően nyújtható be a hitelintézetekhez.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Az adó-visszatérítési támogatás összege megegyezik a korszerűsítéshez megvásárolt anyagok és igénybe vett szolgáltatások számlájában feltüntetett és a kiállított számla szerint megfizetett általános forgalmi adó összegével, de legfeljebb 5 000 000 forint. A támogatást készültségi foknak megfelelően, utólagosan folyósítja a hitelintézet a támogatott személy fizetési számlájára akkor, ha a támogatottak a saját erőként vállalt pénzeszközeiket már felhasználták.

A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése