Tisztelt Hitelnet!

Az első kérdésem az lenne, hogy a falusi csok 2 gyerekre 2,6 millió Ft. Abból vásárlásra 580.000 Ft-ot szeretnénk költeni, a többit megoldjuk önerőből. A fennmaradó összeget lehet teljes egészében korszerűsítésre fordítani, vagy arra csak 1,3 millió Ft jár és a maradék pénz úgymond "elvész"?

Második kérdés: Szeretnénk hitelt is felvenni a támogatás mellé, amit szintén felújításra fordítanánk. Ez esetben a hitel rész is utófinanszírozott, vagyis mindenképp önerőből kell elkezdenünk a felújítást?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Antónia

Kedves Antónia!

A preferált kistelepülésen lévő lakás vásárlásával egybekötött korszerűsítés esetén a lakás vételárának kifizetéséhez a támogatás maximális összegének legfeljebb 50%-a fordítható. A falusi CSOK összegének korszerűsítésére felhasználható keretére vonatkozóan nincs a fentiekhez hasonló megkötés.

Ön tehát 2,6 millió forint összegű falusi CSOK támogatásra jogosult. A megvásárolni kívánt lakás vételárának kifizetéséhez 500.000 Ft-ot használ fel a támogatásból. Ebben az esetben a 2,6 millió forintból fennmaradó összeget, maximum 2,1M Ft-ot költhet a költségvetéssel alátámasztott korszerűsítési munkálatokra. Nincs tehát olyan megkötés, hogy korszerűsítésre is csak a maximálisan adható támogatás 50%-a – adott esetben 1,3M Ft – lenne igényelhető.

A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

A legalább két gyermek után igényelt falusi CSOK-hoz kapcsolódóan igényelhető a többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele. A kamattámogatás igénylésének tehát alapfeltétele, hogy az igénylő a legalább két gyermek után nyújtható falusi CSOK támogatás egyidejű igénybevételére jogosult legyen.

Az igényelhető kölcsön összege vásárlással egybekötött korszerűsítés esetén két gyermek után legfeljebb 10 millió forint. A kamattámogatás időtartama a kölcsön legfeljebb első 25 éve, a kölcsön futamideje ennél hosszabb is lehet. A támogatott hitel kamata legfeljebb 3%, amelyet az állam kamattámogatással biztosít.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A korszerűsítésre fordítható kamattámogatott hitel folyósítása szintén készültségi fokkal arányosan, utólagosan történik.

A falusi CSOK hitelről további részletek IDE kattintva olvashatók.

Szakértőink készséggel nyújtanak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást Önnek. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt hitelnet!
Az lenne a kérdésem, falusi csokkal kapcsolatban. Már a felújítás kész van. Már több mint egy hónapja beadtam a számlát az OTP Bankba, de még pénzt nem kaptam vissza.
Mennyi időre szokták az ilyet utalni?
Köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, ha lakást szeretnék vásárolni és a falusi csokot szeretném igényelni 3 gyerekre, vásárlásra és korszerűsítésre, akkor a 10 millió forintot egyben vagy szakaszonként fizetik meg?
Előre is köszönöm a válaszát!

Jó reggelt!
A falusi csok az igényléstől mennyi idő a pénz folyósításáig?

Tiszteletem!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha megvan a költségvetés, elkészült a villany, ablak ajtók, hívunk értékbecslőt, maga az adott témakörben elkészült készültségi fokot nézik? Vagy teljesen az összes munkálatnak a készültségi fokát? Tehát gáz, villany, víz, burkolás, festés?
Köszönöm szépen előre is a válaszát.

Tisztelt Cím!
Falusi csokkal szeretnénk ingatlant vásárolni. A lakóingatlan vételárát fedezi a falusi csok vásárlásra fordítható összege, így hitel nem lesz mellé. A gazdasági épületek vételára 100.000 Ft lesz.
A kérdésem, hogy ki kell-e fizetnünk a 100.000 Ft-ot készpénzzel az eladóknak vagy kérhetjük, hogy ügyvédi letéti számlára kerüljön? Illetve kérhetjük, hogy a támogatás összegét is a letéti számlára utalja a bank a 100.000 Ft mellé és ezt követően történjen meg az eladók számlájára az átutalás?
Várom válaszukat!
Üdvözlettel: Csilla

Én is ezzel érveltem az otpben, de mégsem engedik nekünk az egész 2.6m forintot csak korszerűsítésre fordítani, de csak 1.3m forintot engedélyez rá az otp. Csak 50%kérhető náluk. Mire lehet hivatkozni, hogy megkapjuk?

Ez sajnos így nem igaz. Most beszéltem 3! Otp- alkalmazottam, a központtal is és korszerűsítésre csak a fele vehető igénybe ugyan úgy csak az 50%. Kaptam hívásazonosítót is hozzá, arra hivatkozzak.