Milyen hitelhez juthatok ingatlanfedezet nélkül?

Tisztelt Hitelnet!

A jövedelmem igazolhatóan (folyószámlára) 75.000.- Ft, a többi kézbe érkezik (kb. 175.000.-). 13 hónapja van folyamatos munkaviszonyom, BAR listán nem szerepelek, hitelem nincs, sem adós, sem adóstárs nem vagyok sehol.

A telekre (nem építési telek) egy kis házat szeretnék felhúzni, amihez szükségem lenne 1,5-2.000.000.- Ft-ra. Ingatlanfedezettel nem rendelkezem, nincs olyan ingatlan, ami bevonható a hiteligénylésbe.

Milyen hitelt vehetnék fel ilyen feltételek alapján?

Válaszukat várva köszönettel: Róbert

Kedves Róbert!

Ingatlanfedezet hiányában személyi hitelt igényelhet. A személyi hitelhez azonban – éppen azért, mert nincs a hitelügylet mögött a visszafizetést biztosító ingatlan – lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel juthat, mint jelzáloghitelhez. Magasabb a hitelkamat, alacsonyabb a felvehető hitelösszeg és szigorúbb a hitelbírálat.

A leírtak alapján a személyi kölcsön igénylési feltételeinek megfelel, ám mivel a hitelbírálat során csak az igazolt jövedelem vehető figyelembe, ezért 1,5-2 millió forint jóváhagyására nem számíthat. Jellemzően az igazolt nettó kereset 5-6-szorosa vehető fel.

Jelzáloghitel igénylésénél nem kell az Ön tulajdonában lennie az ingatlannak, tehát családtag, ismerős tulajdonában lévő házra, lakásra is vehető fel kölcsön, valamennyi tulajdonos hozzájárulásával. Amennyiben erre lenne lehetőség, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!


Utolsó módosítás: 2013. június 29. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

kósa zoltán szerint:

2013-06-01 - 16:08

Tisztelt Hitelnet!
23 éves vagyok, több mint két éve dolgozom. A fizetésem bankszámlámra érkezik. 75 ezer forint. Munka mellett egyetemre járok és 300 000 forintra lenne szükségem a tanulmányaim befejezésére illetve a lakás csinosítására. Van rá esélyem, hogy kapjak hitelt? 3 éves futamidővel számoltam, ami számomra reális lenne.

Hitelnet szerint:

2013-06-03 - 17:22

Kedves Zoltán!
Életkora miatt elképzelhető, hogy társigénylő bevonását írja elő a pénzintézet. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják a hitelfelvétel feltételeiről!

Ibolya szerint:

2012-10-30 - 15:59

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, mi a különbség a kölcsön illetve hiteligénylés között. 60 éves véglegesített rokkantnyugdíjas vagyok. 51.625.-Ft nyugdíjat kapok. Fedezet és kezes nélkül milyen lehetőségem van, illetve kezessel?
Köszönettel!

Hitelnet szerint:

2012-10-31 - 18:06

Kedves Ibolya!
Mivel jövedelme nem éri el a nettó 60 ezer forintot, ezért személyi kölcsönt csak társigénylő bevonásával igényelhet. Ez esetben kettejük együttes jövedelmének el kell érnie a nettó 90 ezer forintot, s személyenként a nettó 40 ezer forintot. Ha van lehetősége adóstárs bevonására, kérjük töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes ajánlatban fogják ismertetni Önnel az elérhető személyi hiteleket.

Judit szerint:

2012-10-05 - 06:26

24 éves vagyok, 4 éve dolgozom határozatlan munkaviszonnyal. Fel szeretnék venni 800.000-900.000 forint között, lehetőleg adóstárs nélkül. A bankszámlámon van egy 300.000 forintos hitelkeretem, és egy áruhitel törlesztésem, ami havi 10.000 forint, de márciusban ez lejár.
Kérem írjon, hogy van-e erre esély.
Köszönöm!

Hitelnet szerint:

2012-10-05 - 07:15

Kedves Judit!
Hitelkerete és áruhitele nem zárja ki a további hitelfelvételt, ha erre az igazolt jövedelme alapján van lehetőség. A meglévő hiteltörlesztések ugyanis csökkentik az újabb kölcsön törlesztésére fordítható szabad jövedelmet.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a személyi hitel felvételének lehetőségéről!

Ferenc szerint:

2012-06-08 - 14:36

Tisztelt Hitelnet!
Előre szeretném közölni, hogy nincsen ingatlanfedezetem, de szükségem volna körülbelül fél millió forintra.
Jövedelmem van, nettó 115 ezer forint. A munkahelyem bankszámlára utal. Nem vagyok bárlistás. Még sosem volt hitelem. 25 éves vagyok.
Milyen lehetőségeim lennének?
Köszönettel: Ferenc

Hitelnet szerint:

2012-06-08 - 14:40

Kedves Ferenc!
115 ezer forintos jövedelemmel elérhető lehet az 500 ezer forintos hiteligény személyi kölcsön formájában. Személyi hitel igénylésének további fontos feltétele, hogy rendelkezzen legalább féléves folyamatos munkaviszonnyal.
Az előzetes hitelbírálat elvégzéséhez további információk ismerete is szükséges, ezért arra kérjük, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések