Üdvözlöm!

Van egy 50 nm-es családi házunk (természetesen devizahiteles) és pár héten belül most már 4-en leszünk. Egy kicsit értetlenül állunk a tetőtér beépítés/emelet ráépítési résznél... Ugyanis ezt írja a milyen célokra igényelhető résznél:
"olyan építési munkákra, amelyek eredményeképpen 50%-ot elérő arányban az igénylő tulajdonában lévő lakása, a lakás hasznos alapterületének növelésével legalább egy lakószobával bővül, két vagy több gyermeket eltartó építtető esetében, ideértve az új lakás építésének nem minősülő tetőtér-beépítést és emeletráépítést is".

Ugyanakkor a szocpol 2012 törvény, jogszabály szerint A Kormány 256/2011. (XII. 6.) Kormányrendelete lakásépítési támogatásról (ezt egy másik linken olvastam és onnan másoltam ki) többek között még a gépkocsitároló helyiség építési költsége is beleszámít. Legalábbis ezt írja...

Igazából engem ez a tetőteres/emeletes dolog érdekelne illetve ha a már meglévő melléképületet lebontjuk és újonnan felépítjük illetve hozzáépítjük a lakóházhoz és ezáltal bővítjük azt.

Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!

A lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I.31.) Kormányrendelet tartalmazza az Ön által elsőként idézett részt. Ugyanezen Kormányrendelet 1/A.§-a azonban kimondja, hogy 2009. július 1.-től az ilyen célra igényelt támogatás NEM nyújtható.

A jelenleg hatályos Lakásépítési támogatásról szóló 256/2011. (XII. 6.) Kormányrendelet alapján 2012-ben csak új lakóház építése és újépítésű lakás vásárlása finanszírozható szocpollal.

Mindezek értelmében a melléképület lebontását követően történő lakásbővítéshez a szocpol jelenleg sajnos nem vehető igénybe. E munkálatok finanszírozásához lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek. Erről személyre szóló hitelajánlatot online adatlapunk kitöltésével kérhetnek.

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Pest megyében élünk élettársammal és édesanyámmal a szülői házunkban, mely ház tulajdonosa fél részben a bátyám, másik fél részben az édesanyám, amit majdan én fogok örökölni.
Kérdésem az lenne, hogy amennyiben a tetőteret beépítenénk, külön lakrészként, külön bejárattal (75 m2), úgy abban az esetben igényelhetünk-e élettársammal 2 “várható” gyermek után szocpolt, illetve házastársaknak kell-e lennünk az igényléshez?
Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel:
Éva

Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy ha egy Jelzáloggal terhelt lakásra emeletráépítést szeretnénk, teljesen külön álló lakrészt, külön bejárattal, akkor van-e lehetőség a szocpol igénylésre?

Tisztelt Szakértő!
3 (már meglévő) kiskorú gyermekünk van. Házunkat emeletráépítéssel vagy tetőtér beépítéssel szeretnénk bővíteni. Az lenne a kérdésem, hogy igényelhetünk-e szocpolt, ha már mindketten elmúltunk 40 évesek? Jól gondolom, hogy a korhatár csak a vállalt gyerekeknél kritérium?
Válaszukat előre is köszönöm.

Szép napot!
A következő lenne a kérdésem: van négy kisgyermekünk, és egy 63 nm-es házunk, két szobával. A férjemnek van állandó munkahelye, én gyesen vagyok. A ház az én nevemen van. Tetőteret szeretnénk beépíteni, mert nagyon szűkösen vagyunk. Ilyesmire lehet kérni a félszocpolt, vagy erre nem jár? Ha járna, kell önerő, vagy hitelképesnek kell lennünk? Én 30, férjem 33 éves.
Segítségét előre köszönöm.
Üdv: Erzsó

Tisztelt Uram!
A kérdésem a következő lenne: szocpolt tudnánk igényelni, ha a tetőteret szeretnénk beépíteni? Jelenleg 2 szoba van a tetőtérben. Amennyiben beépítésre kerülne a felső rész, külön bejáratot, szobát, konyhát, fürdőt, illetve wc-t szeretnénk. A párom és én sem töltöttem be a 40 évet. Két gyermeket tudnánk vállalni. Egyikünk nevén sincs tulajdon. A ház alapterülete 9*9,5 nm.
Kérem szíves tájékoztatását fentiek figyelembe vételével.
Segítségét előre is köszönöm.