Kedves Szakértő!

7 éves Fészekrakó (forint) lakáshitelünk miatt 5 évig igényelhettünk vissza évi 120.000 Ft-ot az adóból. Mikor 3 éves volt a hitel, megszületett a kisfiúnk, aki után családi pótlékot kapunk, így 5 év után (azaz tavaly, 5 év után is) jogosultak voltunk erre a visszaigénylésre egy törvény alapján. Idén ez úgy módosult, hogy csak akkor vehetjük igénybe, ha a hitel felvételekor nem vettünk igénybe szocpolt (ez rendben, nem vettünk igénybe semmit), illetve nem voltunk jogosultak félszocpolra sem. Na most az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy 2005-ben jogosult voltam-e félszocpolra. A banknak sincs fogalma. Tudna nekem abban segíteni, hogy vajon ki volt jogosult akkor a félszocpolra? Mik voltak a feltételek? (gyermekünk még nem volt akkor)

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Andi

Kedves Andi!

A félszocpol csak meglévő gyermekek esetén volt igényelhető. Ha tehát Önnek 2005-ben nem volt gyermeke, akkor eleve nem is lehetett jogosult a félszocpolra.

Gyermektelen párok vállalt gyermek utáni támogatást, vagyis megelőlegező kölcsönt csak új lakóház építéséhez vagy újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhettek. Félszocpol esetén nem volt ilyen lehetőség.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése