4 gyermekre mekkora szocpolt kaphatok és mire használhatom fel?

Jó napot kívánok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy mikor megszüntették a szocpolt 3 gyermekem volt. Azóta született még egy. Akkor megvoltak a tervek is, de már nem volt szocpol.

Úgy hallottam, hogy a maximum összeg 3.250.000.- Ft. Igaz-e? Ez viszont nem elég új lakás építésére, de vásárlására sem, igazam van?
Korszerűsítésre adnak-e szocpolt?
Felújításra?
Négy gyerek után mennyi pénz jár?
Mit igényelhetek? Idén leszek 40 éves.

Segítségét megköszönve,
Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

A lakásépítési támogatás összegét nemcsak a gyermekek száma, hanem az építendő vagy vásárolandó új lakóingatlan hasznos alapterülete és energetikai minősítése is befolyásolja. 4 vagy több eltartott gyermek esetén 110 négyzetméter hasznos alapterületet meghaladó és alacsony energiafogyasztású lakás vonatkozásában a szocpol összege 3.250.000.- Ft. Ez valóban a maximális összeg.

A hasznos alapterülettől és energiaosztálytól függő konkrét támogatási összegekről IDE kattintva tájékozódhat.

A lakásépítési támogatás felújításra, korszerűsítésre sajnos nem vehető igénybe. A szocpol – mint ahogy az előbbiekben olvasható – 2012-ben új lakásszerzés esetén jár. A korábban bővítésre, tetőtér-beépítésre, illetve használt lakás vásárlására igényelhető “félszocpol” nem került újra bevezetésre, 2009 nyara óta ezekre a célokra nem kérhető vissza nem térítendő állami támogatás.

Amennyiben meglévő lakását kívánja felújítani, korszerűsíteni, akkor lakáshitel felvételére lehet jogosult. Korszerűsítésre állami kamattámogatású lakáshitel is igényelhető, felújításra piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelt vehet fel. A várható havi törlesztő részlet összegéről Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.



Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Négy gyerekre mennyi a szocpol összege?

Kedves Asszonyom!
Használt ingatlan vásárlás esetén 2.750.000 Ft. A CSOK-ról bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

8 gyermekem van, 4-re felvettem a szocpolt. Most a másik 4-re is fel szeretném venni, ha lehet. Ennek mik a feltételei? És mekkora összeg?

Kedves Eszter!
Arról, hogy a korábban kapott támogatással kapcsolatban később született gyermekei után is megilleti-e Önt az utólagos szocpol, az akkori lakáshitelt nyújtó banknál érdeklődhet. Ha nincs fennálló lakáscélú hitele, akkor utólagos szocpolra nem jogosult. Ez esetben utóbbi 4 gyermeke után akkor kaphat szocpolt, ha meglévő lakását eladja és helyette újat épít vagy újépítésűt vásárol. A 4 gyermek után járó szocpol összege függ a hasznos alapterülettől és az új lakóingatlan energetikai minősítésétől. Minderről bővebben IDE kattintva olvashat.

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, jelzálogra vettünk egy használt lakást és úgy hallottam, hogy ha szocpolt újra igénybe lehet venni, akkor mi ezt bele tudjunk kalkulálni a hitel összegébe. Illetve arról szeretném kérdezni, korszerűsítésre, illetve felújításra a félszocpolt vagy esetleg az összeset ki lehetséges-e venni vagy igényelhető-e?
Előre is köszönöm, Katalin!

Tisztelt Cím!
2006. júniusban vettem egy két és fél szobás lakást. A gyermekünk 2006. novemberben született. Párommal nem vagyunk összeházasodva. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e rá lehetőség, hogy lakáskorszerűsítés céljából igényelhetünk vissza nem térítendő támogatást? (Már meglévő lakás, ami a saját tulajdonom illetve egy közös gyermekünk van)
Tisztelettel: Linda

2000-ben épült 80 nm családi ház. Korszerűsíteni szeretném napkollektoros fűtésrásegítés és meleg víz felhasználásra szocpol segítséggel. Májusban leszek 40 éves. 2 gyermekem van. Építkezéskor még nem volt családom, így nem vettem fel. Lakás adatai: 38 tégla, hőszigetelt nyílászáró.
Hogyan juthatok a szocpolhoz?
Üdv

60-as években épült ház szigetelését és fűtéskorszerütését szeretnénk megcsinálni. Van három gyermekünk és semmilyen támogatást nem vettünk igénybe.
Köszönettel, Tamás

Hitelmentes lakásra, fűtéskorszerűsítésre hogyan lehet pályázni vagy hozzájutni? Milyen feltételek vagy papírok szükségesek hozzá? Egyedülálló vagyok.
Köszönettel: Ildikó


14
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x