A szocpol lakáslízing esetén is jár?

Tisztelt Szakértők!

A kérdéseim a következők:
1., A szocpolt abban az esetben, ha a házastársak egyike – jelen esetben én, a férj – 35 évnél idősebb, akkor már nem igényelhető? A többi feltételnek megfelelünk és 2012 áprilisára várjuk második gyermekünket.
2., Abban az esetben, ha valaki a lakásvásárlást lakáslízinggel oldja meg, jár-e a szocpol támogatás?
Üdvözlettel!
Robi

Kedves Robi!

1., Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén elvileg nem lesz felső életkorhatára a támogatásnak. Vállat gyermek esetén azonban csak akkor jár, ha a házaspárok egyikének életkora sem haladja meg a 35. életévet. Az Önök esetében a szocpol a második gyermek megszületése után lesz igényelhető.
2., Lakáslízinggel történő finanszírozás esetén sajnos nem jár a szocpol.

 
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Az érdekelne, ha lizingelni szeretnénk a házat, akkor is igényelhető a 3 gyerekre a 2,2M szocpol? Köszönöm

Kedves Zsuzsa!
Lakáslízing esetén nincs lehetőség CSOK igénylésre, mivel az ingatlannak nem Önök, hanem a bank lesz a tulajdonosa.
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a CSOK-kal együtt elérhető hitellehetőségekről. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Üdvözlöm!
Feleségemmel családi házat szeretnénk venni lakás lízing igénybevételével.
Szeretnénk megtudni, hogy megelőlegezett Csok támogatás igényelhető-e ilyen esetben, 1 gyermek vállalásával. Valamint önerőként számolhatunk-e a támogatással?

Kedves Gábor!
Lakáslízing esetén nincs lehetőség sem megelőlegező CSOK, sem CSOK igénybevételére, hiszen lízing esetén nem Önök az ingatlan tulajdonosai, hanem a lízingbeadó. Önök, a lízingbevevők csak a teljes lízingdíj megfizetése után szerzik meg a lakás tulajdonjogát.

Lányom házasságban él, 4 gyermekük van. Eladták a lakásukat és egy nagyobb használt ingatlant szerettek volna vásárolni, de a férje bar listán van. Végül lízingeljük a házat és a lányom mellett én vagyok a társ lízingbevevő. Az előző lakásra 4 gyermek után megkapták a szocpolt, de az eladáskor a két kicsi (4 és 1 éves) után vissza kellett fizetni, amíg az új ház be nem lesz a nevükre jegyezve. Közbejött a bar lista. Van-e lehetőség a két kicsi után, nem a házastárssal lízingelt ingatlan után igényelni a szocpolt?
Köszönöm.

Kedves Kati!
Lízinggel történő finanszírozás esetén szocpol érvényesítésére nincs lehetőség, mivel a lízingbevevő a teljes lízingdíj megfizetéséig nem tulajdonosa az ingatlannak, tehát tulajdonszerzés nem történt.

Üdv!
Újépítésű lakást szeretnénk vásárolni. Kérdésem az lenne hogy, összevonható-e a lízing és önerőnek számít a szocpol? (3 gyermek van)

Kedves Gergely!
Lakáslízing mellé nem vehető igénybe szocpol, mert lízing esetén a lízingbeadó hitelintézet lesz a lakás tulajdonosa. Tulajdonjoghoz Ön csak a futamidő végén vagy a teljes tartozás kiegyenlítését követően jut.
Meglévő gyermekek után igényelt szocpol önerőnek számít. Amennyiben a lízingfinanszírozás helyett lakáshitelt választ, igényelheti a szocpolt is.
Személyre szóló díjmentes lakáshitel, illetve lakáslízing ajánlatunk megtekintéséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x