Személyi kölcsön referencia kamat alapon

A referencia kamat alapú árazás most már nem csupán jelzáloghitelek esetében létezik, hanem a referencia kamathoz kötött ingatlanfedezet bevonása nélkül igényelhető személyi kölcsön is megjelent a hazai bankok kínálatában.

Az úgynevezett referencia kamat mértéke az egyhónapos EURIBOR alapján kerül meghatározásra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a pénzintézet a hitel folyósítása előtti hónap 20. napján érvényes egyhónapos EURIBOR kamatot veszik alapul. A referencia kamatláb mértéke havonta automatikusan változik az EURIBOR előző hó 20. napi értékének megfelelően.

A referencia kamat alapú személyi kölcsön felvétele esetén az Ön által fizetendő ügyleti kamat a referencia kamat értéke mellett tartalmazza a bank kamatfelárát is. A referencia kamat mértéke az elmúlt időszakot tekintve az előző hónap aktuális napján 0,48%, az azt megelőző hónapban pedig 0,43% volt. A pénzintézet aktuális kamatfelárát minden esetben a bank Hirdetménye tartalmazza, ezzel kapcsolatos felvilágosításért forduljon a Hitelnet irodáihoz személyesen, telefonon vagy e-mailben.

Az ügyleti kamaton kívül kockázati kamatfelár kerülhet felszámításra a hitelbírálati rendszer által elvégzett adósminősítés alapján. A kamatfelár mértéke a minősítés kategóriájától függően 0%, 2%, 3% vagy 5% lehet.
A referencia kamat alapú, ingatlanfedezet nélküli személyi hitelkonstrukció, melynek kamata a hazai pénzintézetek által kínált személyi kölcsönök kamatával versenyképes, forint és euró alapon egyaránt kérelmezhető.

A referencia kamat alapú személyi kölcsön már 300 ezer forinttól igényelhető a Hitelnet irodáiban. A hitel minimális futamideje 13 hónap, maximuma 84 hónap lehet. Sem aktív, sem passzív KHR (BAR) státusz esetén nem igényelhető a kölcsön.

Az életkorra vonatkozó szabályok szerint a referencia kamat alapú személyi kölcsön a hiteligénylő 21. életévének betöltése után kérelmezhető. Felső életkorhatár nincs, ha Ön a hitel futamideje alatt vagy az igényléskor már betöltötte a 70. életévét, akkor olyan adóstárs bevonását írhatja elő a bank, aki a futamidő lejártáig nem tölti be a 70. életévet.

A hitelkérelem benyújtásához a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelemigazolás szükséges, mely olyan munkaviszonyból származik, amely legalább 12 hónapja folyamatosan fennáll. A jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos munkaviszony megléte a feltétel, ami 1 éven belül maximum az Ön második munkahelye lehet.

A referencia kamat alapú személyi kölcsön aktuális havi törlesztő részletének kiszámolásában hitelkalkulátorunk és hitelezési Tanácsadóink nyújtanak Önnek segítséget. A honlapunkon található űrlap kitöltésével személyre szóló ajánlatot kérhet, melyet Kollégáink 1 munkanap alatt díjmentesen elkészítenek. Lehetősége biztosítunk előzetes hitelbírálatra is. A pozitív előminősítést követően 10 naptári nap áll az Ön rendelkezésére a hiánytalan kölcsönkérelmi dokumentáció benyújtására.

Utolsó módosítás: 2014. július 31. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések