Tisztelt Szakértő!

A szocpollal kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Férjem 38 éves, én 28 vagyok, van egy kislányunk és szeptemberre várjuk a kistestvért. Férjemnek állandó munkája van, én itthon vagyok gyesen, illetve majd a kistestvérrel (de nekem is van munkahelyem). Lakástulajdonunk nincsen, új lakást szeretnénk építeni. Telek még nincs. Két gyermek után szeretnénk igényelni a szocpolt.

Szeretném megkérdezni, hogy a telek árára is fel lehet-e használni a szocpolt?
Mikor lehet elindítani az igénylést?
Meg kell- e várni a második gyermek születését?
A háztervrajzzal, kész tervekkel a kezünkben kell-e igényelni?

Válaszát várva köszönettel: Kata

Kedves Kata!

A lakásépítési támogatást (szocpol) az építési telek megvásárlásához sajnos nem lehet felhasználni. A támogatás csak az építési munkálatok finanszírozásához kérhető.

A lakásépítési támogatás iránti kérelem a jogerős építési engedély, műszaki tervdokumentáció és költségvetés birtokában indítható, ha a telek már az Önök nevére került. A szocpol folyósítása építkezés esetén szakaszosan történik, készültségi foknak megfelelően. Az első részfolyósításra a saját erő felhasználását követően kerül sor.

Életkoruk alapján nem szükséges megvárni a második gyermek születését. Mivel nem múltak el 40 évesek és házasok, ezért jogosultak a megelőlegező szocpolra is, mely a még meg nem született gyermekre kérhető.

Hitelszakértőink készséggel segítenek Önnek a szocpol- és esetleges hitelkérelem összeállításában. Személyre szóló építési hitelajánlatunkat hitelkalkulátorunk segítségével kérhet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó estét!
30 éves vagyok, 4 gyermekem van. Jelenleg gyeden vagyok. Ingatlanom nincs. BAR listán vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy ez kizáró ok-e a szocpolnál? Illetve, hogy mi a menete az igénylésnek, továbbá, hogyha én találtam egy 7 milliós családi házat, akkor lehet-e a szocpol mellé lakáshitelt felvenni? Érdekelne még, hogyha ingatlanosra bízom a dolgokat, milyen árakkal dolgoznak?
Köszönöm válaszát.
Abigél

Tisztelt Szakértők!
Ha mi a férjemmel csak szocpolt szeretnénk igénybe venni, mert a hitelt a saját cégemtől kaptam lakásépítésre, akkor melyik hitelintézethez lehet fordulni szocpolért? Kb. mennyi az átfutási ideje? Szeptemberben szeretnénk a házunkba beköltözni kb. addigra szeretnénk használatba vételi engedélyt és ha jól tudom ez is feltétele a szocpolnak (csak építési engedély lehet, használatba vételi nem a házon).

Üdvözlöm!
Azután szeretnék érdeklődni, hogy van-e már olyan bank, s ha igen, melyik, ahol be lehet nyújtani a szocpol igényt? Több banknál is érdeklődtem, de még nem tudtak semmiről sem!
Válaszát előre is köszönöm!

Azt szeretném tudni, hogy szocpol támogatást hitel nélkül is lehet igényelni?

Érdeklődni szeretnék, hogy lakásfelújításra adnak-e szocpolt. 21 éves vagyok és van egy 2 éves kislányom, akit egyedül nevelek.
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
A párommal 2 lakástakarékot fizetünk, 2 gyermekünk van, nincs még ingatlanunk, és azt szeretném kérdezni, hogy hitel nélkül is igénybe vehetjük a szocpolt? Így ugyanis már meglenne a vételár. Illetve, hogy vizsgálják-e ebben az esetben is a Bar listát.
Segítségüket előre is köszönöm.

Köszönöm gyors válaszukat, de kérdeznék még egyet. Van arra lehetőség, hogy a lakáshitelt egy másik banknál vegyem fel, míg a szocpolt az OTP-nél újépítésŰ ingatlanra?

Érdeklődnék, hogy van-e lehetőségünk a szocpol kedvezményt közvetlen az Államkincstártól igényelni? Mert a jelenlegi helyzet szerint csak az OTP-nél lehet hozzájutni és a múltbeli tapasztalatok alapján nem szeretnénk az OTP-vel bármi kapcsolatban lenni a jövőben.
Válaszukat köszönöm!