Most olvastam, hogy "Az új szocpol gyakorlatban létezik, de eddig egyik bank sem erőltette! A szocpolt a kormány elindította, de a bankok jegelték a témát, eddig! Az FHB a második bank az Otp után, ahol fiatal párok igényelhetik, egyiküknek sem lehet köztartozása és a házastársak közül legalább az egyik fél rendelkezik legalább 180 nap biztosítási idővel..."

Voltunk az OTP-ben és azt a választ kaptuk, hogy lakásfelújításra nem jár! Akkor miért írják ki!! Most van, vagy nincs! Vagy csak reklámozzák? És csak egyeseknek van?
Klári

Kedves Klári!

Lakásépítési támogatást (szocpolt) a hatályos kormányrendelet alapján jelenleg két lakáscél eléréshez lehet igénybe venni:
- 2010. január 1. után kiadott építési engedéllyel rendelkező új lakóház építéséhez;
- 2010. január 1. után használatbavételi engedélyt szerzett újépítésű lakás vásárlásához.

Fentiekből egyértelműen következik, hogy szocpol lakásfelújításhoz nem jár! Ugyancsak nem kérhető a támogatás meglévő lakóingatlan bővítéséhez, korszerűsítéshez és használt lakás vásárlásához! Honlapunkon nem található olyan bejegyzés, mely szerint e célokra igényelhető lenne a szocpol. Az Ön által idézett cikk nem cégünk bejegyzése.

A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Amennyiben szeretne tájékozódni a lakásfelújítási hitelekről, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakásfelújítási kölcsönöket!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó estét kívánok!
Azt szeretném megtudni, hogy a szocpolt lakásfelújításra is fel lehet-e venni, mert itt azt olvastam, hogy csak lakás vásárlásra vagy építésre lehet?!
Segítségét előre is köszönöm.

Azt szeretném kérdezni, vásároltunk egy lakást, fel szeretnénk újítani, mivel nagycsaládosok vagyunk igénybe lehet-e venni a szocpolt?

Egyedülállóként milyen szociálpolitikai kedvezményre vagyok jogosult? 38 éves vagyok és egyedül nevelem 13 éves fiamat. Van egy 80 nm-es régi vályogfalazatú családi házunk ami felújításra szorul.

Tisztelt Hölgyem/ Uram!
Segítséget szeretnék kérni. Itt azt olvasom, hogy szocpolt csak új/használt lakás vásárlására lehet igénybe venni, egy másik oldal említ bizonyos “Fiatalok otthonteremtési támogatása használt lakás vásárláshoz (félszocpol)”-t. Kérdésem az lenne, hogy ha készpénzzel vásárolunk egy használt lakást, akkor igénybe tudunk-e venni hozzá bármiféle támogatást, hogy felújítsuk (szocpol, félszocpol, stb..)? Tavaly házasodtunk, 2,5 éves a gyermekünk.
Köszönöm segítségét.
Szép napot: Ildikó

2011-ben vásároltunk egy régebben épített házat. A ház vásárlására nem vettünk fel hitelt. Ezt 2011-ben részlegesen már felújítottuk. Korszerű fűtés és nyílászárók stb. További felújítást tervezünk ahogyan az anyagiak engedik. Két gyermekük van, 2007-ben és 2012-ben születtek. Milyen idejű munkaviszony szükséges, amennyiben szocpolt igénybe tudunk venni?
Köszönöm szépen válaszát.
Bori