Tisztelt Szakértők!

A kérdéseim a következők:
1., A szocpolt abban az esetben, ha a házastársak egyike - jelen esetben én, a férj - 35 évnél idősebb, akkor már nem igényelhető? A többi feltételnek megfelelünk és 2012 áprilisára várjuk második gyermekünket.
2., Abban az esetben, ha valaki a lakásvásárlást lakáslízinggel oldja meg, jár-e a szocpol támogatás?
Üdvözlettel!
Robi

Kedves Robi!

1., Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén elvileg nem lesz felső életkorhatára a támogatásnak. Vállat gyermek esetén azonban csak akkor jár, ha a házaspárok egyikének életkora sem haladja meg a 35. életévet. Az Önök esetében a szocpol a második gyermek megszületése után lesz igényelhető.
2., Lakáslízinggel történő finanszírozás esetén sajnos nem jár a szocpol.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Az érdekelne, ha lizingelni szeretnénk a házat, akkor is igényelhető a 3 gyerekre a 2,2M szocpol? Köszönöm

Üdvözlöm!
Feleségemmel családi házat szeretnénk venni lakás lízing igénybevételével.
Szeretnénk megtudni, hogy megelőlegezett Csok támogatás igényelhető-e ilyen esetben, 1 gyermek vállalásával. Valamint önerőként számolhatunk-e a támogatással?

Lányom házasságban él, 4 gyermekük van. Eladták a lakásukat és egy nagyobb használt ingatlant szerettek volna vásárolni, de a férje bar listán van. Végül lízingeljük a házat és a lányom mellett én vagyok a társ lízingbevevő. Az előző lakásra 4 gyermek után megkapták a szocpolt, de az eladáskor a két kicsi (4 és 1 éves) után vissza kellett fizetni, amíg az új ház be nem lesz a nevükre jegyezve. Közbejött a bar lista. Van-e lehetőség a két kicsi után, nem a házastárssal lízingelt ingatlan után igényelni a szocpolt?
Köszönöm.

Üdv!
Újépítésű lakást szeretnénk vásárolni. Kérdésem az lenne hogy, összevonható-e a lízing és önerőnek számít a szocpol? (3 gyermek van)