GYES-re és családi pótlékra lehet személyi hitelt felvenni? - Hitelnet.hu

GYES-re és családi pótlékra lehet személyi hitelt felvenni?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 26. csütörtök

Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem, hogy még nem volt munkahelyem, nem dolgoztam. Eddig a GYES-t és családi pótlékot kaptam, de a gyesem is lejárt már. Vehetek-e fel csak családi pótlékra hitelt? Sürgős lenne mindenféleképpen.

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Előre is köszönöm válaszát.
Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!

Családi pótlékra nem igényelhető hitel. A hitelfelvételnél elfogadható jövedelmek szempontjából a bankok megkülönböztetnek elsődlegesen, vagyis önállóan elfogadható jövedelemtípusokat és kiegészítő jövedelemként elfogadható bevételi forrásokat.

A családi pótlék, a gyes, a gyed, stb. ezen utóbbi csoportba tartoznak, ami azt jelenti, hogy csupán erre a jövedelemre nem nyújtható semmilyen kölcsön. E jövedelmek figyelembevételére akkor kerülhet sor, ha a hiteligénylő önállóan elfogadható jövedelmet is tud igazolni, például minimum 3 hónapos munkaviszonyból származó munkabért, nyugdíjat, egyéni vagy társas vállalkozásból származó bevételt.

A jövedelemvizsgálat során nem csak a jövedelem típusa meghatározó, hanem annak összege is. Alapelvárás, hogy az adósnak legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelemmel kell rendelkeznie, ami jelenleg bruttó 93 ezer forint.Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Enikő szerint:

  Szeretnék hitelt felvenni. Gyesre meg családi pótlékra a providenttől kapnék-e?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Enikő!
   Provident személyi hitel igénylét ITT jelezheti, ahol személyre szabott tájékoztatást kap.

 • árpád szerint:

  Érdeklődni szeretnék. Van nekem egy negyed részem egy családi házból közel 2 milliós értékű, volt már értékelve. Viszont jelenleg nincs munkahelyem és hitelt szeretnék igényelni, egy kisebb hitelt, csak nem tudom, hogy volna rá lehetőségem?
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Árpád!
   Bejelentett munkaviszony nélkül sajnos egyik pénzintézetnél sincs lehetőség hitelfelvételre sem ingatlanfedezet bevonásával, sem ingatlanfedezet nélkül.

 • Hegedüs Mónika szerint:

  A párom a hivatalunknál dolgozik, mint közmunkás. Havi 61.000 Ft-ot kap a gyermek után járó pénzzel együtt! Én családit meg gyest kapok. Erre lehetséges hitel?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mónika!
   Mivel párja igazolt nettó jövedelme nem éri el a mindenkori minimálbér (jelenleg 68.775 Ft) összegét, a gyes pedig önálló jövedelemként nem fogadható el, ezért sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel bankpartnereinknél.

 • Kutiné batyi éva szerint:

  Szép jó napot!
  Mint ahogy írtam már 2. Gyermek után kapok család pótlékot illetve gyest. Ami 55.230 Ft. Párom fizetést kap, két éve hogy a cégnél dolgozik. Ő 110-120 ezer Ft kap.
  Az lenne a kérdésem, hogy tudok-e így felvenni személyi kölcsönt? Nekünk se ingatlan, se autó, semmi nincs.
  Így lehet hitelt igényelni?
  Válaszukat előre is köszönöm!

 • Kutiné batyi éva szerint:

  Szép jó napot!
  Én gyest illetve családi pótlékot kapok 2 gyermekre, ami 55.230 Ft. Páromnak 8 órás munkaviszonya van, már 2 éve, hogy a cégnél dolgozik, neki 110-120 ezer Ft a fizetése. Szeretnek érdeklődni, hogy tudnánk-e így felvenni hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az elérhető konkrét hitelkonstrukciókról!

 • Papp Katalin szerint:

  Jó napot kívánok.
  Olyan kérdésem lenne, hogy én gyesen vagyok meg családi pótlékot meg gyerektartást kapok, ez így: 147.000 Ft, de lányom 4 órásba van bejelentve és hitelt szeretnék felvenni. A szocpolt is igénybe szeretném venni 4 gyermekemre. A lakás amit megvennénk annak értéke 7.000.000 Ft.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   A szocpoligényléshez szükséges TB jogviszony igazolást az OEP csak akkor tudja kiadni, ha a gyes ideje alatt is fennáll korábbi munkaviszonya. Ha nem, akkor sajnos nem jogosult a támogatás igénybevételére. A gyes önálló jövedelemként sajnos nem vehető figyelembe hitelfelvételnél. Ha lánya a 4 órás minimálbérre van bejelentve, akkor sajnos szintén nem hitelképes, mert az elfogadható igazolt jövedelemnek el kell érnie legalább a 8 órás minimálbér összegét (68.775.- Ft).

 • aranka szerint:

  Jó napot!
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy egyedül nevelem 3 kiskorú gyermekem, igényelhetem-e a csok-ot, ha van lakás a nevemen és nem tudom leíratni, mert ráterhelték az OTP személyi kölcsönt, de fizetem és míg le nem fizetem, addig hivatalosan nem tudom leíratni a nevemről, de már ügyvédi előszerződéssel eladtam.
  Előre is köszönöm a választ.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Aranka!
   Amíg a nevén van a lakóingatlan, addig sajnos nem jogosult CSOK igénybevételére.

 • celila szerint:

  Én azt szeretném tudni, hogy három gyermekemre kaphatok-e szocpolt használt lakásra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Cecília!
   Használt lakásra jelenleg nem igényelhető szocpol. Információink szerint 2015. közepétől újra igényelhető lesz gyermekek utáni támogatás használt lakás vásárlásához, de ennek feltételei még nem ismertek. Minderről a vonatkozó kormányrendelet elfogadása után tudunk pontos tájékoztatást adni.

 • Alexandra szerint:

  Jó napot!
  Egyedülálló vagyok! Van egy 3 hónapos kislányom! Csak gyest és családit kapok! Szeretnék kölcsönt felvenni, ami alacsony törlesztő részlettel rendelkezik! Tudnak ebben segíteni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Alexandra!
   Gyesre és családi pótlékra nem folyósítható kölcsön. Ha nem vonható be az ügyletbe adósként olyan személy, aki elsődleges – például munkaviszonyból származó – jövedelemmel rendelkezik, akkor sajnos nem tudunk segíteni a hitelfelvételben.

  • Klaudia szerint:

   Jó napot!
   Hitelt szeretnék, mert sehol nem adnak. 4 gyermekem van és egyedülálló vagyok és gyors hitel kellene.

   • Hitelnet.hu szerint:

    Kedves Klaudia!
    Ennyi információ alapján sajnos nem tudunk Önnek hitelajánlatot készíteni. Hitelfelvétel ügyében kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Évi szerint:

  Hitel kellene 300.000 Ft. Munkáltató utal havi 57.000 Ft-ot mint gyed, meg családi pótlék 48.000 Ft.
  Hol lehet lehetőségem?
  Köszönöm.
  Évi

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Évi!
   Családtámogatási juttatásokra nem vehető fel hitel, így sajnos nem tudjuk Önt megfelelő hitellehetőségről tájékoztatni.

 • Eszter szerint:

  A kérdésem az lenne, hogy én még gyesen vagyok! Családi pótlékot és gyerektartást kapok még! Ez összesen minden hónapban 120.000 Ft! Azt szeretném kérdezni, kaphatok-e erre egy kisebb összegű hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Eszter!
   Sem a gyes és a családi pótlék, sem a gyerektartás nem tekinthető önálló keresetnek, ezért az említett családtámogatási juttatásokra sajnos kisebb összegű hitelt sem tud felvenni.

 • Móni szerint:

  Nincs munkahelyem. 48.000 Ft a családi pótlék, plusz a férjem szociális segélye. Négyszázezer Ft-ra lenne szükségünk. Ha szükséges, folyószámlát nyitnék önöknél, így le tudnák vonni a havi törlesztő részletet.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Móni!
   Családi pótlékra és szociális segélyre nem folyósítható személyi kölcsön, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a hitelfelvételben.

 • Szilvia szerint:

  A gyesen lévő anyukák kihez fordulhatnak segítségért ebben az ügyben?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   Mivel a gyest önálló jövedelemként egyik bankpartnerünk sem fogadja el kölcsönigénylésnél, ezért sajnos nem tudunk Önnek olyan pénzintézetet ajánlani, ahol a gyesen lévő anyukák hitelt kaphatnak.

 • Dóra szerint:

  Gyest kapok + családi pótlékot, plusz lakásfenntartásit és a párom kap még segélyt. Ez együtt 65.700 forint. Ezzel kaphatunk kis összegű kölcsönt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dóra!
   Az Ön által felsorolt jövedelemforrások nem tartoznak banki szempontból az önállóan elfogadható jövedelemtípusok közé, így ezek egyikére sem nyújtható még kis összegű kölcsön sem. Megfelelő jövedelem hiányában sajnos nem tudunk a lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Andrea szerint:

  Üdvözlöm!
  Rokkant nyugdíjas (nem véglegesített) jelzáloghitelt vehet fel lakásra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   Pénzügyi partnereinknél a rokkant nyugdíj csak abban az esetben fogadható el hitelfelvétel során, ha az illetőnek már nem kell felülvizsgálatra mennie. A nem véglegesített rokkant nyugdíjjal tehát nem lehetséges a hitelfelvétel.

 • Krisztina szerint:

  Szeretnék egy kisebb hitelt felvenni a Providenttől és azt szeretném megtudni, hogy családira kaphatok-e? 2 gyermekre kapok családit.
  Köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   A hitelintézetek családi pótlékra nem nyújtanak hitelt. Ha más jövedelme nincsen, akkor sajnos nem tud kölcsönt felvenni.

 • Judit szerint:

  Gyesre és családira is lehet felvenni hitelt, de viszont lenne olyan adóstárs aki dolgozik. Az én jövedelmem: 89.600.- Ft. Ez gyes + családi pótlék. Az adóstársé: 100-110 ezer Ft.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Judit!
   Adósként nem fogadható el az a személy, akinek jövedelme gyesből és családi pótlékból származik. Erre akkor sincs lehetőség, ha az esetlegesen bevonandó adóstársnak munkaviszonyból származó jövedelme van.
   Az a személy lehet tehát adós a hitelügyletben, aki munkaviszony alapján kapja keresetét.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket