3 gyermek esetén mennyi a vállalási idő megelőlegező szocpolra új lakásra?

Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék szocpol igénylése miatt. A férjemmel idén szeretnék elkezdeni építkezni vagy új lakást vásárolni, még nem döntöttük el, hogy melyiket választanánk. 3 gyermeket szeretnék vállalni, és a szocpolt megigényelni.

Kérdésem az lenne, hogy 3 gyermek vállalása esetén mennyi a vállalási idő, a szocpol összege mindkét esetre, illetve hogy mikor történik a folyósítás?
Továbbá, ha építkezésről lenne szó, milyen okiratot kellene felmutatni a szocpolt nyújtó banknak (lakhatási engedély, építési engedély)?

Várom válaszát!
Köszönettel: Babetti

Kedves Babetti!

A meglévő gyermekek számától függetlenül maximum 2 gyermek vállalására van lehetőség szocpoligénylés esetén. A 2 gyermek utáni támogatás összege 800.000.- és 1.690.000.- Ft között van, a hasznos alapterülettől és a lakóépület energetikai minősítésétől függően. A szocpol összegéről IDE kattintva tájékozódhat részletesen.

A lakásépítési támogatást (szocpolt) a hitelintézet a saját erő felhasználása után folyósítja, lakásépítés esetén szakaszosan, készültségi fok arányosan, lakásvásárlás esetén egy összegben.

Építkezés esetén a szocpolkérelem benyújtásához jogerős építési engedély szükséges, s még a lakhatási engedély előtt kell beadni a kérelmet. Ha az épített lakás rendelkezik már lakhatási engedéllyel, akkor nem jár a szocpol.

A megelőlegező kölcsön igényléséről részletes leírást ITT olvashat.

Személyre szóló lakáshitel ajánlatot online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhet.
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt!
Kérdésem lenne az, hogy a szocpolt lehet-e igényelni sorházra, de új építésűre? Hallottam olyanról, hogyha valakinek egy gyermeke van és bevállalnak második gyermek is, akkor mennyi összeg lenne a szocpol támogatás?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Rafael!
Újépítésű sorházra igényelhető szocpol. Egy meglévő gyermek esetén még egy gyermek bevállalásával megelőlegező szocpolt kaphatnak. Erre akkor lehetnek jogosultak, ha házasok és egyikük sem töltötte még be a 40. életévét. A támogatás összegét befolyásolja a ház hasznos alapterülete és energiahatékonysága. Erről további részleteket honlapunkon talál.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
2013 novemberében vettünk fel férjemmel építkezésre kamattámogatott lakáshitelt, ezzel együtt igényeltünk két gyermek után megelőlegezett szocpolt. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e módosítani két gyermekről három gyermekre a szocpolt? Mennyivel kapnánk több pénzt? A építendő lakás mérete, energetikája szerint két gyermek után 1.200.000 Ft-ot kapnánk.
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Petra

Kedves Petra!
Megelőlegező szocpol – függetlenül a meglévő gyermekek számától – legfeljebb két gyermekre vehető igénybe, így arra sajnos nincs lehetőségük, hogy 3 gyermeket vállaljanak. Ha azonban megszületik a 3. gyermek, utólagos szocpolra jogosultak lehetnek, melynek összege a hatályos kormányrendelet értelmében 400.000 Ft gyermekenként. 3 gyermek esetén a hasznos alapterületnek legalább 70 négyzetméternek kell lenni.

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék hogyan működik a bevállalós szocpol.

Egy új építésű, kb. 15 éves, 2 szintes családi házra szeretnénk megigényelni a szocpolt. Ez lehetséges-e? Vagy teljesen kizárt, hogy kapjunk erre megelőlegező támogatást? Nincs még gyermekünk, de akár 3 gyermeket is elvállalnánk.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ház építésekor vállalt gyerekek után jár 960.000.- Ft szocpol 70 nm hasznos alapterületű háznál. A bank (mivel nem megyei jogú városba építkeznénk, hanem falun) 10 M Ft-ot ad. Az lenne a kérdésem, hogy igényelhetem mind a kettőt, tehát összesen 10.960.000.- Ft, vagy mivel a szocpol is megelőlegező hitel csak 9.040.000.- Ft-ot kérhetek a banktól?

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy párommal jogosultak lennénk-e, illetve leszünk-e, ha egy 2010-ben felépített, még nem lakott új építésű, 54 nm-es lakást vásárolunk, 2 gyermeket szeretnénk a jövőben.
Köszönettel: Erika


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x