Tisztelt Cím!

Mi egy 30 év alatti pár vagyunk egy gyermekkel. Érdekelne bennünket, hogy mi láttunk házat 3.000.000 Ft-ért, ami nem új építésű. Ilyen ingatlanra is meg lehet kapni a támogatást? Minket úgy érdekelne a dolog, hogy a havi törlesztőt maximum 20-25 ezer forintig tudjuk bevállalni. A párom nem dolgozik (háztartásbeli), én meg a mezőgazdaságban dolgozom több mint 4 éve. Milyen esélyeink lehetnek az ingatlan megvásárlására?
Tisztelettel:
Péter

Kedves Péter!

Használt ház vásárlásához sajnos nem vehetik igénybe a szocpolt. A támogatás 2012-ben csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új lakóház építéséhez kérhető.

Az ingatlan vételárának kiegyenlítéséhez piaci kamatozású lakáshitelt igényelhetnek, amihez saját erőre is szükség lenne. Hogy mekkora összegű önerővel kell rendelkezniük a finanszírozáshoz, az a jövedelmi helyzetüktől (igazolt bevételek, rendszeres kiadások) függ.

Lakásvásárlásra jelenleg forint alapú lakáshitel igényelhető, melynek fedezete a megvásárolni kívánt ingatlan. A szükséges összegű önerő hiányában kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható. A plusz ingatlannak nem kell az Önök tulajdonában lenni.

A hiteligénylés alapfeltétele legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelem, s a jelenlegi munkahelyen minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszony.

Kérjük használja hitelkalkulátorunkat és Hitelszakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt creditinfo!
Párom 108 000 Ft/hó (bruttó) keresettel rendelkezik, én gyeden vagyok. Van egy közös gyermekünk, és még szeretnénk vállalni egyet. Saját lakással nem rendelkezünk. Van 3 000 000 Ft készpénzünk. Igénybe szeretnénk venni a szocpolt. Ezekkel a feltételekkel milyen lehetőségeink vannak ház vásárlására?
Üdvözlettel Ilona

Van egy családi ház, amiben lakunk két kiskorú gyermekünkkel. A ház az élettársam nagyapjáé. Van rajta adósság. Gyeden vagyok itthon. Az élettársamnak nincs munkája. A kérdésem lényege: Hogyan juthatnánk saját kis házhoz? Milyen lehetőségeink vannak? Kérem írjanak.

Üdv!
Nekem van két gyermekem, jelenleg gyesen vagyok. Élettársam van, akinek csak az egyik gyermek vérszerinti. Neki folyamatos munkaviszonya van. Használt lakást néztünk, és érdekelne hogy juthatnék kedvező hitelhez. Egyáltalán kaphatnék-e szocpolt vagy állami támogatást????
Üdv!

Szeretnénk egy vályogházat vásárolni, 4-5 millió forint értékben. Én GYES mellett heti 30 órát dolgozom, 80.000.- forint az alapbérem. 3 éve dolgozom ugyanitt /innen mentem szülési szabadságra/. A férjem 6 hónapja dolgozik Ausztriában, havi 1000-1100 Euró a keresete, sajnos ezelőtt csak heti 12 órában foglalkoztatták. Érdeklődnénk,hogy kaphatunk-e ilyen esetben hitelt? Van egy 2,5 éves gyermekünk és szeretnénk még egyet majd. Esetleg szocpol,vagy félszocpol igénybe vehető-e?

Tisztelt Szakértő,
Használt ház megvásárlására igényelhető bármilyen állami támogatás, támogatott hitel?
Egy meglévő és egy tervezett gyermek esetén csak új lakásra jár a szocpol? Pontosan mekkora összegben? Bármelyik pénzintézetnél igénybe lehet venni?
Köszönettel!

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy párommal most szeretnénk házat vásárolni. Élettársi kapcsolatban élünk, van egy gyermekünk is. Kinéztünk egy házat, 9 millió Ft, és erre szeretnénk hitelt felvenni. Párom nettó jövedelme 450.000 Ft, én gyesen vagyok. Mennyi önerőre lenne szükségünk, szükségszerű-e az ingatlanfedezet (nem hiszem hogy meg tudjuk oldani), és a szocpol is érdekelne minket. Hogyan lehet felvenni, mik a feltételek és hogy az önerőnek számít-e?

Üdvözlőm a szakértőket!
A kérdésem az lenne: mi 2 gyermeket nevelünk, de útban van már a harmadik is idén. Sajnos a mai világban nem tudunk félre tenni olyan sokat, így önerő nélkül hogyan tudunk használt házat venni vagy építkezni? Munkahellyel természetesen rendelkezünk mindketten, de a párom munkahelyről ment el szülni, így az ő nevére ettől függetlenül mehet a hitel? És még másik lakást is tudnánk bevonni?
Válaszukat köszönöm.
Tisztelettel Péter