CSOK lakásfelújításra 2019-ben? - Hitelnet.hu

CSOK lakásfelújításra 2019-ben?

Falusi CSOK lakáskorszerűsítésre 2019-ben!

A kormány február 20.-ai ülésén, a Magyar falu program keretében döntött a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok) bevezetéséről, melynek keretében a támogatás lakáskorszerűsítésre is igényelhető lesz.

A támogatás azokon az 5000 fő alatti településeken lesz elérhető, ahol a 2003. január elsejei adatokhoz képest a népességcsökkenés nagyobb, mint az országos átlag. Ez mintegy 2031 települést érinthet.

A Portfólió számítása alapján – a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) adatait használva – az alábbi települések lehetnek érintettek a falusi CSOK-ban.

Falusi CSOK településlista

Az adatok tájékoztató jellegűek! A falusi CSOK-ban érintett települések pontos listája a vonatkozó kormányrendelet mellékleteként fog megjelenni, így a későbbiekben még változhat a támogatott települések köre.

Vásárláshoz vagy bővítéshez ÉS korszerűsítéshez történő igénylés esetén az új lakásra vonatkozó támogatási összegek lesznek elérhetők:

 • 1 gyermek után: 600.000 Ft
 • 2 gyermek után: 2.600.000 Ft
 • 3 vagy több gyermek után: 10.000.000 Ft

Ha kizárólag korszerűsítéshez igénylik az arra jogosultak a támogatást, akkor a fenti összegek fele lesz elérhető. A kedvezmény azonban nem haladhatja meg a  hitelintézet által elfogadott költségvetés összegét.

Várható CSOK lakásfelújításra 2019-ben?

Jelenlegi információink szerint a CSOK 2018-ban továbbra sem lesz igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre. A kedvezmény – mint ahogy a korábbi években is – az alábbi lakáscélok esetén igényelhető:

 • új lakóingatlan építése
 • új és használt lakóingatlan vásárlása
 • meglévő lakóingatlan bővítése

Várható CSOK lakásfelújításra 2019-ben?

Jelenlegi információink szerint a CSOK 2017-ben továbbra sem lesz igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre. A kedvezmény – mint ahogy 2016-ban is – az alábbi lakáscélok esetén igényelhető:

 • új lakóingatlan építése
 • új és használt lakóingatlan vásárlása
 • meglévő lakóingatlan bővítése

Milyen további lehetőségek vannak lakásfelújításra?

Ha Ön lakásának felújításához keres kedvező finanszírozási módot, akkor a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek közül választhat. Államilag támogatott erre a hitelcélra nem vehető fel. A felújítási hiteleket forint alapon, maximum 35 éves futamidőre nyújtják a pénzintézetek.

Kamatozásuk alapja jellemzően a BUBOR (Budapesti Bankközi Kamatláb), mely a banki kamatfelárral kiegészülve együtt alkotja az ügyfél által fizetendő törlesztő részletet. A BUBOR különböző futamidejű lehet: 3, 6 vagy 12 havi. Ezáltal a havi törlesztés összege előre kalkulálható. A törlesztő részlet összege a BUBOR futamidejének megfelelő időközönként változhat.

A jegybanki alapkamat jelenlegi alacsony szintjének köszönhetően, nemcsak az állami kamattámogatású lakáshitelek jelentenek kedvező finanszírozási módot, hanem a lakásfelújítás költségeinek finanszírozását biztosító piaci kamatozású kölcsönök is. Ezek aktuális törlesztő részletéről Ön is meggyőződhet, ha online lakáshitel kalkulátorunkkal számol.

Milyen feltételeknek kell megfelelni a felújítási hitelhez?

Lakásfelújítási hitel igénylése esetén a bankok által előírt feltételeknek kell megfelelni, melyek általánosságban a következők:

 • Az igénylő adatai nem szerepelhetnek a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) negatív adóslistáján.
 • Megfelelő jövedelemfedezettség – legalább a mindenkori összegét elérő kereset igazolása, s minimum 3 hónapos munkaviszony az igénylő jelenlegi munkahelyén.
 • Megfelelő ingatlanfedezettség – a felújítandó ingatlan értékének el kell érnie az adott pénzintézet által előírt minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értéket, ami jellemzően 4,5-5 millió forint.

Kell-e számlával igazolni a felújítási hitelt?

Jogszabály által előírt számlabemutatási kötelezettség nincsen, s felújítás esetén általában a bankok sem kérnek számlát. Amire szükség van az egy költségvetés az elvégezni kívánt felújítási munkákról.

Személyre szabott hitelajánlat

Online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével személyre szóló lakásfelújítási hitelajánlatunkat is megtekintheti, melyet Szakértőink díjmentesen készítenek el Önnek!

Legfrissebb bejegyzések szocpol lakásfelújításra témában:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 25. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

László szerint:

2019-10-13 - 04:13

Jó napot kívánok!
Nekem 2 gyerekem van, meglévő ingatlan, de jelzáloghitel van rajta. Hogyan tudnám igénybe venni? Nekünk az lenne a legjobb, ha a Bankhoz át lehetne utalni az összeget, vagy esetleg bekötni a gázt.
Mit tudna ajánlani?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 11:44

Kedves László!
A falusi CSOK fennálló hiteltartozás kiegyenlítésére nem hasznáható fel. Preferált településen lévő ingatlan esetén a támogatás gázbevezetésre igénybe vehető. Ennek feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Csaba szerint:

2019-10-11 - 07:51

Üdv!
Hány éves korig számít gyereknek a gyerek? A nagyobbik gyermek jelenleg Pesten tanul, albérletben lakik, de nincs ott lakcímre bejelentkezve.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 10:14

Kedves Csaba!
Az eltartott gyermek 25 éves koráig igényelhető a CSOK.

Ildikó szerint:

2019-10-02 - 09:15

Üdv!
Falusi CSOK keretein belül szeretnénk a régi /17 éves/ konyhabútort kicseréltetni újra + a konyhai világítótesteket. Működhet a dolog? Beépíthető gáztűzhely a konyhabútor része? Előzőleg 3 gyerkőc után már felvettünk 3.600.000 szocpolt. Ha jól tudom, még 1.400.000 forintra jogosultak vagyunk.
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-04 - 11:17

Kedves Ildikó!
A falusi CSOK konyhabútor cserére , világítótestekre nem használható fel akkor sem, ha a konyhabútor beépíthető.

Atika szerint:

2019-09-26 - 20:46

Üdv.
Nemrég vásároltunk egy házat önerőböl. 2 gyerek van kiskorú.
Lakásfelújításra felvehetjük a szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-27 - 09:25

Kedves Atika!
Ha falusi CSOK által preferált településen vásároltak lakást, akkor annak korszerűsítéséhez igényelhető lehet a támogatás. A feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA