Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődni szeretnék a következőkről. Voltunk Bankfiókban OTP-ben és kaptunk egy nagyon felületes tájékoztatást, amit nem részleteznék. Falusi CSOK keretében jogosultak vagyunk 5 millió Ft támogatásra. Hitelt nem vennénk fel. A költségvetés árajánlatok kérése folyamatban.

Kérdésem az volna, 100%-ban CSOK összegéből finanszírozódna a kivitelezés, hőszigetelési rendszer, tetőcsere, esetleg ha majd a költségvetés elbírja gázfűtés korszerűsítés. Ha az 5 milliót lefedi a kivitelezések összege és ezeket 100%-ban kiszámlázódnak, akkor a támogatás ebben a formában megfelelne?

Mindkét kivitelezőnek elég, ha csak a kivitelezés után fizetjük ki a költségeket. Önrészt nem kér a Falusi CSOK, a Bankban legalábbis ezt mondták. CSOK bírálati díj, szemle díjakkal tisztában vagyunk. Csak az nem világos, hogy 70%-ról kell számlával igazolni. A 30% az hogyan? Vagy ki sem fizetődik?

Várom válaszukat.
Gergő

Kedves Gergő!

A falusi CSOK keretében elvégezni kívánt korszerűsítendő munkálatokról költségvetést szükséges benyújtani. Ha a költségvetés 5 millió forintról szól, akkor a finanszírozás teljes egészében megvalósulhat a falusi CSOK-ból. Ebben az esetben önerő nem szükséges a finanszírozáshoz. Amennyiben a korszerűsítési munkálatok összege meghaladná az 5 millió forintot és hitelt nem szeretnének igénybe venni, akkor az 5 millió forint feletti részt kellene önerőből fedezni.

A támogatás folyósítása utólagos, készültségi foknak megfelelően történik. Ahhoz, hogy az első részfolyósítás megtörténjen, valamekkora készültségi fokot el kell érni. Ha a kivitelezővel történt megegyezés alapján a kivitelező előre dolgozik, s Önök a munkálatok elvégzését követően fizetnek, akkor nem kell saját megtakarításból finanszírozni a munkálatok megkezdését. Az fontos azonban, hogy mielőtt a kivitelező elkezdi a munkálatokat, a falusi CSOK kérelem benyútásra kerüljön és megtörténjen az első helyszíni szemle is.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át szükséges számlával lefedni. Egy-egy részfolyósításhoz mindig az elért készültségi fok legalább 70%-áról szükséges a számlákat bemutatni. A fennmaradó 30%-ot nem kell számlával igazolni. Ettől függetlenül az elfogadott teljes 5M Ft folyósításra fog kerülni.

Adott témához kapcsolódóan további bejegyzést IDE kattintva olvashat. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben felépítettük az új kerítést, de nincs bevakolva, színezve, akkor elszámolható-e teljesen a falusi csoknál?

3 gyerekre szeretnénk igénybe venni a falusi csokot, hitel igénylése nélkül.
Hogyan tudom megvalósítani?

Nekem csak olyan segítség kellene,hogy előfinanszírozó kellene a ház korszerűsítésre/falusi CSOK/ 3,8millió.
Bács-Kiskun megye,Páhi.
Terveink szerint január végén költöznénk.

Tisztelt hitelnet!
Mi beadtuk a 5 milliós lakás korszerűsítést és nálunk volt már az értékbecslő. Mi a kifizetést várjuk. Mi van olyankor, ha az értekbecslő a készültségi fokot 70%-ra becsülte és 4.200.000 Ft, de a mi költtségvetésünk 6.200.000 Ft és beleraktunk önerőből több mint 2.500.000 Ft-ot.
Megkapjuk az 5 millió támogatást vagy azt fogják nézni amit az értékbecslő mondott, 4.200.000 Ft.
Várom a válaszukat.
Előre is köszönöm!
Erika

Tisztelt Hitelnet!

Falusi csokkal kapcsolatosan szeretnék érdeklődni,szerződés kötés már meg történt,de viszont a leadott költségvetésben korszerűsítésre tetőfedés cseréje lett beírva. mivel az első válalkozó ezt látta javítandónak a lakáson De nem volt a vállalkozó a padláson hogy ellenőrizze a tető szerkezetét.Ez a válalkozó végűl másik lakást vállalt el így az én lakásomhoz másik vállalkozót kellet keresnem,aki elválalta, de viszont ő fel is ment a padlásra le ellenőrizni a tető szerkezetét és annyira rossza a tető szerkezete hogy azt mondta erre tetőfedés cserét nem lehet el végezni ennek az árából elkészítené inkább a tetőszerkezetét tető anyag a jelenlegi kerülne vissza. Az lenne a kérdésem,hogy mivel a költségvetésben tetőfedés cseréje van írva és a szerződésben is amit a bankkal kötöttem lehet-e utólag módosítani a költségvetést tetőfedésről tetőszerkezet cseréjére? vagy van e valamilyen más megoldása.Válaszát előre is köszönöm