Tisztelt Hitelnet!

Hasonló cipőben járunk a párommal “Sajnos” 43 évesen estem teherbe, az első gyermekünkkel, hozzáteszem rajtuk kívül álló okokból. A terhesség 26. hetében vagyunk. (Csak zárójelben jegyzem meg a kérdést: az én gyermekem nem fogja növelni a gyermeklétszámot???) Nem értem, miért kell életkorhatárt szabni?! És úgy látszik, hogy esély sincs arra, hogy ezt megemelik.

Egyébként én érdeklődtem az illetékes minisztériumnál, de süket fülekre talált a kérdés.

Az érdeklődésem tárgya egyébkét annyi, hogy tudunk-e bármilyen támogatást igénybe venni? Elnézést a hosszas bevezetésért.

Előre is megköszönve válaszát!
Üdvözlettel: Viktória

Kedves Viktória!

Meglévő gyermek után igényelt CSOK esetén nincsen felső életkorhatár a támogatott személyekre vonatkozóan. A 12. terhességi hetet betöltött magzat már meglévő gyermeknek számít. Mivel Ön a 26. terhességi hétben van, ezért új és használt lakás vásárlása esetén egyaránt jogosult lehet CSOK-ra 43 évesen is. Falusi CSOK igénylése szintén lehetséges.

A CSOK feltételekről – lakáscélnak megfelelően – honlapunkon részletesen tájékozódhat. A falusi CSOK jogosultsági feltételei IDE kattintva tekinthetők meg.

Vállalt gyermek után akkor vehető igénybe CSOK, falusi CSOK, ha az igénylő házaspárok legalább egyike 40 év alatti a megelőlegező CSOK kérelem benyújtásakor. Ha tehát férje még nem töltötte be a 40. életévét, akkor vállalt gyermek után is benyújtható a támogatási kérelem.

Amennyiben használt lakást vásárolnának, akkor további gyermek születése esetén utólagos támogatásra is jogosultak lehetnek. Ennek összege 400.000 Ft és a lakáscél megvalósításához felvett lakáscélú hitel csökkentésére használható fel. Új lakásra kapott CSOK esetén nincs lehetőség később születetendő gyermekek után utólagos támogatást igénybe venni. Erről további részletek ITT olvashatók.

Babaváró hitel igénylése valóban nem lehetséges az Ön életkora miatt. Ennél a konstrukciónál feltétel, hogy a kérelem benyújtásakor a feleség életkora nem lehet több 41 évnél.

Meglévő lakáscélú hitel csökkentésére szintén igényelhető támogatás életkortól függetlenül akkor, ha a támogatott személyek második gyermeke 2019. július 1. után születik. A támogatás iránti kérelem a 12. terhességi hét betöltését követően nyújtható be a területileg illetékes járási hivatalba. A tartozáscsökkentő támogatás összege ez esetben 1M Ft, harmadik gyermek születése esetén 4M Ft. Erről a támogatási formáról bővebb információt IDE kattintva olvashat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot.
Falusi csokkal vennénk házat. Feleségem 34 éves, én 40. Van két gyermekünk és szeretnénk még egyet. Mivel én 40 vagyok, nem probléma, hogy igényeljük a 3 gyerek után járó támogatást?
Köszönöm válaszát.

Azt szeretném kérdezni úgy lehet-e vásárolni használt lakást, hogy a vételár egy része a csok lenne. A fennmaradó részt részletekben fizetném meg.
Van-e ennek jogi akadálya?

Tisztelt hitelnet!
Az lenne a kérdésem ha csok igénybevételével veszünk egy ingatlant van e arra valamilyen jogszabály,hogy ki jelentkezhet be az ingatlanba rajtunk kívül?Pontosabban az édesanyám bejelentkezhet velünk együtt az ingatlanba állandó lakcímmel?

Tisztelt Hitelnet.
Köszönöm válaszát.
Míg a babaváró hitel 10 millió 20 évre 45-55.000 Ft a törlesztő. Önerőként is fel lehet használni a lakáshitelbe. A lakáshitel 20 millió Ft 20 évre 119.000-160.000 Ft a törlesztő. Azért kettő között van különbség szerintem. Csok + lakáshitel mennyi lenne?

Tisztelt Hitelnet
A párommal két gyermeket nevelünk. Én 41 vagyok , a párom 46.Mi is szeretnénk saját lakást, de sajna az lehetetlen. Ahhoz lakáshitelt kellene felvennünk. Önerőn az nincs, hisz albérletben lakunk.Babaváró hitelről már lecsusztam.Novák Katalin kitalálhatna 40 feletti pároknak lakáshitel támogatást, nem csak a fiataloknak a babavárót.Igaz van csok, lakáscélu támogatás, lakásfelújítás támogatás. De lakás az nincs.Előbb lakáshoz kellene segítséget nyújtani akinek nincs. Köszönettel: Ildikó

Kedves Ildikó!
Meglévő gyermekek után igényelheti a CSOK-ot, melynek összege két gyermek után 1.430.000 Ft, Falusi CSOK esetében 2.600.000. Ft. A CSOK és Falusi CSOK mellé 3%-os kamattámogatott CSOK hitelt is igényelhetnek. A CSOK-ról bővebben IDE, a Falusi CSOK-ról IDE kattintva tájékozódhat bővebben.
Személyre szabott tájékoztatáshoz, kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önöket a lehetőségekről. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést!

Tisztelt Hitelnet! Nekem az lenne a kérdésem, hogy már két gyermekem van, 6 és 9 évesek. Igényeltük utánuk a szocpolt 2008-ban. 43 éves múltam. 3. gyerek születése után jogosult lennék-e bármilyen támogatásra? Köszönöm válaszukat.

Kedves Tímea!
Igényelheti meglévő gyermekei után a CSOK támogatást. Meglévő ingatlanuk bővítésére, vagy újabb lakáscél esetén a korábban kapott szocpol összegével csökkentett CSOK-ra lehet jogosult, vagy ha úgy jobban jár, igényelheti csak a harmadik gyermek után a támogatást. A CSOK-ról IDE, Falsui CSOK-ról IDE kattintva olvashat bővebben.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

Tisztelt Hitelnet!
Lakásfelújításba kezdtünk (bővítés és tetőcsere), és már van folyósított Fundamenta hitelünk. Nem is gondoltunk rá, hogy igényelhetnénk valamilyen Csok-ot hozzá. 56 és 55 évesek vagyunk, de van egy 12 éves gyermekünk, akivel kapcsolatban még semmilyen támogatást nem vettünk igénybe.
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőségünk hitel nélküli csok felvételére.
Köszönöm.

A feleségem és én is elmúltam 41 éves, de olvastam, hogy a férjre ez nem vonatkozik. A férfi igénybe veheti és jogosult-e a babaváró támogatásra, ha már 44 éves és a felesége 42 éves vagy ha nem, létezik-e méltányossági kérelem ezzel kapcsolatosan?

Jó napot,
53 évesen májusban összeházasodok párommal, aki 42 éves. A törvény szerint nem vagyunk jogosultak a babaváró támogatásra, de szeretnénk gyereket vállalni.
Az államnak egy 43 éves egészséges anyától született gyermek miért ér kevesebbet, ha úgy alakult az életünk? Hova lehet ilyenkor fordulni, mert szerintem sem az egyenlő bánásmód, sem az esélyegyenlőség nincs a helyen. Ombudszman, minisztérium, kösztarsasági elnöki hivatal? Mit javasolnak?
Köszönöm!
Üdv.
Sven