Tisztelt Hitelnet!

A lakásfelújításunk teljes felújításának költsége 4,4 millió forint lesz. 2 különböző vállalkozóval fogunk szerződést kötni.

A kérdés: mindegyik vállalkozói szerződés esetében külön-külön érvényesülnie kell a 25-25%-os szabálynak (a Magyar Államkincstár honlapján olvasottak szerint: “a benyújtott kérelemhez csatolt számlák között feltétlenül kell lennie minimum 25-25 %vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának”), vagy összességében, a felújítás teljes költségét tekintve kell ennek a szabálynak érvényesülnie?

Esetünkben az egyik vállalkozói szerződés egy beépített bútorra vonatkozik, melynél a teljes költség: 3,2 millió forint lesz, amiből anyagköltség: 500.000 forint, munkadíj: 2,7 millió forint. A másik vállalkozói szerződés esetében – belső nyílászárók cseréje – a teljes költség 1,2 millió forint, amiből anyagköltség: 950 ezer forint, munkadíj: 250 ezer forint.
Ebben az esetben jogosultak vagyunk-e a 2,2 millió forint támogatás igénylésére?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Elvira

Kedves Elvira!

A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió forint. A vonatkozó kormányrendelet értelmében a támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet. Ez a szabály nem azt jelenti, hogy az összes benyújtott számlának fele-fele arányban kell anyagköltséget és munkadíjat tartalmaznia: csak a támogatási összegnél igaz ez az arány.

Az Önök esetét nézve összességében 2,95 milliót költenek munkadíjra és 1,45 milliót anyagra, azaz összesen 4,4 millió forint lesz a kiadásuk. Így ennek a felét, azaz 2,2 millió forintot tudnak visszaigényelni. Ez azt jelenti, hogy az 2,95 milliós munkadíjból 1,1 milliót, a 1,45 milliós anyagköltségből is ugyanennyit tudnak elszámolni, így megkaphatják kiadásaik felét, 2,2 millió forintot.

Fenti eset csak akkor működhet, ha van elegendő anyag illetve munkadíj számla. Ha valamelyik nem éri el a lehetséges támogatás felét, akkor csak a kisebb tétel kétszerese igényelhető vissza.

Az otthonfelújítási támogatás további jogosultsági feltételei IDE kattintva érhetők el.

kalkulátor

Felújítási hitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakásfelújítási hitel lehetőségeket

Felújítási hitelek összehasonlítása

Az otthonfelújítási támogatás utófinanszírozású. Ha a tervezett felújítási munkálatokhoz kölcsönt is szeretnének igénybe venni, Szakértőink készséggel ismertetik az elérhető hitelkonstrukciókat! Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot azt szeretném kérdezni hogy az én anyagköltségem 1940000 munkadij 900000 mennyit igényelhetek vissza köszönöm szépen a választ

Tisztelt Hielnet .
Lakásfelújítási támogatás keretébe elvégzett gázkazán cseréje 400000 Ft és ennek a munkádat 50000 Ft. Érdeklődnék hogy jogosultak vagyunk -e a támogatásra , ha igen mennyit lehetne visszaigényelni .
Köszönöm a válaszukat .

Tisztelt Hitelnet!

Lakásfelújítási támogatás keretében elvégzett külső szigetelés munkadíja 1,8 millió forint, agyag költsége 1,2 millió forint lenne. Ebben az esetben mekkora összeget tudok visszaigényelni?

Válaszukat előre is köszönöm! Ágnes

Tisztelt Hitelnet!
Napelemes rendszer kiépítésénél 800e Ft a munkadíj,és 3m Ft az anyagköltség. Ebben az esetben mekkora összeget tudok visszaigényelni?
Köszönöm a válaszukat!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer telepítését tervezzük! Szeretném megkérdezni, hogy ez belefér-e a támogatott kategóriák valamelyikébe? Előre is köszönöm a választ!

Kedves Hitelnet!

El tudjuk számolni anyagköltségként, azokat a számlákat, amik nem a kivitelező vállalkozótól származnak? Például veszek egy ajtót valamelyik barkácsáruházban és a beépítést egy ezzel foglalkozó (de természetesen a barkácsáruháztól független) szakember végzi és saját számlájával igazolja? (Így két forrásból van egy munkához számlám)

Beltéri ajtók cseréje. Anyagköltség 500 ezer Ft, munkadíj 90 ezer Ft.
Mennyi összeget kapok vissza?
Köszönöm válaszát.
Üdv.

Az igényléskor a számlákat a munka elvégzése után 60 napon belül kell benyújtani. Az anyagszámláknak is 60 napon belülieknek kell lenniük vagy azok gyűjthetőek már 2021 januárjától? Köszönöm szépen.