Üdvözlöm!

Párommal 2009 júniusában vettünk egy 50 négyzetméteres lakást (sorház) Győrtől nem messze lévő kis faluban. Párom 24, én 23 éves vagyok. Jelenleg is még közel 3 millió forint jelzáloghitel van a házon. Egy nagy szoba és még egy fél szoba van a lakásban. Van két gyermekünk, akiknek majd persze kell külön szoba.

Érdeklődnénk, hogy igényelhetnénk-e a szocpolt vagyis félszocpolt (mert ez régi építésű ház)?!
Ha igen, akkor tetőteret csinálnánk meg vagy plusz még egy szobát?
Van rá lehetőségünk, hogy megkapjuk vagy ne is próbálkozzunk támogatást kérni?!

Előre is köszönöm válaszát!
Renáta

Kedves Renáta!

Meglévő lakóházra 2012-ben sajnos nem igényelhető szocpol. A félszocpol igénylésének lehetősége 2009 júliusától megszűnt. Ez a támogatási forma azóta sem került ismét bevezetésre. Így meglévő lakóházuk bővítéséhez, illetve tetőtér beépítéséhez sajnos nem tudnak vissza nem térítendő támogatást igénybe venni.

E munkálatok finanszírozásához lakáscélt igényelhetnek, melyben segítségére lehet hitelkalkulátorunk.

A lakásépítési támogatást (szocpol) jelenleg új ház építéséhez vagy újépítésű lakás vásárlásához lehet kérni. Az igénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Hitelnet,
Van egy saját tulajdonú lakásom, melyet most tervezünk eladni, és az eladás után új házat vásárolni. A feleségem nevén még nem volt lakás. 2 gyerekünk van.
Érdeklődnék, ha a jelenlegi lakásunk eladása után, az új megvásárlása előtt nyújtom be a szocpol igényt, akkor megkaphatom-e.
Köszönöm!

Azt szeretném megtudni, hogy félszocpol igényelhető-e, és mire? Használt lakást vásárolunk, ennek tetőterét szeretnénk beépíteni. Három gyermekünk van és így külön szobájuk lehetne.

Helló, két kiskorú gyermekünkkel férjem (ő 44 éves) saját tulajdonú garzonjában élünk. Szeretnénk nagyobb, legalább kétszobás lakásba költözni. Ő a garzont első lakásként önerőből vette. Van-e bármilyen formában most lehetőségünk arra, hogy nagyobb lakás vásárlására (fél)szocpolt igénybe vegyünk? Ha igen, csak új építésű ingatlanra? És abban az esetben két gyermek után milyen összeg igényelhető? Válaszukat előre is köszönöm, Kriszta.

2 gyerekem van és szeretnék építeni még egy szobát, mert 2 szobás a lakásunk, ami kicsi már számunkra. A férjem dolgozik. Én rokkant nyugdíjas vagyok. Harminc évesek vagyunk mind a ketten. Jár-e még ez a támogatott hitel? Kell-e kamatot fizetni? Kell önerő a bővítéshez? Mire van szükség ahhoz, hogy hitelképesek legyünk? Ha van a házamon jelzáloghitel, az probléma lehet?