Az érdekelne engem, hogy milyen hitelt és mennyi összeget lehetne igényelni. Persze szocpoltámogatással. 3 gyerek van, 32 éves vagyok. Bejelentett munkahellyel rendelkezem. Mik kellenek hozzá, feltételek?
Ibolya

Kedves Ibolya!

Szocpol támogatás jelenleg csak új lakás vásárlásra vagy építkezésre kérhető. Lakóház építéséhez jelenleg állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Mindkettő forint alapú konstrukció. A jóváhagyható hitelösszeg függ az építendő lakóingatlan várható jövőbeni értékétől és az adós jövedelmi helyzetétől.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi van akkor, ha az új szocpolnál a pályázáskor megjelölt energiaosztálynál a beruházás végén egy kategóriával jobb energiaosztályt sikerül elérni. Pl: a tervdokumentációban „B” kategória van kiszámítva bizonyos szigetelés-vastagságokkal, de a megvalósításnál mondjuk több, vagy más szigetelést kap az épület. Ugye ilyenkor 1,1-es szorzó érvényes a támogatási összegre. Hogyan lehet ezt a különbözeti összeget utólagosan (a valós energiatanúsítvány elkészültét követően) megkapni?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet,
Egy 17 M forintos családi házat (új építésű) szeretnénk vásárolni a párommal Pest megyében. Mindketten 35 év alattiak vagyunk, viszont csak én rendelkezem igazolt (kiemelt) jövedelemmel és több éves munkaviszonnyal. Jelenleg 4 M forint önerőnk van. A kérdésem az lenne a kérdésem, hogy ilyen paraméterek mellett igényelhető-e a szocpol és kamattámogatott hitel? Illetve a szocpol beszámítható önerőnek?
Köszönettel,
Ferenc

Mi is hasonlóban gondolkodunk jövőre. Amennyiben a meglévő három gyermekünk után kapnánk állami támogatást, akkor mi is nekiállnánk építkezni. A kérdésem az lenne hogy pontosan mekkora összeget kaphatunk illetve a a szocpol mellé milyen egyéb támogatott hitelt tudunk még kapni. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. Zoltán.