Érdeklődni szeretnék, hogy én 36 éves leszek áprilisban, a férjem 44 éves lesz júliusban.Tavaly májusban volt az esküvőnk. Nekem már van egy 9 éves kislányom és a férjemmel szeretnénk közös gyermeket.

Jelenleg albérletből albérletbe megyünk, mert nincs pénzünk saját lakásra az albérlet fizetése mellett. Viszont találtunk egy házat, ami nekünk megfelelne és 1.600.000.-a vételára. A tulajdonos belemenne abba, hogy 1.000.000.-t ha kifizetünk neki, a többit részletekbe törleszthetnénk.

Milyen lehetőségünk van, hogy végre a sajátunkban fekhessünk le? Hitelt nem tudunk igényelni, mert a férjemnek nincs állandó bejelentett lakcíme, így normális munkahelyet sem talál. Én viszont leszázalékolt vagyok.

Várom mielőbbi válaszukat. Egy elkeseredett édesanya

Kedves Edina!

Használt lakás vásárlásához sajnos nem igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás.

Szocpolra csak azok a támogatott személyek lehetnek jogosultak, akik új házat építenek vagy újonnan épült lakóingatlant vásárolnak. Ehhez kapcsolódóan megelőlegező szocpolt azok a házaspárok igényelhetnek, akik életkora a szocpolkérelem benyújtásakor nem több 40 évnél.

Fentiek alapján sajnos nem tudunk az Önök számára megfelelő lehetőséget ajánlani.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
A feleségemmel használt lakást szeretnénk vásárolni, ami 41 nézetméter, s egy gyereket is szeretnénk a közeljövőben. Mindkettőnknek bejelentett munkahelye van. Azt szeretném kérdezni, hogy igényelhetünk-e valamilyen lakástámogatást pl.: szocpol?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet,
szeretném megkérdezni, hogy tudnak-e ilyenről 2012-ben, hogy létezik-e még önkormányzati támogatás lakásvásárláshoz? Olvastam régebbi bejegyzéseket különböző helyeken, hogy az önkormányzatok egy rendelet alapján adhatnak vissza nem térítendő támogatást vagy ennek hiányában legalább kamatmentes hitelt. Ez még működik? Jelenlegi bejelentett lakcímem Érden, feleségemé Pomázon található, azonban mindkettőnk tartózkodási helye a 11.kerületben található, és Tökölön szeretnénk házat vásárolni, tehát ezek a helyek jöhetnének szóba gondolom, ahol az önkormányzatok nyújthatnának ilyesmit (már ha van).
Köszönettel: Marci