Gyeden lévő adóstárs bevonása pozitívan befolyásolhatja a személyi hitel kérelmet? - Hitelnet.hu

Gyeden lévő adóstárs bevonása pozitívan befolyásolhatja a személyi hitel kérelmet?

Üdvözlöm!

Szeretnék tanácsot kérni. Személyi hitelre lenne szükségünk, 700.000,- Ft-ra gondoltunk. A férjem keresete 105.000,- Ft nettó, nincs semmilyen tartozása, bankszámlája is egyáltalán 3 hónapja van, szóval negatív adóslistán sincs, mégis két bank is elutasította a kérelmünket. Ha jól emlékszem 22.000,- Ft-os törlesztő részlettel számoltunk, mert azt mondták a bankban, hogy ennyit még bőven engedélyezni szoktak. Mégis elutasítottak minket.
Mi lehet a probléma? Az jelenthet problémát, hogy munkaközvetítőn keresztül dolgozik? Már több mint egy éve egyébként.

A másik kérdésem ezzel kapcsolatban. Én jelenleg gyeden vagyok, így tudom én nem igényelhetek hitelt, de nekem egyébként is van már egy 20.000,- Ft-os törlesztőjű személyi kölcsönöm. Ebben az esetben lenne értelme, hogy a férjem engem adóstársnak megjelöljön (vagy így, hogy törlesztőm van nekem is, esélytelen)? (ha jól tudom gyeddel adóstárs lehetek)

Nagy szükségünk lenne hitelre, remélem van valami tanácsuk!
Köszönöm!
Márti

Kedves Márti!

Bankpartnereinknél fedezet nélküli személyi kölcsönként általában a nettó jövedelem 5-6-szorosát szokták engedélyezni. Ez nettó 105.000 Ft-os fizetés esetén 5-600.000 Ft körüli összeg lenne. További feltétel, hogy a felvenni kívánt személyi hite és az igénylő esetlegesen már meglévő kölcsönének havi törlesztő részlete beleférjen nettó fizetésének körülbelül a 30%-ába. Ha a férjének nincsen egyéb kölcsöne, akkor ez a feltétel teljesülne.

A bankok bírálati rendszere alapján sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mi lehet a kölcsönkérelem elutasításának konkrét oka. Az, hogy munkaközvetítőn keresztül dolgozik, véleményünk szerint önmagában még nem kizáró ok. Fontos azonban, hogy folyamatos munkaviszonya legalább 6 hónapja, s ugyanazon munkáltatónál legalább 3 hónapja meglegyen. Elképzelhető, hogy több kisebb tényező miatt lesz negatív a eredménye. Meghatározó az életkor is. Fiatal (25 év alatti) igénylők hitelkérelme esetén sokszor kérik adóstárs bevonását.

A gyed kiegészítő jövedelemként valóban elfogadható, de mivel Önnek van már egy 20 ezer forintos hiteltörlesztése, ezért összességében véleményünk szerint nem befolyásolná pozitívan a bírálatot az Ön ügyletbe történő bevonása.

Javasoljuk, hogy online adatlapunk kitöltésével küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink utánanéznek az esetleges hitellehetőségeknek!

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2015. május 20. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések