Jó napot.

Olyan kérdésem volna, hogy nekem van két nevelt gyermekem. A párom már felvette utánuk a szocpolt. A párom már állapotos és használt lakást szeretnénk venni és én egy gyermek után, ha a lakás 100 m2 fölött van, jogosult vagyok-e a szocpol felvételére?

Köszönettel: Mihály

Kedves Mihály!

A szocpol felvételének elsődleges akadálya az, hogy használt lakás vásárlásához jelenleg nem jár ez a fajta támogatás. A szocpol célja - a vonatkozó kormányrendelet szerint - újépítésű lakóingatlan vásárlása és új ház építése lehet. Használt lakás vásárlására korábban igénybe lehetett venni a fiatalok otthonteremtési támogatását (FOT), de 2009. július 1-től ez a lehetőség már nem él.

Továbbá a jelenleg nyújtott szocpol támogatás 1 gyermek után nem igényelhető. Jogosult az lehet a szocpolra, aki legalább 2 vállalt vagy meglévő gyermek után igényli. A szocpol csak olyan eltartott gyermek után vehető igénybe, aki után még nem kaptak támogatást.

A hasznos alapterületet tekintve 2 gyermek esetén az új lakásnak legalább 60 négyzetméternek kell lenni, de nem lehet több 160 négyzetméternél.

A lakásépítési támogatás igénylési feltételeiről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Ha a használt lakás mellett maradnak, akkor a vételár kifizetéséhez piaci kamatozású vagy állami kamattámogatású lakáshitelt tudunk Önöknek ajánlani. A konkrét hitellehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

23 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Az a kérdésem lenne, hogy van két nevelt gyerekem, én nevelem őket már 1 éve. Igénybe tudom-e venni rájuk a szocpolt és tényleg kell-e önerő meg személyi igazolvány a gyerekeknek? Tisztelettel: Alex

Én szerintem azokat is kéne az államnak segíteni, akik nem tehetik meg, hogy új lakást vegyenek vagy építsenek, mivel nagy a szegénység.

Kedves Hitelnet!
Nem értem, hogy az állam miért nem ad használt lakásra szocpolt. Ahogy olvasgatom a kérdéseket, mindenki azt kérdezi, hogy a használt lakásra menyit adnának, meg milyenek a feltételei stb. Jó lenne, ha például ezt is megengednék, hogy használt lakásra adnának szocpolt a mai világban. A mostani fiatalok nem olyan egyszerűen tudnak venni lakást vagy építkezni.

Szép napot kívánok!
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy szeretnénk a férjemmel és a 2 gyermekünkkel lakást vásárolni. 2007 óta vagyok bejelentve, de közben voltam gyeden is. Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeink vannak? Az állami támogatáshoz mik szükségesek, mert sajnos Én bárlistán vagyok és emiatt nem tudok lakást venni!!
Előre is köszönök mindent!!

Érdeklődnék, hogy amit ígértek, hogy visszaadják a szocpolt használt lakásra, az mikor lesz?? Vagy egyáltalán lesz valami változás vagy direkt így adják a szocpolt, hogy 100 emberből 2 igénybe tudja venni???

Használt lakást tudnánk vásárolni, két gyermekünk van. A lakás vétel ára 3 700 000 Ft lenne. Kérdezném, megkaphatjuk-e a félszocpolt, illetve milyen támogatást tudnánk igénybe venni?
Tisztelettel: Rozália

Igényelhető szocpol abban az esetben 2013-ban, ha a párom nevén örökösödés útján egy sorházi lakásban 1/4 résztulajdona van? Használt családi ház vásárlására szeretnénk felvenni.
Előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Arra lennék kíváncsi, hogy használt lakás vásárláshoz is felvehető-e a szocpol? Ha igen, akkor gyermekenként mekkora összeget lehet?
Előre is köszönöm a válaszát!

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy használt lakásra jár-e a szocpol, aminek 15 000 000 Ft az értéke és igen jó állapotban van. 2 gyermekem van. Ha jár mennyi az utánuk felvehető illetve igényelhető összeg és mik a konkrét feltételek. A lakás kb. 100 négyzetméter, de lehet, hogy több.
Előre is köszönöm.

Jó napot!
Szeretnék érdeklődni, hogy szocpol támogatást igénybe vehetem-e gyesre és lakásvásárlásra vegyes építésű házra?

Hogyan tudom felvenni a szocpolt, ha nincs önerőnk és bejelentett munkahelyünk, csak a családi pótlékból élünk, meg néha a párom alkalmi munkát vállal. Viszont jó lenne egy saját ház, mert még mindig egy szobában vagyunk a családdal.
Kérem, ha lehet segítsen.
Előre is köszönöm.

Férjemmel szeretnénk egy házat venni és felújítani, esetleg hozzáépíteni. A többi szempont alapján megfelelünk, hogy szocpolt vehessünk fel.
Kérdésem, lenne, hogy ilyen esetben is igényelhető-e, vagy csak teljesen új ház építésére vonatkozik?
Várom válaszukat.

Az érdekelne, hogy én már háztulajdonos vagyok lassan 1 éve és jelenleg is újítjuk a házat, de bővíteni szeretnénk, mert már 1 gyermekünk van és most várjuk a másodikat. A kérdésem az lenne, hogy jár-e a szocpol és hol lehet pontosabb tájékoztatást kapni?