Tisztelt szakértő!

Férjem 2012-ben tölti a 36. életévét. A rendelkezés szerint mi már kiesünk a kedvezményezettek köréből? Illetve mindkettőnk nevén van lakástulajdon, az enyémet most terveznénk eladni a végtörlesztés miatt, az övét viszont még az előző kapcsolatából származó gyermeke és édesanyja használja (A lakás vele közös tulajdonú). Ha a gyermekre íratnánk a lakást, az megoldást jelentene az igénylés szempontjából?
Illetve a 60 m2 alapterületűnél kisebb lakásokra ez egyáltalán nem érvényes? Lakóépületnek kell-e lennie, vagy mezőgazdasági épületre is fel lehet venni? A telkünk ugyanis pillanatnyilag még mezőgazdasági besorolású, így csak nyaralót építhetünk (ez valószínűleg jövőre fog változni és belterület lesz).
Válaszait előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Krisztina

Kedves Krisztina!

Ha jelenleg még nincs gyermekük, akkor sajnos nem tudják igényelni a szocpolt, mert a támogatás vállalt gyermek utáni igénylésére csak akkor van lehetőség, ha a házaspárok egyike sem töltötte be 35. életévét. Mivel a férje elmúlt 35 éves, ezért Önök csak meglévő gyermekek esetén lennének jogosultak a szocpol igénylésére.
A szocpolrendeletet még nem hirdették ki, ám a tervezet szerint 60 m2-nél kisebb alapterületű lakóingatlanokra nem lesz igényelhető a támogatás.
A szocpolt csak új lakóingatlan finanszírozására (építés, vásárlás) lehet majd kérni. Mezőgazdasági épületre, nyaralóra sajnos nem jár.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A megvásárolni kívánt 4 lakásos társasházi lakás építési engedélye 2006 keltezésű, de még nincs végleges használatbavételi engedélye. Csupán 3 lakás rendelkezik ideiglenes használatbavételi engedéllyel. A megvásárolni kívánt 4. lakás még ideiglenes használatbavételi engedéllyel sem rendelkezik. A fenti lakásra igényelhetünk-e szocpoltámogatást?
Válaszukat előre is megköszönve.
Üdvözlettel, Nándor