Tisztelt Cím!

András vagyok és az után szeretnék érdeklődni, hogy van-e bármilyen módja, hogy a szocpolt valamilyen formában kihasználjam a következő feltételek mellett?

Van 2 kiskorú gyermekünk, állandó munkahelyünk, valamint a feleségem nevén van 1 családi ház, ahol az édesapja a haszonélvező, de csak mi lakjuk négyen. Felújításra szorul a ház (nyílászárócsere, szigetelés, tetőcsere). Ehhez szeretném felhasználni az igényelt összeget, mivel sajnos új házat, lakást vásárolni nem tudnánk, a szocpolt pedig jó lenne kihasználni.

Köszönöm válaszát!
András

Kedves András!

Mivel a szocpol jelenleg csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe, ezért sajnos nincs mód arra, hogy az említett családi ház felújítási munkálatainak finanszírozásához igényeljék a támogatást. A szocpolt jelenleg tehát csak fenti két lakáscél esetén volna lehetőségük kihasználni.

Az azonban megoldható, hogy a munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt vegyenek fel. A nyílászárócsere, a szigetelés és a tetőcsere egyaránt a korszerűsítés fogalmába tartozik, így ehhez államilag támogatott lakáshitel igényelhető. Az állam a törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást biztosít. A támogatott korszerűsítési hitel 2 fajtája érhető el bankpartnereinknél: az egyik az 5 éves, a másik pedig a 20 éves kamattámogatású kölcsön.

Az 5 éves kamattámogatású korszerűsítési kölcsön az 5 év lejárata után piaci kamatozású hitel lesz, vagyis a fizetendő törlesztő részlet összege az aktuális piaci kamatok alapján kerül majd kiszámításra. A korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részleteit korszerűsítési hitel kalkulátor segítségével otthonából is gyorsan és egyszerűen kiszámolhatja. A kalkuláció tartalmazza a kamattámogatás lejárata után várható havi törlesztés összegét is.

A támogatott lakáskorszerűsítési kölcsön feltételei a két hiteltípus esetén kicsit eltérőek. A részletekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

A hitel elindításához költségvetést kell benyújtani a munkálatokról, melynek tartalmaznia kell tételesen az elvégezni kívánt munkát, az anyagárakat és a munkadíjakat. A költségvetés 70%-át kell számlával igazolni mindkét esetben, illetve ha a hitel összege meghaladja a költségvetés 70%-át, akkor a teljes összeget le kell fedni számlával.

A Hitelnet Szakértői készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

37 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértők!
Azt szeretném megkérdezni,hogy kaphat-e az élettársam szocpol támogatást felújításra, ha a vele egy háztartásban élő 2 gyermek nem sajátja, és nem az ő nevén van a hitellel terhelt ingatlan!?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Krisztina

Érdeklődni szeretnék!
Én és a férjem minimálbérre vagyunk bejelentve és van egy 6 éves gyermekünk. A lakásunk (tanya) 60 négyzetméter, érdeklődnék, hogy kaphatnék-e rá szociális támogatást?

Jó napot!
Voltam az OTP-ben és megkérdeztem mik az új feltételek a 2013-as szocpol változtatásról, de azt mondták, ez még nem lépett törvénybe. Mikor lehet intézni???
Köszönettel.

Szocpolt szeretnék felvenni bővítésre vagy korszerütésre használt lakásra. 1 gyermekünk van.

Kedves Hitelnet!
A férjemmel szeretnénk egy házat vásárolni. Egy kb. 10 éve épített kb. 130 m2-es családi házról lenne szó, amire a szocpolt szeretnénk igénybe venni. 3 gyermekünk van, az épületben nem laktak soha, csak felépítették.
A kérdésem az lenne, hogy igénybe tudnánk-e venni a szocpolt? A többi feltételnek megfelelünk, csak abban nem vagyunk biztosak, hogy így a ház jelenlegi állapotában jogosultak vagyunk-e a szocpolra!
Érdemes-e várnunk a kibővített szocpol bevezetésére?
Válaszukat előre is köszönöm: Vivien

Én egy 35 éves anya vagyok, még nem használtam ki a szocpolt. Két gyermekem van, a nagyobb fiam már 18 elmúlt, a lányom 9 éves. Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy ki tudnám-e használni 9 éves lányom után a szocpolt és milyen feltételek kellenek?
Köszönettel.
Dóra.

Tisztelt Hitelnet!
A feleségemmel együtt több mint 6 éve dolgozunk folyamatosan bejelentve Angliában és most barátkozunk a gondolattal, hogy építkezünk otthon. Azután érdeklődnék, hogy nekünk járna-e szocpol?

Azt szeretném kérdezni, hogy már a férjemmel vettünk igénybe szocpolt lakásépítésre. Ő benne is lakik a gyerekekkel, de nekem azóta született 2 gyermek. Tudok-e rájuk igénybe venni szocpolt?
Előre is köszönöm.

Tisztelettel!
39 éves vagyok, van 2 gyermekem. Még nem vettem fel a Szocpolt, de most szeretném felvenni. Mi a teendő?
Előre is köszönöm.

Használt lakást szeretnék vásárolni, vidéken, B-A-Z megyében kistelepülésen.
Soha nem vettem még igénybe kedvezményt, két kiskorú gyermekem van. Kaphatok-e a vásárláshoz szocpol kedvezményt, van-e már lehetőség?
Tisztelettel Köszönöm!

Jó Napot!
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeim lehetnek, ha egyedül nevelem 3 gyermekem, így főállású anya vagyok. Lehet-e szocpolt igényelnem? Jár-e egyáltalán? Ha igen, mi a teendő?

Mi van akkor, ha élettársi kapcsolatban vannak az ügyfelek, de a nő gyesen van, a párja dolgozik, de nem bejelentve? Arra nem gondol senki, hogy nagycsaládosok is szeretnének házat maguknak vagyis a gyermekeik feje fölé? Erre miért nem gondol a kormány, hogy vannak a világon halmozottan hátrányos helyzetű emberek is ugye? Akinek van bejelentett munkahelye már évek óta, nem biztos, hogy pont azt a 400.000 Ft-ot fogja kérni új lakásra, főleg ha már van neki. Mi van, ha valaki csak felújításra kérné meg? Ugye azt már nem is lehet, a használt lakásról meg ne is beszéljünk!!!!!!!!!!! Van aki egyetért velem??????? Hiába akar most dolgozni az ember, ha nem veszik fel sehová! Miért nem biztosítanak több munkát??????? Jah, munka van, csak az a baj, hogy kinézetre és fajra megy a világ, nem emberiségre! Szerintem mindenkinek van az életben 1 lehetősége mindenre!!!!!!!!!!!!!!

Jelenleg külföldön dolgozunk menyasszonyommal együtt, hivatalosan bejelentve. Ősszel lesz az esküvőnk, de jövőre szeretnénk végleg haza jönni és családot alapítani. Milyen lehetőségeink vannak a szocpolra?

Nekem van 4 gyermekem, szeretném kihasználni a szocpolt, de nem lehet, mivel nem dolgozom, gyesen vagyok, párom pedig alkalmi munkából keres. Ilyenkor mi a teendő, mit tudok csinálni, hogy új életet biztosítsak gyermekeim számára, hogy végre ne költözgessünk össze-vissza, mert sajnos már fél országot bejártuk és ez a kicsiknek egyáltalán nem jó, ezért kérem segítsen!!!!!
Köszönöm előre is!

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi 2 éve lakunk egy vidéki kertes házban, amit törlesztünk 14 évig. Szeptemberben megszületik az első babánk. Kérdésem az lenne, hogy igényelhetünk-e bármilyen szocpolt, hogy a házunkat kicsit rendbe tehessük, bővítsük, újítsuk. Ha igen, milyen lépéseket kell megtennünk ennek érdekében?
Válaszát várom!
Köszönöm.

Élettársammal 3 gyermeket nevelünk. Családi házat szeretnék venni. Lehet-e rá szocpolt igényelni? Ha igen, milyen összeget kaphatunk? Élettársam édesapjától én vehetek-e? Bármely pénzintézetnél igényelhető?

Két gyermekes édesanya vagyok, egyedülálló. Ami lakásban jelenleg élünk, meg szeretném vásárolni. Igénybe tudom venni az Állami támogatást?
Előre is köszönöm.

Egyedül nevelem 3 gyermekemet. Anyaságin vagyok.
Hogyan kaphatom meg a szocpolt? Mik a lehetőségeim?

Több kérdést is szeretnék feltenni. Nem vagyunk házasok, csak élettársak. Van egy kisfiunk, de szeretnénk még egy gyermeket vállalni. Egy régi építésű házat szeretnénk megvenni, illetve felújítani.
4 órás bejelentett munkaviszonyom van kb. 2,5 éve, de most gyeden vagyok. A páromnak 1/8 tulajdonrésze van egy borsodi kis faluban egy családi házban, de sajnos itt az ingatlanok értéke nagyon alacsony. Kaphatunk szocpolt? Kell-e bizonyos tőke, mielőtt igényelünk?