Nagyobb összegű forint személyi kölcsönt szeretnék felvenni

Üdvözletem!

Szükségem lenne egy nagyobb összegre, egészen pontosan 1,2 millió forintra, de annak felhasználását szabadon szeretném eldönteni. Milyen kölcsön, vagy hitel lenne alkalmas számomra úgy, hogy ne kelljen igazolásokat bemutatni a banknak? Többek között utazásra, autóm felújítására és lagzira költenék, de ez változhat.

Sokszor hallottam a változó törlesztő részletekről, ezt mindenképp el akarom kerülni, előre tudni akarom, mennyit kell majd havonta fizetnem. Van arra lehetőség, hogy valahogy bebiztosítsam magam arra az esetre, ha nem tudnék egy-két hónapig fizetni?
Mekkora fizetéshez kötött az ilyen hitel? Vagy nem lényeges a jövedelem nagysága?

Köszönöm válaszát!
Krisztina

Kedves Krisztina!

A hitelcél igazolása nélkül szabad felhasználású jelzáloghitelt vagy fedezet nélküli személyi kölcsönt igényelhet. A folyósított hitelösszeg felhasználása egyik esetben sincs igazolások bemutatásához kötve, így utazásra, autó felújításra, lagzira, vagy bármilyen más célra elkölthető.

A havi törlesztő részletek ingadozását forint alapú hitel felvételével kerülheti el. Egy-egy kamatperiódus lejáratát követően ugyan ebben az esetben is változhat a havi törlesztés összege – például a kamatláb vagy a referenciakamat mértékének változása miatt – de ez nem jelent nagy összegű változást a törlesztő részletben, hiszen viszonylag kisebb, 1,2 millió forint felvételéről van szó. A forintban igényelt kölcsön előnye tehát az árfolyamkockázat kiküszöbölése. Jogszabályi előírás alapján egyébként szabad felhasználású jelzáloghitel nem is igényelhető más devizanemben, csak forintban, s a személyi kölcsönt is a pénzintézetek szinte kizárólag csak forintban nyújtják.

A hitel törlesztése minden hónapban esedékes, tehát csak akkor szabad belevágni a hitelfelvételbe, ha az előre kalkulált törlesztő részletet minden hónapban vállalni tudja.

A jövedelem nagysága mindkét hiteltípus esetén meghatározó. Jelzálog alapon már a mindenkori minimálbér összegének igazolása is elegendő lehet az 1,2 millió forint felvételéhez. A személyi hitelek bírálata azonban ennél jóval szigorúbb, mivel az ügylet mögött nincsen egyéb biztosíték, csak az adós rendszeres keresete. Ha az igénylőnek nincsen semmilyen hiteltartozása, akkor úgy lehet kalkulálni, hogy a nettó jövedelemnek hozzávetőlegesen az 5-6-szorosa érhető el.

Személyre szóló hitelajánlatunkhoz célszerű volna elküldeni ajánlatkérését, s az egyéb információk ismeretében Tanácsadóink rövidesen tájékoztatni fogják a forintban elérhető szabad felhasználású hitelekről!


Utolsó módosítás: 2014. február 21. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mariann szerint:

2013-01-07 - 18:38

Tisztelt ügyintéző!
Érdeklődnék, hogy 24 évesen nettó 75.000 Ft-os havi jövedelemmel kezes nélkül maximum mennyi hitelt tudok felvenni, ha egyáltalán lehetséges?

Hitelnet szerint:

2013-01-07 - 18:40

Kedves Mariann!
Kérdésére választ előzetes hitelbírálat után tudunk adni. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Márton szerint:

2012-11-16 - 13:00

Tisztelt Hitelnet!
Én 56 éves vagyok és személyi kölcsönt szeretnék felvenni forintban. A kérdésem annyi lenne, hogy a forint alapú hitelt az életkorom alapján mekkora futamidőre kaphatom meg?
Köszönettel.
Márton

Hitelnet szerint:

2012-11-16 - 13:06

Kedves Márton!
A személyi kölcsön maximum 7 évre vehető fel. Mivel a személyi hitel lejáratakor Ön – a maximális 7 év esetén – sem tölti be még a 66. életévét, ezért bankpartnerünknél társigénylő bevonása nélkül is igényelheti a maximális futamidőre. A konkrét hitellehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések