Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék szocpol igénylése miatt. A férjemmel idén szeretnék elkezdeni építkezni vagy új lakást vásárolni, még nem döntöttük el, hogy melyiket választanánk. 3 gyermeket szeretnék vállalni, és a szocpolt megigényelni.

Kérdésem az lenne, hogy 3 gyermek vállalása esetén mennyi a vállalási idő, a szocpol összege mindkét esetre, illetve hogy mikor történik a folyósítás?
Továbbá, ha építkezésről lenne szó, milyen okiratot kellene felmutatni a szocpolt nyújtó banknak (lakhatási engedély, építési engedély)?

Várom válaszát!
Köszönettel: Babetti

Kedves Babetti!

A meglévő gyermekek számától függetlenül maximum 2 gyermek vállalására van lehetőség szocpoligénylés esetén. A 2 gyermek utáni támogatás összege 800.000.- és 1.690.000.- Ft között van, a hasznos alapterülettől és a lakóépület energetikai minősítésétől függően. A szocpol összegéről IDE kattintva tájékozódhat részletesen.

A lakásépítési támogatást (szocpolt) a hitelintézet a saját erő felhasználása után folyósítja, lakásépítés esetén szakaszosan, készültségi fok arányosan, lakásvásárlás esetén egy összegben.

Építkezés esetén a szocpolkérelem benyújtásához jogerős építési engedély szükséges, s még a lakhatási engedély előtt kell beadni a kérelmet. Ha az épített lakás rendelkezik már lakhatási engedéllyel, akkor nem jár a szocpol.

A megelőlegező kölcsön igényléséről részletes leírást ITT olvashat.

Személyre szóló lakáshitel ajánlatot online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt!
Kérdésem lenne az, hogy a szocpolt lehet-e igényelni sorházra, de új építésűre? Hallottam olyanról, hogyha valakinek egy gyermeke van és bevállalnak második gyermek is, akkor mennyi összeg lenne a szocpol támogatás?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
2013 novemberében vettünk fel férjemmel építkezésre kamattámogatott lakáshitelt, ezzel együtt igényeltünk két gyermek után megelőlegezett szocpolt. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e módosítani két gyermekről három gyermekre a szocpolt? Mennyivel kapnánk több pénzt? A építendő lakás mérete, energetikája szerint két gyermek után 1.200.000 Ft-ot kapnánk.
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Petra

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék hogyan működik a bevállalós szocpol.

Egy új építésű, kb. 15 éves, 2 szintes családi házra szeretnénk megigényelni a szocpolt. Ez lehetséges-e? Vagy teljesen kizárt, hogy kapjunk erre megelőlegező támogatást? Nincs még gyermekünk, de akár 3 gyermeket is elvállalnánk.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ház építésekor vállalt gyerekek után jár 960.000.- Ft szocpol 70 nm hasznos alapterületű háznál. A bank (mivel nem megyei jogú városba építkeznénk, hanem falun) 10 M Ft-ot ad. Az lenne a kérdésem, hogy igényelhetem mind a kettőt, tehát összesen 10.960.000.- Ft, vagy mivel a szocpol is megelőlegező hitel csak 9.040.000.- Ft-ot kérhetek a banktól?

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy párommal jogosultak lennénk-e, illetve leszünk-e, ha egy 2010-ben felépített, még nem lakott új építésű, 54 nm-es lakást vásárolunk, 2 gyermeket szeretnénk a jövőben.
Köszönettel: Erika