Tisztelt Hitelnet!

Szocpol támogatással kapcsolatban kérnék tanácsot! Édesapám 15 éve halt meg. Van egy bátyám, akivel fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok egy nagy alapterületű kertes házon. Édesanyám mint haszonélvező van jelen. Van egy feleségem, és négy gyermekem, a legidősebb 10 éves lesz idén, a legkisebb december 26-án töltötte az első évet. A ház eléggé rossz állapotban van már, és szeretnénk felújítani. Szocpol támogatásra gondoltunk, de nem tudunk róla semmit.

Lehet-e felvenni saját tulajdonú házra, és ha igen, milyen feltételekkel?
Mikor lehet igényelni, és milyen papírokkal?
Korszerűsítésre vennénk fel (nyílászáró csere, szigetelés, stb.)!
Mint írtam a ház eléggé nagy alapterületű, de mi csak egy részében élünk. Ebben a házban lakik a testvérem is, és édesanyám is. Ilyen feltételekkel van-e esély egyáltalán rá, vagy meg se próbáljuk.
Esetleg más lehetőséget tud-e ajánlani?

Köszönöm tanácsát, és segítségét!
Tisztelettel: Péter

Kedves Péter!

A szocpolt a hatályos rendelkezések szerint kizárólag új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához lehet felhasználni jelenleg. 2015. július elsejei hatállyal ugyan jön az új szocpol - Családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) - bővül a támogatott lakáscélok köre, de korszerűsítéshez ekkor sem lesz igényelhető a gyermekek utáni kedvezmény.

Az új szocpolt július 1. után használt lakás vásárlásához és meglévő lakóház szobával történő bővítéséhez lehet majd igényelni. Amennyiben esetleg ilyen tervek lennének, akkor igényelhető lenne a támogatás.

A korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek. Ezen belül piaci kamatozású és államilag támogatott korszerűsítési hitelt is nyújtanak a bankok. Mindkét esetben forint alapon történik a finanszírozás, árfolyamkockázat tehát nem merül fel. A korszerűsítési hitelkérelmet a munkálatok megkezdése előtt kell benyújtani. A hitelkérelemhez költségvetést kell mellékelni. A kölcsön összege nem haladhatja meg a költségvetés összegét.

A korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg. Ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat, akkor Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban is az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról! Az igényléshez szükséges papírokról Tanácsadóink az Önöknek megfelelő hitel kiválasztása után tudnak pontos tájékoztatást adni!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

32 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném megkérdezni, egy 90 négyzetméteres lakásunk van, ehhez egy szobát szeretnénk. 2 gyerek van. Kell-e önerő? Nem vettük igénybe a csok-ot.

Férjemnek van egy örökölt fél házrésze, amin anyósomnak haszonélvezeti joga van és egy szintén örökölt 1/4 része egy másik ingatlanban. Egyiket sem tudjuk értékesíteni a tulajdonostársak miatt és egyik sem alkalmas 3 gyermekes családnak. Jól tudom, hogy ha csak résztulajdonai vannak illetve haszonélvezettel terhelt a ház, akkor igénybe tudjuk venni a csok-ot használt lakás vásárlásra egy harmadik ingatlanra?
Köszönöm!

Szeretném megkérdezni, hogy előszoba építésére is jár lakásfelújítási támogatás?

Érdeklődni szeretnék, hogy hova kell beadni az igénylést?
Érdeklődni szeretnék még, hogy mit jelent a „C” kategóriás energia minősítés?

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy van 3 gyermekünk, 7 éves, 5 éves és egy 2 éves. A házunk 70 négyzetméter, de sajnos nincs benne víz. Felújításra szorul. Kell hozzá bejelentett munkaviszony? Ha igen, akkor mennyi ideig tartó munkaviszony? Mikortól lehet igényelni? Bővítésre, felújízásra szeretnénk igénybe venni.

Jó napot kívánok!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy házfelújításra, korszerűsítésre is igénybe lehet-e majd venni ezt az CSOK-ot?

Lányom 1/1-es tulajdonos a meglévő ingatlanba. 2 gyermeke van, és élettársi kapcsolatban él. Nyílászáró cserét szeretne kivitelezni, illetve a fűtést korszerűsíteni – kazánt a fürdőszobából kivinni egy különálló kazánházba – erre jár-e a CSOK? Ha igen, milyen mértékben? Az élettársnak van ingatlanja, de az lakáscélú hitellel terhelt. Ennek a törlesztésére igénybe vehető-e?

76 éves vagyok, a fiam 56. Betegsége miatt én vagyok a teljes körű gyámja. Vásároltunk 2 millió Ft-ért a fiam részére egy vidéki házat, de szeretnénk felújítani, komfortosabbá tenni. Jelenleg nincs a tulajdonunkban ezen kívül más ingatlan.
Igényelhetünk, illetve kaphatunk-e szocpol vagy más állami támogatást a felújításra?
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
Jövő hónap 28-án töltöm be 40. életévemet. A CSOK július 1-től lép hatályba. Kérdésem az, hogy ebben az esetben jogosult leszek-e még az igénylésre? (Korszerűsíteni szeretnék) 4 gyermekem közül még 3 nappali tagozatos tanuló (18, 16 és 14 évesek.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Cím!
Augusztusban vásároltam Debrecenben 17 m értékű ingatlant. Egy gyermekem van, ebben az évben lesz 2.
Szocpolt szeretnék igényelni korszerűsítésre (szigetelés, festés), az ingatlan hasznos területe 80 nm.
Hol tudom megtenni Debrecenben és mik a további teendők?
Válaszukat előre is köszönöm!

Szeretnék érdeklődni, hogy mi szennyvíz aknát és kazánt szeretnénk csináltatni, erre megkapnánk a szocpolt?

Tisztelt Hitelnet!
2011-ben vásároltam használt családi házat, melyben 50%-os tulajdonos vagyok és jelenleg még van rajta hitel, melyet rendszeresen fizetek. Azóta összeházasodtunk a férjemmel (a másik 50% nem a férjemé, hanem anyukámé, de ő külön házban él) és született 1 gyermekünk. A következő gyermekünket tavaszra várjuk, tehát ha minden rendben lesz július 1-jére 2 gyermekünk lesz. Amennyiben 3 gyermeket szeretnénk, előre felvehető a 3-ra a CSOK vagy csak a meglévő 2 gyermek után jár?
A házunkat szeretnénk korszerűsíteni. Ablakokat cserélni, szigetelni, stb, amelyhez van önerőnk is. Érdeklődnék, hogy erre jár-e CSOK vagy félCSOK? Amennyiben felvehető a CSOK korszerűsítésre, milyen jellegű munkálatok számítanak bele és honnan tudom, hogy a házunk milyen energetikai besoroltságba tartozik?
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!
További szép napot kívánok!

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy gyerek után (4 éves) lakásfelújításra, fürdő komfortosítására, energiatakarékos vízmelegítő, vagy kazán vásárlásra, esetleg szoba komfortosítására, felújítására lehet-e szocpolt felvenni? Családi házban lakunk, a férjemnek a házban 1/4 rész tulajdonjoga van, de különálló lakásokra oszlik a ház, külön bejárattal. A mi részünk 90 nm.
Üdvözlettel.

Üdvözlöm.
Kérdésem az lenne, 31 élet évemet töltöm most februárban és 2014-ben vásárolt házamra, amiben egyedülállóként élek 2012-ben született két éves fiammal a tetőtérben. Eddig gyeden voltam, most gyesen. Korszerűsíteni szeretném, a nyílászárókat szeretném kicserélni és szigetelni, mivel befúj a szél, fa tüzelésű kazán van, de a radiátorok nagyon régiek, ezért a fűtés nem megfelelő. Ezekre igényelhetem-e a 2015-ös szocpolt, és ha igen, hova forduljak segítségért?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A szocpolt fel lehet használni már meglévő lakóingatlan tetőszerkezet felújítására is? A lakóingatlan régi építésű (51 nm), a C kategóriájú energetikai besorolásnak eleget tesz, a lakást 2011-ben vásároltuk hitelre, aminek a felét már betörlesztettük, és mai napig tartozásmentesen törleszteni tudjuk.
Szíves válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Richárd

Azt szeretném kérdezni, hogy egy gyermek után jár-e a szocpol. Ha igen, mennyi és mikortól? És fel lehet-e használni nyílászárók kicserélésére?
Előre is köszönöm.