Tisztelt Hitelnet!

Férjemmel és 1 gyermekünkkel használt lakást szeretnénk vásárolni. Férjem bejelentett munkahellyel rendelkezik, én pedig gyesen vagyok. A második babát tervezzük.

Van-e lehetőségünk félszocpol igénybevételére a vásárláshoz?
Megkaphatjuk-e a 2 gyermek után járó összeget, ha vállaljuk a babát?

Új lakást nem tudunk vásárolni, azoknak nagyon magas a vételáruk, de szeretnénk mindenképpen külön, a saját lakásunkban élni és nevelni a gyerekeket. Szocpol csak új lakásra igényelhető, de mi a helyzet a félszocpollal???

Válaszát előre is köszönöm:
Edit

Kedves Edit!

Használt lakás vásárlásához vissza nem térítendő állami támogatás jelenleg nem igényelhető. A fiatalok otthonteremtési támogatását (FOT) és a félszocpolt 2009. július 1-től megszüntették. A szocpol 2012-es újbóli bevezetésével azonban a használt lakás szerzéséhez igényelhető támogatási formák nem kerültek ismét bevezetésre. Félszocpolt tehát sem meglévő, sem vállalt gyermekek esetén nem lehet igényelni.

Használt lakás vásárlásához azonban igényelhető már állami kamattámogatású lakáshitel. A lakásvásárlási hitel futamidejének első 5 évében - a meglévő gyermekek számától függetlenül - kamattámogatást nyújt az állam. A használt lakáshoz nyújtott kamattámogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

A kamattámogatott lakáshitelek törlesztő részletérő online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes lakásvásárlási hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Én 6 gyermekes anya vagyok. Nekem lehetséges lenne szocpolt igényelni? Nincs munkahelyem. Nagyon szeretnénk egy saját lakást, mert kilátástalan helyzetben vagyok.
Várom a választ.

Tisztelt Hitelnet!
Abban szeretném kérni a segítségét, hogy jelenleg párkapcsolatban élek, egy közös gyermeket nevelünk. Szeretnénk viszont saját lakást venni (használt lakás). A párom dolgozik, én gyesen vagyok itthon. Jelen helyzetben mi vonatkozik ránk? Igényelhetünk szocpolt? És milyen feltételek között?
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk a párommal egy kis házat megvásárolni, a vételára 3 millió lenne. Van valamennyi pénzünk, hitelt nem szeretnénk hozzá. Lehetne-e félszocpolt igényelni egy gyerek után? /Van egy kislányunk./ Nem vagyunk házasok és hivatalosan élettársi kapcsolatban sem vagyunk.
Válaszukat előre is köszönjük.

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy a közeljövőben van-e rá esély, hogy használt lakás vásárlásra igényelhető lesz a félszocpol?
Válaszát köszönöm.

Lakást szeretnénk vásárolni párommal, én 23, ő 33 éves. Első gyerekünk születését várjuk és szeretnénk még egyet. Szocpolt szeretnénk felvenni mindkettőre. Az érdekelne, hogy használt lakásra adnak-e szocpolt, illetve ha a jelenlegit bővítenénk arra megkapnánk-e? Ha igen, ennek mennyi az összege 2 gyerekre?

2006-ban vettünk fel lakáshitelt, s igénybe vettük a szocpolt első gyermekünk után, amit meg is kaptunk.
Azóta megszületett a második gyermekünk, aki után szeretnénk igényelni a szocpolt.
Lehetséges-e, s milyen összegben tudnánk igénybe venni? A házunk nem új építésű, s 55 négyzetméter.
Válaszát előre is köszönöm.
Csigusz

Azt szeretném kérdezni, hogy van 4 gyermekem, a párom 33 éves én pedig 28. Lakást szeretnénk vásárolni, de csak használtra szeretnénk. Mikor fogják visszahozni a régi szocpolt?