Tisztelt Hiteltanácsadó!

40 éves egyedülálló anyuka vagyok, 3 gyermekem van (7,14,22 évesek), köztartozásom nincs. Szeptemberben lesz meg az 1 éves munkaviszonyom, nincs saját tulajdonú lakásom.

Szeretnek lakást vásárolni Miskolcon, 60 nm-es méretűt, 5.000 000-6.000 000 Ft között és kb. 1.500 000 Ft készpénzt tudnék biztosítani.
Szeretném megkérdezni, ha eddig nem vettem igénybe szocpolt, a 3 gyermek után most lenne-e lehetőségem igényelni, illetve mekkora lenne az igényelhető összeg?

Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel: Krisztina

Kedves Krisztina!

A leírtak alapján (egyedülálló, 40 éves, 3 meglévő gyermek, 1 éves munkaviszony ) jogosult lehetne szocpolra, ám csak abban az esetben, ha újépítésű lakást vásárolna vagy új lakóházat építene. A jelenleg hatályos szocpolrendelet értelmében ugyanis használt lakás vásárlásához NEM jár szocpol.

A lakásépítési támogatás igénylésének további feltételeiről, valamint a támogatási összegekről IDE kattintva tájékozódhat.

Amennyiben használt lakás vásárlása mellett dönt, Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják a jelenleg elérhető lakásvásárlási hitelkonstrukciókról.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Ügyintéző!
Én egy 23 éves nő vagyok, két kis gyermekem van(4, 6 évesek). Szeptemberben lesz meg az egy éves munkaviszonyom. Azt szeretném kérdezni, ha használt lakást vennénk, akkor igénybe tudnám-e venni a félszocpolt?
Köszönettel: Merci

Tisztelt Ügyintéző!
Sajnos nem látom át a támogatási rendszert, ezért a következő kérdésemre szeretnék választ:
– elvált, egyedülálló, 35 éves anya, egy eltartott gyermeke után igénybe tudja-e venni a szocpolt használt lakás vásárlásánál.
Válasz a sürgős lenne, mert a megvásárolni kívánt ingatlant július 10-én árverezik.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Anikó

Szeretnék érdeklődni, hogy most szeretnék használt lakást venni ami az első lakásunk lesz. Fel lehet-e tenni önerőnek 2 gyerek után járó szocpolt?

Tisztelt Cím!
Ibolyának hívnak, élettársammal 1-3-féléves kisfiút nevelünk. Énnekem a kérdésem önök felé az lenne, hogy igényelhető a szocpol használt lakásvásárlásra is?

Érdeklődnék arra van-e lehetőség, hogy egy zártkertet lakóházzá nyilvánítás esetén adható-e rá szocpol? 2 kis gyermekünk van és még 1-et bevállalnánk. Mennyi összeget lehetne igénybe venni használt házra? Mennyi jövedelemmel kell rendelkezni? 32 évesek vagyunk. Férjem minimálbérért dolgozik, én sajnos nem. Még nem vettünk ilyet igénybe. Önerő szükséges? Melyik banknál érdemesebb ezt intézni?

Tisztelt szerkesztőség!A segítségüket szeretném kérni. 5. gyermekemet várom. 2006-ban az első gyermekre vettem fel a szocpol támogatást. Akkor már volt 4 gyermekem. Az lenne a kérdésem, hogy igénybe tudnám-e venni újra a 4 gyermekre és lehetne-e használt lakásra?
Maradok tisztelettel: Anett

Tisztelt.
Kétgyermekes anyuka vagyok, 43-éves. Férjem 51 éves. Szeretnénk lakást vásárolni, de használtat. Sajnálattal olvasom, hogy csak új lakásra vagy építkezésre adják. Kérdezem én, ki fog evvel a lehetőséggel élni? Ki fog itt milliókat a nyakába venni, hogy lakáshoz jusson? Szerintem senki. Ha a törvény módosítaná, hogy lehet használt lakásra is igényelni és az egyeseknek önerő lenne, így több család jutna otthonhoz és nem kéne annyi hitelt a nyakába venni.

Tisztelt szakértő!
Az lenne a kérdésem, igényelhetem-e a szocpolt használt lakásra és hogyan? Jelenleg 1 szoba konyha fürdőszobás lakásban élünk párommal és három gyermekünkkel. Saját tulajdon, de szeretnénk nagyobbra cserélni.
Tájékoztatását előre is köszönöm.

A párommal önkormányzati szociális bérlakásban élünk, amire még két évig van szerződésünk. Utána vagy megvesszük vagy megyünk a híd alá három gyerekkel. Az lenne a kérdésem, hogy van-e esélyünk a szocpolra? Én 37 éves vagyok, a párom 60. A lakás 47 nm-es negyedik emeleti, lift nincs és kb. 40 éve épült. A nyílászárók még a régiek, esély nincs hogy kicserélik, mivel a ház vegyes tulajdonú társasház, az önkormányzatnak csak három lakása van benne. Konvektoros fűtésű.

5 éve élettársi kapcsolatban élek. A páromnak van két gyermeke (11 és 13 évesek). Van-e lehetőségünk arra, hogy a szocpolt megigényeljük? Mindketten 33 évesek vagyunk. Jelenleg kinéztünk egy házat (van több választék) 600.000 forintért, de hitelt nem szeretnénk felvenni. A ház vályog, fürdőszoba van. Viszont a ház felújításra szorul. Milyen lehetőségünk lenne arra, hogy 2 gyermekre házat vegyünk hitel felvétel nélkül? Kihez vagy hová fordulhatnánk segítségért?
Segítségét előre is köszönöm!