Tisztelt Hitelnet!

Kérdésem az lenne, hogy én 3 gyermekes Anya vagyok, albérletben lakunk, mi a szocpol feltétele?
Milyen idős házat vehetünk?
Mekkorát?
Egyáltalán számíthatunk-e rá?
Hol kell intézni?
Mikor lehet?

Segítségét előre köszönjük.
Tisztelettel: Krisztina

Kedves Krisztina!

A szocpol jelenleg újépítésű lakás vásárlásához igényelhető. A vonatkozó kormányrendelet szerint újnak az alábbi lakás minősül:
"az a lakás, amelyet jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság vagy egyéni vállalkozó természetes személy részére való értékesítés céljára épít, vagy építtet, és
- amelyet első ízben természetes személy részére értékesítenek, vagy
- amelyet másodízben értékesítenek természetes személy részére, feltéve, hogy a második eladó hitelintézet vagy ingatlan-forgalmazással üzletszerűen foglalkozó jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság vagy egyéni vállalkozó”.

A szocpol igénybevételével megszerezhető új lakás alapterületét szintén rendelet határozza meg. 3 gyermek esetében a hasznos alapterületnek el kell érnie legalább a 70 négyzetmétert, de nem lehet nagyobb 160 négyzetméternél.

A szocpolkérelem a hitelintézetekhez nyújtható be. Az igényléssel kapcsolatban célszerű érdeklődni már az adásvételi szerződés megkötése előtt. A szocpolkérelem a végleges adásvételi szerződés birtokában nyújtható be, az aláírástól számított 120 napon belül, de még a vételár kiegyenlítése előtt.

A szocpoligénylés további feltételeiről bővebb információt IDE kattintva talál.

Amennyiben a lakásvásárláshoz hitelt is szeretne igénybe venni, akkor javasoljuk, hogy személyre szóló ajánlat formájában tájékozódjon az elérhető lakáshitelekről! Ehhez ajánlatkérő nyomtatványukat kellene kitöltenie!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Sziasztok, arról szeretnék információt szerezni, hogy az együttköltöző családtag milyen feltételekkel lesz együttköltöző?
Azonos címre kell bejelentkezni? Meddig kell azonos címen élnie? A hitel végéig? Vagy amíg lefut az adásvétel? Elég az ideiglenes lakcímet bejelenteni vagy állandónak kell lennie? Problémát jelent egy esetleges vállalkozása más szélhellyel?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Tisztelt Tanácsadó!
Tudomásom szerint a szocpol igénylés benyújtásának határideje a vásárolni kívánt ingatlan adásvételi szerződésének dátumától számított 120 nap. Tehát ha a mai napon kötök egy adásvételi szerződést, akkor 120 napig van időm beadni a szocpol kérelmet? Helyesen tudom?
Köszönettel:
Katalin

2 fiamat egyedül nevelem, 13 illetve 17 évesek. 33 éves nő vagyok. Hány éves korig igényelhető a szocpol?
Jelenleg nincs bejelentett munkahelyem. Kérdésem: mennyi a minimális munkában eltöltött idő, ami kell a szocpolhoz?
Egyedülállóként kaphatok-e szocpolt?
Csak egy az egyben felvehető a szocpol házvásárlásra??? Hitel nélkül???
Milyen komfortfokozatúnak kell lenni a háznak és hány négyzetméternek??

Tisztelt Cím!
Kérdésem a szocpollal kapcsolatosan két témakört érint.
Az első: Az 5 éven belül elajándékozott ingatlannal el kell-e számolni szocpol igénylésekor? Vagy az a lényeg, hogy az igényléskor ne legyen néven lakástulajdon?
A másik: Mit jelent az, hogy 6 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezni? Kötelező a 6 hónapnak egy munkáltatónál lennie? A GYES ilyen szempontból munkaviszonynak számít, ha a munkahelyemen állományban vagyok?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Kati

Tisztelt Címzett!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy kiskorú gyermekünk, 3-4 éven belül szeretnénk a kicsinek kis tesót. Előre meg lehet igényelni a szocpolt 2 gyerekre? Mennyi munkaviszonynak kell kenni-e, hogy meg tudjuk igényelni? Hány négyzetméteres házra lehet meg igényelni?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Barbara

Kérem szíveskedjenek arra választ adni, miért csak a “nagy” lakásokra vehető igénybe a szocpol?
Miért nem lehet átlagos 56 m2 lakások esetében is igénybe venni?
Ha mégis lehet, mely bankokhoz érdemes fordulni, és van-e extra feltétel?
Ha két kisebb lakást vásárolunk, össze lehet-e vonni, hogy meglegyen a szükséges legalább 60 m2?
Nagyon köszönöm, várom válaszukat.

Tisztelt címzett!
Szocpollal kapcsolatban érdeklődnék, hogy milyen feltételek kellenek hozzá? 4 gyermekünk van és még egyik gyermekre se használtuk ki a szocpolt.

Jó napot!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy munkaviszony mennyi idő kell a szocpolhoz?

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy most mik a szocpol feltételei és használt lakásra még mindig nem engedélyezték? (És ha 1 gyerekem van, lehet még 1-et vállalni?

Jó napot kívánok!
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy 2 kiskorú gyerekünk van, a férjem 30 éves, én 28 éves vagyok. A szocpol támogatást megkaphatnánk-e egy 36 nm2 lakásra (1 szoba, konyha, fürdő spájz)?
Illetve hogy most mik a feltételei annak, hogy valaki szocpol támogatáshoz jusson.
Válaszukat előre is köszönöm.