Tisztelt Cím!

A párommal szeretnénk vállalni legalább két gyermeket! A párom 26 éves, én pedig 36! Adótartozás nincs, mindketten bejelentve dolgozunk.

Kérdéseim a következőek lennének:
Mekkora támogatásra vagyunk jogosultak?
Szükséges-e lakástakarékossági számla nyitása (Fundamenta)?
Miért csak új ház vásárlására, illetve (hozzá)építésére vehető igénybe a támogatás? Sok ember (köztük sajnos mi is), olyan helyzetben van, hogy nem tudják finanszírozni a támogatás és az új ház közötti költségkülönbözetet! Hihetetlen, hogy erre nem gondolnak a "kitalálók"!

Válaszát előre is köszönöm:
Tisztelettel: Pepita

Kedves Pepita!

Megelőlegező szocpol igénylésének egyik feltétele a házastársi kapcsolat. Amennyiben jelenleg élettársi kapcsolatban élnek, akkor a jogosultsághoz házasságot kell kötni. (Csak meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nem feltétel a házasság.)

A lakásépítési támogatás összegét az alábbi tényezők határozzák meg:
- gyermekek száma (ez esetben 2)
- a lakóingatlan hasznos alapterülete
- az épület energetikai besorolása
Ennek megfelelően a pontos összegeket, feltételekt és a további tudnivalókat IDE kattintva tekintheti meg.

Lakás-előtakarékossági számla nyitása nem feltétele a szocpol igénylésének.

Amennyiben szeretné megismerni a jelenleg elérhető legkedvezőbb lakáshiteleket is, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

15 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Egyedülállóként és 4 kisgyermekem van, 2 óvodába jár. Gyesen vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy a szocpolra jogosult vagyok-e és melyik hónaptól lehet rendesen intézni?
Válaszát előre is köszönöm.

Van egy tehermentes ingatlanom. 3 nagykorú gyermekemmel élek és a 3 és féléves unokám. A lányomnak munkaviszonya van. Ő is velem együtt bár listán szerepelünk. Az érdekelne, hogy a szocpolt igénybe tudnánk venni?

Üdvözlöm.
Egyedülállóként és 4 kisgyermekem van, 2 óvodába jár. Gyesen vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy a szocpolra jogosult vagyok-e és melyik hónaptól lehet rendesen már intézni hogy lehessen lakást venni?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Azzal a kéréssel fordulok Önhöz vagy Önökhöz, hogy nekem 3 kiskorú gyermekem van és még mindig nem tudtuk kihasználni a szocpolt mivel munkaviszonynak kell lennie, igaz az élettársam dolgozik 2012-03-01-től a vízügynél, de sajnos csak határozott időre van a szerződésük, de legyenek szívesek nekem felvilágosítást adni mivel nekünk nincs ingatlanunk és sajnos albérletben lakunk és szeretnénk kihasználni a gyerekek után a szocpolt. Megértését (megértésüket) köszönöm.
Tisztelettel. Irén

Tisztelt Hitelnet!
Férjem és én családi ház építésébe kezdtünk. A ház már tető alatt van önerőből, eddig semmilyen hitelt nem vettünk fel. Viszont most szeretnénk kb. 4-5 millió hitelt igényelni. Én jelenleg gyeden vagyok 21 hónapos gyermekemmel, férjem mezőgazdasági őstermelő. Ilyen feltételekkel igényelhetünk-e szocpolt és annak mennyi lenne az összege, ha még szeretnénk vállalni egy másik gyermeket is?
Jutta

Érdeklődni szeretnék, hol és hogyan lehet a szocpol támogatást igényelni?
Mennyi a kiutalás átfutási ideje?
Milyen hamar bírálják el a benyújtott támogatást?
Mitől függ az igényelhető összeg?
Válaszukat köszönöm szépen!!

Tisztelt Szakértők!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy szocpolt szeretnénk felvenni, az alábbi paraméterekkel: én nem dolgozom, terhességem előtt dolgoztam csak. 35 éves vagyok, a férjem dolgozik, 33 éves, de jelzáloggal terhelt telek van a nevén ház nélkül, és egy autóhitel, Első gyermekünket várjuk, jelenleg szülőkkel élünk.
Milyen lehetőségeink vannak szocpol igénylésen belül?
Válaszukat Köszönöm.
Viktória

Nekem 5 kiskorú gyermekem van. Egy szoba konyhában élünk. A férjem dolgozik. Szeretnék egy házat venni vagy ha nem lehet, akkor építeni. Vásárolni azért szeretnék, mert kész ház és nem kell sokat várni. A legnagyobb gyermekem most már lassan a tizedik életévét tölti. Nekem gyors megoldás lenne a legjobb. Ugye tetszik érteni?
Előre is köszönöm.
Köszönettel.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy jogosulttá válhatok a párommal a szocpol felvételére, ha párom házában élünk, melynek 50%-ban résztulajdonosa öröklés útján? Felújításra szorul a ház, mert nagyszülőktől örökölte. Van bejelentett munkahelye és nincs közüzemi tartozása. Jelenleg első gyermekünket várjuk.
Köszönöm tájékoztató válaszát.
Üdvözlettel: Kriszti