Üdvözlöm.

Ha van egy telkünk és építkezni szeretnénk rá, kell a csok 10+10-hez önerő?
A 10M kedvezményes hitelfelvételhez mennyi bejelentett munkaviszony szükséges?

25 M Ft-os költségvetésnél hány %-os készültséget kell elérni önerőből, hogy folyósítsák az első részletet? A készültségbe beletartozik a tervrajz stb.is?
A telek nem számít önerőnek?
Hány havi visszamenőleges munkabért néznek a hiteligényléshez?

Köszönöm a választ.
Tünde

Kedves Tünde!

A vonatkozó kormányrendelet rögzíti, hogy a 10+10-es támogatás folyósítása kizárólag a saját erő beépítése után, készültségi foknak megfelelően, utólagosan történhet. Önerő minimumot nem ír elő a rendelet, ennek mértéke az egyes hitelintézetek hatáskörében kerül meghatározásra. Van olyan bank, ahol legalább 40%-os készültséget kell elérni az első részfolyósításhoz és olyan is, amelynél legalább 2M Ft-nak megfelelő készültség az elvárás. Túl alacsony készültségi fok esetén problémát jelenthet, hogy nagyon kis részletekben történik a folyósítás. A telek nem számít bele az önerőbe. A tervrajz elkészítése sem jelent elért készültségi fokot.

25M Ft-os bekerülési költség esetén, ha a 10+10-es támogatást igénylik, akkor 5M Ft saját erő mindenképpen szükséges, hogy le legyen fedve a 25 milliós költségvetés, ami 20%-os készültséget jelent. S mivel a finanszírozás utólagos, ezt a készültséget mindenképpen meg kell haladni. Ez azonban - például generálkivitelezés esetén - történhet úgy, hogy a kivitelező előre dolgozik. Saját kivitelezés esetén családi segítséggel is elérhető a magasabb készültség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz az ügylet részleteinek ismerete szükséges, ezért célszerű lenne Szakértőinkkel felvenni a kapcsolatot, akár online adatlapunk kitöltésével. Irodáink további elérhetőségét ITT találja.

A 10+10-es támogatás igényléséhez legalább 2 éves TB jogviszony szükséges az igénylők legalább egyikének részéről, melyben maximum 30 nap megszakítás lehet. Magához a hitelfelvételhez a jelenlegi munkahelyen eltöltött 3 hónap már elegendő lehet, ha az igénylő próbaideje már lejárt.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése