Hitel bar listásoknak ingatlan fedezet nélkül?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 10. kedd

A bar listán szereplő személyek nincsenek könnyű helyzetben, akár ingatlan fedezet nélkül, akár annak bevonásával kívánnak hitelhez jutni.

Bar listára akkor kerülhet fel egy ügyfél, ha olyan hitelügyletnek adósa, adóstársa vagy kezese, melynek törlesztése nem szerződésszerű, tehát a törlesztő részletek nem kerülnek pontosan vagy rendszeresen megfizetésre.

Legyen szó bármilyen hiteltípusról, amennyiben a meg nem fizetett törlesztő részletek összege meghaladja a mindenkori minimálbér összegét és ez a hátralékos tartozás több mint 90 napja fennáll, akkor az adott pénzintézet a hitelfelvevő, valamint az esetleges adóstárs vagy kezes adatait rögzíti a Központi Hitelinformációs Rendszerben, vagyis a bar listán.

Addig, amíg a hitelügylet nem kerül lezárásra, az ügyfél aktív státuszban szerepel a rendszerben. Ám a kölcsönügylet lezárását követően sem kerülnek le az adatok a bar listáról, hanem további öt éven keresztül a rendszerben maradnak, ám ekkor már passzív státuszban. Ez azt jelenti, hogy a hitelügylet már lezárásra került.

Ha valamely személy aktívként szerepel a bar listán, akkor egyik banknál sincs lehetősége még ingatlan fedezet nélküli hitel felvételére sem.

Passzív státusz esetén sem sokkal kedvezőbb a helyzet. Jelenleg egyetlen bankpartnerünknél van csak arra lehetőség, hogy passzív bar listásként ingatlan fedezet nélküli hitelt igényeljen, de azt is csak akkor, ha a hitel lezárása óta már legalább két év eltelt.

Ez a hitelkonstrukció azonban már csak két hétig, vagyis 2010. július 15-ig érhető el hitelkínálatunkban, mert fenti időpontot követően megszűntetésre kerül. Onnantól kezdve tehát passzív bar listás személyeknek sem lesz lehetőségük hitelfelvételre.

Ha Ön két éve vagy azt meghaladóan passzív bar listás és ingatlan fedezet nélküli hitelre van szüksége, akkor igényelje bankpartnerünk konstrukcióját MOST! A Hitelnet irodáiban Tanácsadóink a hitelügylet elindítása előtt elvégzik a kölcsönügylet előzetes bírálatát is, így nincsen veszítenivalója! A hitelbírálat elvégzéséhez rendszeres jövedelmét kell igazolnia és személyes okmányait bemutatnia. Az előzetes hitelbírálat akár öt perc alatt is elvégezhető. Ne késlekedjen felkeresni az Ön lakóhelyéhez legközelebbi irodánkat, most még időben van!

Mielőtt a jövőben hozzátartozója vagy közeli ismerőse kérésére igent mond egy hitelügyletben kezesként történő részvételre, ne feledje, hogy nemfizetés esetén a pénzintézet Öntől követelheti a fennálló tartozás megfizetését, illetve ennek hiányában az Ön adatai is bar listára kerülhetnek, s emiatt nem lesz lehetősége a hitelfelvételre!
Ha a bar listások számára elérhető ingatlan fedezet nélküli hitelekkel kapcsolatban egyéb kérdései lennének, tegye fel Hitelszakértőnknek!

Hozzászólások
 • Laczkó Gabriella szerint:

  Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben én aktív bar listás vagyok, milyen hitel lehetőségekhez nyúlhatok? Szükségem lenne hitelre, de egy családi “hülyeség” miatt aktív bar listás lettem, egy olyan banknál, amivel kapcsolatom se volt soha. Szeretnék érdeklődni, hogy jelen esetben csak a fogyasztói csoportokra támaszkodhatok, vagy van más lehetőség is?
  Válaszukat előre is köszönöm
  Tisztelettel: Laczkó Gabriella

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gabriella!
   Aktív BAR listáskéne sehols em tud hitelt igényelni, egyik hazai banknál sem, ez mindenhol kizáró okot jelent.

 • Hajnalka szerint:

  Passzív bárlistás vagyok hiteleimet nem tudom fizetni.
  5 millió forintra lenne szükségem előzetes költségek nélkül.
  Megoldható-e?
  Gyesen vagyok a férjem minimál bérre van bejelentve.
  Kérem válaszoljanak!!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Hajnalka!
   A kért hitel csak ingatlanfedezettel igényelhető és csak bizonyos feltételek teljesülése esetén. Ha terhelt az ingatlan és a hitel nincs fizetve, akkor nem tudunk megoldást ajánlani.

 • Sándor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Én is bár listára kerültem, mivel a gazdasági válság miatt olyan magasak lettek hiteleim törlesztő részletei, hogy már a fizetésem duplája sem lenne elég a törlesztésre. Eddig egy fizetésemből minden hitelemet rendesen tudtam fizetni. Ha BAR listásoknak sehol nem adnak hitelt akkor miért hirdeti annyi pénzintézet, stb. köztük önök is, hogy van lehetőség BAR listásoknak hitel felvételre? Ugyanis hirdetésüket a következő címszó alatt is el lehet érni “hitel BAR listásoknak is” Megtisztelő válaszukat köszönöm!

 • K Edina szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Sándorral egyetértve,nem igazán értem,hogy a interneten rengeteg bank és pénz intézet hirdet azzal a kecsegtető ajánlattal,hogy jelzálog hitelt adnak fedezet nélkül,akár passzív BAR esetén is. Valamint van lehetőség rendezni az ember életét…ez borzasztóan dühítő,és elkeserítő!!!Nekem jövőévben jár le a passzív státuszom is,ami nem is az én hibámból keletkezett.Nem tudom merre kihez lehetne fordulni,mert óriási szükségem lenne 1 millió forint hitelre,de ingatlan fedezet nélkül?! Megtisztelő válaszát várom.Köszönettel. K.Edina

 • Sándor szerint:

  Lassan egy hete tettem fel kérdésemet, küldtem el az önök részére ajánlat kérésemet, és még mindig nem kaptam rá választ. Talán ez a “Tegye fel kérdését…!” azért van, hogy el tudják mondani mennyien érdeklődnek, mennyi ügyfelük van? Létezhetetlennek tartom, hogy közel egy hét alatt nem nézik az oldalt. Ezek szerint ugyanannyi az ügyintézési idő mintha bemennék egy bankba. Ott is várnom kell.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Sándor!
   Mi nem reklámozunk semmit, Ön jött ide és tette fel egy olyan kérdését, amire a válasz a fenti írásban ott van. Előtte kérem olvasson és utána kérdezzen, arra nincs időnk és lehetőségünk, hogy minden “felesleges” kérdésre válaszoljunk. Ingatlanfedezet nélkül aktív vagy bár listás személy jelenleg nem igényelhet hitelt. Ez kizáró okot jelent mindenhol.

 • Sz.Orsolya szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  23 éves vagyok,fele részben tulajdonosa családi házunknak.A házat jelzáloghitel terheli ami folyamatosan törlesztve van,kimaradások nélkül.Bár listán nem szerepelek,van folyamatos jövedelmem.Szeretnék pénzt felvenni.Kérdésem az lenne van e lehetőségem rá és ha igen milyen fajta hitelekhez juthatok hozzá?Válaszát Előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:Sz.Orsolya

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Orsolya!
   Ez nagyon sok dologtól függ. Mekkora hitel terheli a házat, milyen jövedelemmel rendelkezik stb.stb. Kérem töltse ki a kapcsolat menüpont alatt található online ajánlatkérő adatlapunkat vagy forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkhoz és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

 • Zsolt szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Passzív bárlistás vagyok, ingatlanfedezet nélkül. 3 millió forint személyi kölcsönt szeretnék igényelni. Lehetséges?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsolt!
   Személyi kölcsön esetén jelenleg minden partnerünknél kizáró okot jelent a passzív BAR lista.

 • Fodo Iván szerint:

  személyikölcsönt szeretnék igényelni minimálbérre

 • Molnár József szerint:

  Kölcsönt szereték felvenni, az ünnepekre.

 • Vadász Tünde szerint:

  jónapot kivánok!megszeretném tudni hogy 2 kiskorú gyerekemet egyedűl nevelem albérletben vagyok velük.milyen hitelt tudok felvenni hogy lakást vehessek.Előre is köszönöm ha tudnak felvilágositást adni.

 • Mónika szerint:

  Üdvözlöm!
  Jó napot! egymillió forintra lenne szükségem,viszont sajnos aktív bár listán vagyok ingatlan és autó fedezet nélkül.Minimum havi jövedelmem 60.000Ft. Lehetséges a hitel felvétel? Válaszukat előre is köszönöm.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket