Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődni szeretnék, hogy férjemmel első gyermekünket várjuk, és meglévő ingatlan bővítésére szeretnénk szocpolt igényelni. A meglévő ingatlan egy családi ház, aminek 2 tulajdonosa van, a férjem és a testvére, illetve a nagymamának haszonélvezeti joga van. Szeretnénk 2 gyermekre felvenni a szocpolt, de a meglévő házat szeretnénk bővíteni.

Lehetséges-e ez számunkra, hogy 50%-ban tulajdonos a férjem, illetve, hogy bővítésre szeretnénk igényelni és nem új ingatlan építésére?
Illetve ha igen, akkor milyen hivatalban lehet tájékoztatást kapni és igényelni?

Előre köszönöm a választ!
Csilla

Kedves Csilla!

Lakásépítési támogatást (szocpolt) meglévő lakóház bővítésére sajnos nem lehet igényelni. A lakásépítési támogatásról szóló kormányrendelet kimondja, hogy a támogatás vagy 2010. január 1. után kiadott építési engedély alapján készülő lakóház építési munkálatainak finanszírozásához, vagy 2010. január 1. után kiadott használatbavételi engedéllyel rendelkező újépítésű lakás vételárának kiegyenlítéséhez kérhető.

Lakásuk bővítéséhez lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek. Ezt a típusú kölcsönt a pénzintézetek forint alapon, piaci kamatozás mellett nyújtják. Mivel a férje testvérének tulajdonjoga, a nagymamának pedig haszonélvezeti joga van az ingatlanban, ezért Önökön kívül nekik is szerepelniük kell a hitelügyletben. A hitelkérelem a jogerős bővítési engedély birtokában indítható el.

Ha szeretnék megismerni a lakásbővítésre igényelhető hitelkonstrukciókat, akkor kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják tájékoztatni Önöket az elérhető lakáshitelekről!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szüleim házában lakom, feleségemmel és két gyermekemmel és igénybe szeretném venni a szocpolt. Egy szobát szeretnék építeni. Mivel van még a ház mellett egy 3×3 as telek és arra szeretnénk felépíteni egy szobát. Fel tudnám-e venni a szocpolt erre a dologra?

Az lenne a kérdésem, hogy igényelhetek-e szocpolt, ha van két gyermekem, van jelzáloghitelem és ház van a nevemen. Szeretnénk bővíteni, de nem tudom, hogy tudnám-e igényelni a szocpol támogatást! Tisztelettel!

Kérdésem az lenne, hogy ha van egy használt komfort nélküli házunk, kaphatunk-e rá bővítés céljából támogatást? Van 3 pici lányunk és szükségünk lenne alapvető helyiségekre. Pl. fürdőszobára, konyhára, mert jelenleg meg víz sincs az épületben, csak áram. Én gyeden vagyok, a férjem a munkaügyi központnál van regisztrálva.
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.
Mária

Üdvözlöm!
Nekünk már van lakásunk, de nagyon kicsi, mert 3 szoba van és 3 gyermekünk van. Ezt a támogatást nem lehet bővítésre igényelni?

Tiszteletem!
Érdeklődnék, hogy lakásfelújításra, bővítésre jár-e szocpol? 39 éves leszek, egyedül nevelem 2 gyermekemet, akik 16 és 14 évesek.
Köszönöm.

Tisztelt Uram/Hölgyem!
A már meglévő 60 m2-es házunk mellé teljesen önálló falazattal rendelkező, tetőtérbeépítéses lakrészt szeretnénk felhúzni. 3 gyermekünk van. Az új lakrész kb 36m2 hasznos alapterületű lesz. Kérdésünk az lenne, hogy jogosultak vagyunk-e a jelenlegi szabályok szerint szocpolra?