Határozott idejű munkaszerződés személyi hitel esetén

Fedezet nélküli személyi hitel esetén számos feltételnek meg kell felelni a hitelbírálat során. Az egyik ilyen feltétel a leendő adós munkaviszonyára vonatkozik.

Ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönök esetén alapfeltétel, hogy a hiteligénylőnek legalább féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie, de nem mindegy az sem, hogy határozatlan vagy határozott időre szól-e a munkaszerződése.

A határozatlan idejű munkaszerződés minden további nélkül elfogadható.

Határozott időre szóló szerződés esetén ugyan van olyan pénzintézet, amelyik biztosít lehetőséget személyi hitel felvételére, azonban a futamidőt lényegesen korlátozza a munkaszerződés lejáratának dátuma.

A vezető pénzintézetek egyike legfeljebb addig engedélyezi a személyi hitel futamidejét, ameddig a határozott idejű munkaszerződést dátuma szól.

Ezzel szemben egy másik pénzintézet ennél rugalmasabb, ugyanis a határozott időre szóló munkaszerződés lejárati dátuma + egy évre engedélyezi a hitelfelvételt.

Az esetek többségében a határozott idejű munkaszerződést a munkáltatók általában legfeljebb évente hosszabbítják, így maximum két éves futamidőre lehet felvenni a személyi hitelt határozott idejű munkaszerződés esetén, ami kisebb összegű kölcsön igénylésekor elfogadható, hiszen nem ró túlságosan nagy terhet az ügyfélre.


Utolsó módosítás: 2010. május 14. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tünde szerint:

2012-06-12 - 10:44

21 éves vagyok. Határozott idejű a szerződésem, viszont 1,5 éve dolgozok a cégnél, mindig hosszabbítják. Nettó havi keresettem átlagban 110.000 Ft. Nincs ingatlanfedezetem. Tudok felvenni hitelt?

Hitelnet szerint:

2012-06-12 - 13:18

Kedves Tünde!
21 évesen is van lehetőség személyi hitel felvételére, ám ebben az esetben biztos, hogy szükség lenne adóstárs bevonására.
Mivel 1,5 éve a cégnél dolgozik, ezért a határozott idejű munkaszerződés nem zárja ki a hitelfelvételt.
Amennyiben van lehetősége adóstárs bevonására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Sanyi szerint:

2010-11-02 - 10:58

Helo azt szeretném tudni hogy a nejemnek minden honapba hosszabitják a szerzödését,60000ft-ot kap készhez ad-e valamelyik bank igy hitelt.köszönöm

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések