Hogyan történik a végrehajtás autóhitel esetén?

Tisztelt Szakértő!

2007.03.30.-án vásároltam egy gépkocsit, melyben casco mentességet kértem. A forgalomba helyezés külföldön volt megadva. Meg is kaptam a járművet, majd 2007.06.18.-án új szerződést kaptam, melyben köteleztek a cascora, mert a bank csak úgy adta meg a hitelt. Ebben a forgalomba helyezés már Magyarországon volt megadva.

Közben elköltöztem, de az állandó lakcímem maradt. A lényeg, 2010 január végén elvitték az autót, mert nem tudtam fizetni. 2013.07.11.-én levelet kaptam a S.A.P.LEASING-től, melyben felszólítanak, hogy fizessek 1.227.261 Ft-ot, melyben engedik a részletfizetést. Válaszoltam, hogy nem tudok, mert egyedül nevelem a 3 kiskorú gyermekemet, gyesen vagyok, lehetetlenné válik a fizetés.

Majd 2015.03.26.-án levelet kapok Argenta Faktor Zrt-től, hogy ők az engedményezettek és fizessek 1.222.596.- Ft és járulékait, részletfizetést is adnak. Itt is leírtam, hogy nem tudok fizetni, meg az autóról se tudok semmit, elszámolást se kaptam! Peren kívüli ajánlatot küldtek 2015.03.26-tal, melyben összes tartozásként 1.854.474.- Ft van! De ők mérséklik a peres költségek elkerülésével, így 1.300.000.- Ft-ot kérnek! Persze egy összegben! Részletet is ajánlanak.
Írtam nekik, hogy ezt se tudom teljesíteni, mivel 2010. óta nem is tudok az autóról semmit! Elszámolást sem kaptam!

Napokban kértem elszámolást az Argentától, persze hivatkozik az Erste-re, hogy küldjem meg a részükre! Erste-től kértem elszámolást, de csak levelet kaptam ma tőlük, hogy az Argenta a kedvezményezett, tőlük kell kérjek, fizessek, stb.

Kérdésem:
Köteles vagyok-e fizetni ennyi idő után? Ha igen, hogy számolnak el?
Ennyit nem tudok kifizetni mikor elvitték az autót, azt se tudom, mennyibe adták el.
Perelhetek-e és mibe kerül?
Nem tudom jogos volt-e, hogy kiadták az adataim másnak? Szerintem az Erste-vel szerződtem és ezt írásban meg is tettem.

Várom válaszát, mert szeretném lezárni.
Előre is köszönöm!
Myra

Kedves Myra!

IDE kattintva tájékozódhat arról, hogy követeléskezelőnek átadott hitelek esetén mi az elszámolás kiküldésének módja.

Végrehajtási kérdésekben azonban irodánk nem illetékes, így az erre vonatkozó kérdésekre sajnos nem tudunk válaszolni. Javasoljuk, végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértő megkeresését.


Utolsó módosítás: 2015. július 02. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Róbert szerint:

2019-01-07 - 13:30

2006-ban vásároltam egy Renault típusú személygépkocsit CHF alapú hitelre. A törlesztő részleteket rendszeresen fizettem, azonban az utolsó két részletet – ami körülbelül 100.000,- Ft volt – már nem tudtam befizetni, ezért a bank 2012-ben felszólított, hogy az autót szállítsam be a telephelyére. Ennek a felszólításnak eleget is tettem, azonban a pénzintézet ezt követően még további követeléssel állt elő, melyet akkor megkérdőjeleztem és kértem a részletes elszámolást, mivel a leadott gépjármű forgalmi értéke jóval meghaladta a fennálló tartozásom összegét. A pénzintézet azóta semmilyen értesítést, vagy egyéb levelet nem küldött a részemre.
A napokban egy követeléskezelő cégtől kaptam egy levelet, melyben közölte, hogy a fennálló tartozásom megvásárolta a pénzintézettől és felszólított a tartozás kiegyenlítésére. Telefonon megkerestem a követeléskezelő céget, akitől megtudtam, hogy az általa megvásárolt tartozás a régi autóhitelemből fakad. A kérdésem az, hogy a jármű leadását követően fenn maradhatott-e tartozásom, egyáltalán jogszerű lehetett-e pénzintézet további követelése, illetve mivel 2012-óta az általános elévülési idő eltelt, jogszerű volt-e a tartozás eladása a követeléskezelő felé?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Róbert

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-07 - 14:17

Kedves Róbert!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Az ügyben az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz fordulhat.

Norbert szerint:

2018-08-28 - 14:22

Visszavette a bank az autómat, mert tartozásom volt rá. Eladhatja-e úgy a bank, hogy én még fizetem a tartozást rá? Ha kifizetem a fennálló tartozást, kérhetem-e a bankot adjon nekem egy autót a kifizetett pénzemért?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-28 - 15:45

Kedves Norbert!
Jóllehet végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, információink szerint a bank értékesítheti az autót, ha időközben felmondásra került a kölcsönszerződés. Arra nincs lehetőség, hogy a tartozás megfizetéséért cserébe a bank autót biztosítson az Ön részére. Amennyiben az autó értékesítését követően a fennálló tartozás kisebb összegű, mint az autó eladási ára, akkor a különbözet Önt illeti.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések