Üdvözlöm!

Érdeklődnék, hogy 5 gyermekünk van én 35 éves vagyok, a férjem 52. Jár nekünk a szocpol a gyermekekre vagy sem?

Valamint a nagyobbik lányom nevén van egy vidéki ház (14 éves), és a férjemén egy fél telek tulajdon. Most vettünk egy kis házat, amit sajnos az állapota miatt bontani kell. Ez az 5 gyermek nevére került és a mi haszonélvezeti jogunkkal. Így van valami esély arra, hogy kaphatunk-e valamit vagy sem?

Üdvözlettel:
Ildi

Kedves Ildi!

A meglévő ház bontása után új lakóház építéséhez jogosultak lehetnek a szocpolra, amennyiben a szocpoligénylés valamennyi feltételének megfelelnek.

Az igénylők életkorát meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén a hitelintézetek nem vizsgálják.

A lánya nevén lévő lakóház akkor nem jelent kizáró okot a támogatás igénylésénél, ha azt több mint 2 éve ajándékozás vagy öröklés útján szerezte, haszonélvezettel terhelten, s a haszonélvező az adott ingatlanban lakik. A telektulajdon nem akadály szocpol igénylésénél.

Szocpol igénybevételével épített házban az igénylőknek vagy támogatott személyeknek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük. Házaspár és élettársak esetén a lakóingatlanban mindkét félnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonjoggal kell rendelkeznie. A házban az igénylőn vagy támogatott személyen kívül csak az általa eltartott gyermek szerezhet tulajdont.

A szocpol igénylésének további feltételeiről bővebben IDE kattintva olvashat.

Amennyiben az építkezéshez lakáshitelt is igényelnének és szeretnének tájékozódni az aktuális törlesztő részletekről, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló építési hitelajánlatban fogják tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Mi az élettársammal részletfizetésre veszünk házat ami majd a teljes vételár megfizetése után kerülne gyermekeink nevére. Miután a nevükre kerül, lehetséges-e hogy szocpolt igényelnünk vagy kaphatnak-e első lakáshoz jutó támogatást mint tulajdonosok?

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy adóstárs vagyok a volt férjem nevén lévő lakásnál. Ez kizáró ok lehet-e a szocpol felvételénél?
Köszönettel, Ági

Felmondott lakáshitelünk van. A szocpolt nem használtuk ki. Így járna-e nekünk? (3 gyerekünk van)
Építkezésre kaphatnánk-e szocpolt?
Számít-e, hogy bar listán vagyok?

A párommal részletre vettünk egy házat, ez azt jelenti, hogy 70 hónapon keresztül havi 35.000 Ft-tal kell fizetnünk a házat és ebből már 42 havit kifizettünk. De a ház nincs a nevünkön, és van egy gyerekünk. És az lenne a kérdésem, hogy igénybe vehetnénk-e a szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm.

Jó napot kívánok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 10-15 év köröl épült a ház, amit meg szeretnék venni szocpolitikára. Van 3 gyermekem, a nagyszüleimé a ház. Igénybe vehetném-e a szocpolitikát?
Válaszát előre is köszönöm.

3 gyermekre megkaphatjuk a szocpolt, ha van a tulajdonunkban egy összedőlőfélben lévő ingatlan? Szocpolt még nem igényeltünk.
Mikortól számít új építésű háznak?
Mennyit kapnánk 3 gyermekre?