Személyi kölcsön meglévő hitel mellé

Ha Ön már rendelkezik banki hitellel, ám most mégis olyan helyzetbe került, hogy újra hitelre van szüksége, akkor a Hitelnet irodáinak és Partnereinek segítségével megtalálhatja a megfelelő hitellehetőséget.

Alapesetben ugyanis nem jelent kizáró okot hitelfelvétel során, ha a hiteligénylő már rendelkezik személyi kölcsönnel, ám a pénzintézetek az újabb kölcsön bírálata során figyelembe veszik az ügyfél meglévő hiteltörlesztését is.

Ha fedezet bevonása nélküli személyi kölcsönről van szó, akkor a hitelbírálat az Ön által igazolható jövedelem alapján történik. Személyi hitel igényléséhez Önnek legalább 6 havi munkaviszonnyal kell rendelkeznie a jelenlegi munkahelyén, s nem állhat sem próbaidő, sem felmondás alatt. A nettó jövedelemnek jellemzően az 5-6-szorosát hagyják jóvá a bankok, de az ügyfél felvenni kívánt hitelének és már meglévő kölcsönének havi törlesztő részlete nem haladhatja meg általában a leendő adós nettó jövedelmének 33 százalékát.

Fentieket példával is alátámasztva az alábbi módon számolhatunk:
80 ezer forintos nettó jövedelem esetén hozzávetőlegesen 26 ezer forint fordítható havonta hiteltörlesztésre. Amennyiben Ön már rendelkezik hitellel, aminek a törlesztése például havi 10 ezer forint, akkor olyan összegű személyi hitel felvételére lehet jogosult, melynek havi törlesztési kötelezettsége nem haladja meg a 16 forintot. A havi törlesztő részlet összege a futamidő kitolásával csökkenthető.

Ha Ön nem személyi kölcsönnel, hanem meglévő jelzáloghitellel rendelkezik, s emellé kíván személyi hitelt igényelni, a hitelbírálat ugyanilyen módon történik, vagyis az adott pénzintézet a felvenni kívánt személyi kölcsön törlesztésére fordítható összegből levonja a meglévő jelzáloghitel havi törlesztő részletét is.

Mindezek mellett egy újabb kölcsön igénylésekor a bankok azt is vizsgálják, hogy az ügyfél meglévő hitelét – legyen az személyi kölcsön, áruhitel, autóhitel, vagy jelzáloghitel – problémamentesen törlesztette-e az eddigi futamidő során. Ha a hiteligénylő bankszámla kivonatán az látható, hogy a pénzintézetnél hónapról hónapra visszautasított tételként szerepel a hiteltörlesztés, akkor a bank automatikusan visszautasítja az újabb kölcsönkérelmet az előző hitel nem szerződésszerű teljesítésére hivatkozva.


Utolsó módosítás: 2010. július 28. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

kákonyiné vámos timea szerint:

2012-04-16 - 09:43

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, ha van az ingatlanon 3 milliós hitel és felújításra szeretnénk még felvenni kb. 3.500.000 milliót, akkor van-e esélyünk megkapni a hitelt?? Az ingatlan értéke 8 millió. Soha nem volt gond a törlesztéssel, hiszen 2.500 eurót keres, amit le is igazolnak, van fordított munkáltató igazolása is természetesen. A férjem lenne a hitelfelvevő, osztrák cégnél dolgozik, ott is adózik és kinti számlára kapja a fizetését, viszont azt meg tudnánk oldani, hogy itt nyissunk neki és ide utalják.
Kérem ha tud segíteni, válaszát várom.
Köszönettel.

Hitelnet szerint:

2012-04-17 - 16:31

Kedves Tímea!
Meglévő jelzáloghitel alapesetben nem jelenti akadályát további hitel felvételének, ám a maximálisan nyújtható összeget korlátozza a már bejegyzett kölcsön pontos összege, az ingatlan értéke, valamint az igénylők jövedelmi helyzete. A hitelbírálat eredményétől függően valószínűleg 3,5 millió forintnál kisebb összegű finanszírozásra lenne lehetőség.
Személyre szóló hitelajánlatunkhoz kérjük töltsék ki online űrlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések