1 gyermekkel és GYES-re kaphatunk félszocpolt használt lakásra?

Tisztelt Hitelnet!

Férjemmel és 1 gyermekünkkel használt lakást szeretnénk vásárolni. Férjem bejelentett munkahellyel rendelkezik, én pedig gyesen vagyok. A második babát tervezzük.

Van-e lehetőségünk félszocpol igénybevételére a vásárláshoz?
Megkaphatjuk-e a 2 gyermek után járó összeget, ha vállaljuk a babát?

Új lakást nem tudunk vásárolni, azoknak nagyon magas a vételáruk, de szeretnénk mindenképpen külön, a saját lakásunkban élni és nevelni a gyerekeket. Szocpol csak új lakásra igényelhető, de mi a helyzet a félszocpollal???

Válaszát előre is köszönöm:
Edit

Kedves Edit!

Használt lakás vásárlásához vissza nem térítendő állami támogatás jelenleg nem igényelhető. A fiatalok otthonteremtési támogatását (FOT) és a félszocpolt 2009. július 1-től megszüntették. A szocpol 2012-es újbóli bevezetésével azonban a használt lakás szerzéséhez igényelhető támogatási formák nem kerültek ismét bevezetésre. Félszocpolt tehát sem meglévő, sem vállalt gyermekek esetén nem lehet igényelni.

Használt lakás vásárlásához azonban igényelhető már állami kamattámogatású lakáshitel. A lakásvásárlási hitel futamidejének első 5 évében – a meglévő gyermekek számától függetlenül – kamattámogatást nyújt az állam. A használt lakáshoz nyújtott kamattámogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

A kamattámogatott lakáshitelek törlesztő részletérő online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes lakásvásárlási hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Abban szeretném kérni a segítségét, hogy jelenleg párkapcsolatban élek, egy közös gyermeket nevelünk. Szeretnénk viszont saját lakást venni (használt lakás). A párom dolgozik, én gyesen vagyok itthon. Jelen helyzetben mi vonatkozik ránk? Igényelhetünk szocpolt? És milyen feltételek között?
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Vivien!
Használt lakás vásárlására jelenleg nem igényelhető szocpol. Várható azonban a félszocpol újbóli bevezetése jövőre, amit használt lakás vásárlásra is lehet majd igényelni. Ám erről konkrét információink még nincsenek, mert a bevezetésre vonatkozó törvény még nem került jóváhagyásra.

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk a párommal egy kis házat megvásárolni, a vételára 3 millió lenne. Van valamennyi pénzünk, hitelt nem szeretnénk hozzá. Lehetne-e félszocpolt igényelni egy gyerek után? /Van egy kislányunk./ Nem vagyunk házasok és hivatalosan élettársi kapcsolatban sem vagyunk.
Válaszukat előre is köszönjük.

Kedves Erzsébet!
A használt lakás vásárlása esetén korábban elérhető félszocpol illetve FOT jelenleg – 2009.július 1. óta – nem igényelhető, így használt lakás vásárásához gyermekek utáni támogatást nem tudnak felhasználni.

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy a közeljövőben van-e rá esély, hogy használt lakás vásárlásra igényelhető lesz a félszocpol?
Válaszát köszönöm.

Lakást szeretnénk vásárolni párommal, én 23, ő 33 éves. Első gyerekünk születését várjuk és szeretnénk még egyet. Szocpolt szeretnénk felvenni mindkettőre. Az érdekelne, hogy használt lakásra adnak-e szocpolt, illetve ha a jelenlegit bővítenénk arra megkapnánk-e? Ha igen, ennek mennyi az összege 2 gyerekre?

2006-ban vettünk fel lakáshitelt, s igénybe vettük a szocpolt első gyermekünk után, amit meg is kaptunk.
Azóta megszületett a második gyermekünk, aki után szeretnénk igényelni a szocpolt.
Lehetséges-e, s milyen összegben tudnánk igénybe venni? A házunk nem új építésű, s 55 négyzetméter.
Válaszát előre is köszönöm.
Csigusz

Azt szeretném kérdezni, hogy van 4 gyermekem, a párom 33 éves én pedig 28. Lakást szeretnénk vásárolni, de csak használtra szeretnénk. Mikor fogják visszahozni a régi szocpolt?


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x