2013-ban kaphatok szocpolt 2 kiskorú gyermekemre?

Tisztelt Cím!

András vagyok és az után szeretnék érdeklődni, hogy van-e bármilyen módja, hogy a szocpolt valamilyen formában kihasználjam a következő feltételek mellett?

Van 2 kiskorú gyermekünk, állandó munkahelyünk, valamint a feleségem nevén van 1 családi ház, ahol az édesapja a haszonélvező, de csak mi lakjuk négyen. Felújításra szorul a ház (nyílászárócsere, szigetelés, tetőcsere). Ehhez szeretném felhasználni az igényelt összeget, mivel sajnos új házat, lakást vásárolni nem tudnánk, a szocpolt pedig jó lenne kihasználni.

Köszönöm válaszát!
András

Kedves András!

Mivel a szocpol jelenleg csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe, ezért sajnos nincs mód arra, hogy az említett családi ház felújítási munkálatainak finanszírozásához igényeljék a támogatást. A szocpolt jelenleg tehát csak fenti két lakáscél esetén volna lehetőségük kihasználni.

Az azonban megoldható, hogy a munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt vegyenek fel. A nyílászárócsere, a szigetelés és a tetőcsere egyaránt a korszerűsítés fogalmába tartozik, így ehhez államilag támogatott lakáshitel igényelhető. Az állam a törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást biztosít. A támogatott korszerűsítési hitel 2 fajtája érhető el bankpartnereinknél: az egyik az 5 éves, a másik pedig a 20 éves kamattámogatású kölcsön.

Az 5 éves kamattámogatású korszerűsítési kölcsön az 5 év lejárata után piaci kamatozású hitel lesz, vagyis a fizetendő törlesztő részlet összege az aktuális piaci kamatok alapján kerül majd kiszámításra. A korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részleteit korszerűsítési hitel kalkulátor segítségével otthonából is gyorsan és egyszerűen kiszámolhatja. A kalkuláció tartalmazza a kamattámogatás lejárata után várható havi törlesztés összegét is.

A támogatott lakáskorszerűsítési kölcsön feltételei a két hiteltípus esetén kicsit eltérőek. A részletekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

A hitel elindításához költségvetést kell benyújtani a munkálatokról, melynek tartalmaznia kell tételesen az elvégezni kívánt munkát, az anyagárakat és a munkadíjakat. A költségvetés 70%-át kell számlával igazolni mindkét esetben, illetve ha a hitel összege meghaladja a költségvetés 70%-át, akkor a teljes összeget le kell fedni számlával.

A Hitelnet Szakértői készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
37 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértők!
Azt szeretném megkérdezni,hogy kaphat-e az élettársam szocpol támogatást felújításra, ha a vele egy háztartásban élő 2 gyermek nem sajátja, és nem az ő nevén van a hitellel terhelt ingatlan!?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Krisztina

Kedves Krisztina!
A szocpol lakásfelújításra nem vehető fel. Erre a célra felújítási hitel igényelhető. A hitelfelvételre akkor is van lehetőség, ha a lakás nem az élettársa nevén van. A további terhelhetőség azonban függ attól, hogy az ingatlan mennyit ér és mekkora összegű hitel van rá bejegyezve.

Érdeklődni szeretnék!
Én és a férjem minimálbérre vagyunk bejelentve és van egy 6 éves gyermekünk. A lakásunk (tanya) 60 négyzetméter, érdeklődnék, hogy kaphatnék-e rá szociális támogatást?

Kedves Eszter!
Szocpol jelenleg csak új lakóház építéséhez és új lakóingatlan vásárlásához igényelhető, minimum 2 meglévő vagy vállalt gyermek esetén. A leírtak alapján tehát sajnos nincs lehetőségük a támogatás igénybevételére.

Jó napot!
Voltam az OTP-ben és megkérdeztem mik az új feltételek a 2013-as szocpol változtatásról, de azt mondták, ez még nem lépett törvénybe. Mikor lehet intézni???
Köszönettel.

Kedves Nikoletta!
A jelenleg érvényes szocpolrendeletről, annak igénylési feltételeiről honlapunkon olvashat. A jelenlegi kormányrendelet módosításának időpontjáról nincs információnk.

Szocpolt szeretnék felvenni bővítésre vagy korszerütésre használt lakásra. 1 gyermekünk van.

Kedves Mária!
A szocpol sajnos sem lakásbővítésre, sem korszerűsítésre nem vehető fel, így a támogatást nem tudja igénybe venni. Ezekre a lakáscélokra bővítési vagy korszerűsítési hitel igényelhető, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Kedves Hitelnet!
A férjemmel szeretnénk egy házat vásárolni. Egy kb. 10 éve épített kb. 130 m2-es családi házról lenne szó, amire a szocpolt szeretnénk igénybe venni. 3 gyermekünk van, az épületben nem laktak soha, csak felépítették.
A kérdésem az lenne, hogy igénybe tudnánk-e venni a szocpolt? A többi feltételnek megfelelünk, csak abban nem vagyunk biztosak, hogy így a ház jelenlegi állapotában jogosultak vagyunk-e a szocpolra!
Érdemes-e várnunk a kibővített szocpol bevezetésére?
Válaszukat előre is köszönöm: Vivien

Kedves Vivien!
A szocpol jelenleg csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe, ám a 10 éve épült családi ház nem minősül újnak, így arra a támogatás sajnos nem kérhető.
Azt nem tudjuk előre megmondani, hogy érdemes-e várni a szocpolrendelet változására.
Amennyiben a lakásszerzéshez igényelhető hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Én egy 35 éves anya vagyok, még nem használtam ki a szocpolt. Két gyermekem van, a nagyobb fiam már 18 elmúlt, a lányom 9 éves. Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy ki tudnám-e használni 9 éves lányom után a szocpolt és milyen feltételek kellenek?
Köszönettel.
Dóra.

Kedves Dóra!
A szocpol új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe. 1 gyermek után azonban jelenleg nem igényelhető. A 18 év feletti gyermekei után akkor lehet jogosult a támogatásra, ha még nappali tagozaton tanulnak és 25 év alattiak. A további feltételekről honlapunkon részletes leírást talál.

Tisztelt Hitelnet!
A feleségemmel együtt több mint 6 éve dolgozunk folyamatosan bejelentve Angliában és most barátkozunk a gondolattal, hogy építkezünk otthon. Azután érdeklődnék, hogy nekünk járna-e szocpol?

Kedves Ákos!
A szocpoljogosultsághoz legalább 180 napos OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által igazolt biztosítási jogviszony szükséges. Az OEP azonban angliai munkaviszony esetén nem tud kiadni ilyen igazolást, ezért sajnos ezt a feltételt nem tudják teljesíteni, így elesnek a támogatás igénybevételének lehetőségétől. Ha legalább az egyikük 180 napos magyarországi munkaviszonnyal rendelkezne, akkor elvileg jogosultak lehetnének a támogatásra.

Azt szeretném kérdezni, hogy már a férjemmel vettünk igénybe szocpolt lakásépítésre. Ő benne is lakik a gyerekekkel, de nekem azóta született 2 gyermek. Tudok-e rájuk igénybe venni szocpolt?
Előre is köszönöm.

Kedves Katalin!
Később született gyermekei után akkor tud szocpolt igénybe venni, ha új házat épít vagy újépítésű lakást vásárol és megfelel a szocpol igénylésével kapcsolatos összes feltételnek. A feltételekről részletesen honlapunkon olvashat.

Tisztelettel!
39 éves vagyok, van 2 gyermekem. Még nem vettem fel a Szocpolt, de most szeretném felvenni. Mi a teendő?
Előre is köszönöm.

Kedves Zsuzsa!
A szocpol új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe. Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen életkorhatár.
A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva olvashat.

Használt lakást szeretnék vásárolni, vidéken, B-A-Z megyében kistelepülésen.
Soha nem vettem még igénybe kedvezményt, két kiskorú gyermekem van. Kaphatok-e a vásárláshoz szocpol kedvezményt, van-e már lehetőség?
Tisztelettel Köszönöm!

Jó Napot!
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeim lehetnek, ha egyedül nevelem 3 gyermekem, így főállású anya vagyok. Lehet-e szocpolt igényelnem? Jár-e egyáltalán? Ha igen, mi a teendő?

Mi van akkor, ha élettársi kapcsolatban vannak az ügyfelek, de a nő gyesen van, a párja dolgozik, de nem bejelentve? Arra nem gondol senki, hogy nagycsaládosok is szeretnének házat maguknak vagyis a gyermekeik feje fölé? Erre miért nem gondol a kormány, hogy vannak a világon halmozottan hátrányos helyzetű emberek is ugye? Akinek van bejelentett munkahelye már évek óta, nem biztos, hogy pont azt a 400.000 Ft-ot fogja kérni új lakásra, főleg ha már van neki. Mi van, ha valaki csak felújításra kérné meg? Ugye azt már nem is lehet, a használt lakásról meg ne is beszéljünk!!!!!!!!!!! Van aki egyetért velem???????… Továbbiak »

Jelenleg külföldön dolgozunk menyasszonyommal együtt, hivatalosan bejelentve. Ősszel lesz az esküvőnk, de jövőre szeretnénk végleg haza jönni és családot alapítani. Milyen lehetőségeink vannak a szocpolra?

Nekem van 4 gyermekem, szeretném kihasználni a szocpolt, de nem lehet, mivel nem dolgozom, gyesen vagyok, párom pedig alkalmi munkából keres. Ilyenkor mi a teendő, mit tudok csinálni, hogy új életet biztosítsak gyermekeim számára, hogy végre ne költözgessünk össze-vissza, mert sajnos már fél országot bejártuk és ez a kicsiknek egyáltalán nem jó, ezért kérem segítsen!!!!!
Köszönöm előre is!

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi 2 éve lakunk egy vidéki kertes házban, amit törlesztünk 14 évig. Szeptemberben megszületik az első babánk. Kérdésem az lenne, hogy igényelhetünk-e bármilyen szocpolt, hogy a házunkat kicsit rendbe tehessük, bővítsük, újítsuk. Ha igen, milyen lépéseket kell megtennünk ennek érdekében?
Válaszát várom!
Köszönöm.

Élettársammal 3 gyermeket nevelünk. Családi házat szeretnék venni. Lehet-e rá szocpolt igényelni? Ha igen, milyen összeget kaphatunk? Élettársam édesapjától én vehetek-e? Bármely pénzintézetnél igényelhető?

Két gyermekes édesanya vagyok, egyedülálló. Ami lakásban jelenleg élünk, meg szeretném vásárolni. Igénybe tudom venni az Állami támogatást?
Előre is köszönöm.

Egyedül nevelem 3 gyermekemet. Anyaságin vagyok.
Hogyan kaphatom meg a szocpolt? Mik a lehetőségeim?

Több kérdést is szeretnék feltenni. Nem vagyunk házasok, csak élettársak. Van egy kisfiunk, de szeretnénk még egy gyermeket vállalni. Egy régi építésű házat szeretnénk megvenni, illetve felújítani.
4 órás bejelentett munkaviszonyom van kb. 2,5 éve, de most gyeden vagyok. A páromnak 1/8 tulajdonrésze van egy borsodi kis faluban egy családi házban, de sajnos itt az ingatlanok értéke nagyon alacsony. Kaphatunk szocpolt? Kell-e bizonyos tőke, mielőtt igényelünk?


37
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x