Személyi kölcsön, hitel kezes és fedezet nélkül: Hitelnet.hu

Személyi kölcsön lehetőségek ingatlanfedezet nélkül

Szabad felhasználású hitelre lenne szüksége, de nincs ingatlanfedezete? Személyi kölcsön az ideális megoldás! Ahhoz, hogy megismerje a fedezet nélkül elérhető személyi hiteleket, nem kell végigjárnia az összes pénzintézetet, itt most mindent megtudhat ezzel kapcsolatban! Az alábbi bejegyzésünkben tájékoztatjuk a személyi hitelek jellemzőiről, feltételeiről, az igényléshez szükséges dokumentumokról és a hitelfelvétel menetéről! Ha végül mégis marad megválaszolatlan kérdése, azt online Hitelszakértőinknek felteheti!

A személyi kölcsön legfontosabb jellemezői

Az alábbiakban arról olvashat, hogy a pénzügyi Partnerünk által kínált személyi hitelekről általánosságban mit kell tudni.

 • A 200 és 500 ezer forint közötti gyorskölcsön maximum 5 éves futamidőre, az 500 ezer forint feletti személyi hitel legfeljebb 7 éves futamidőre vehető fel.
 • A törlesztő részlet garantáltan fix a futamidő végéig.
 • A gyorskölcsön – jóváhagyás esetén – a bankfiókban, készpénzben is felvehető.
 • A törlesztés módját Ön választhatja meg: nemcsak folyószámláról, csoportos beszedési megbízással vagy állandó átutalási megbízással törleszthető a hitel, hanem postai csekken is.
 • Magas hitelösszeg esetén sem feltétel, hogy az adott pénzintézetnél rendelkezzen bankszámlával az adós.

A személyi kölcsön igénylésének legfontosabb feltételei

A következő pontban azokat a feltételeket foglaljuk össze, melyeknek fedezet nélküli személyi hitel igénylése esetén meg kell felelni.

Állampolgárság:

A kölcsönt magyar állampolgárok igényelhetik. Ha az adó külföldi állampolgár, akkor olyan magyar állampolgárságú társigénylőt kell bevonni a hitelügyletbe, aki az igénylés feltételeinek egyéb tekintetben is megfelel.

Lakcím:

Állandó, magyarországi, bejelentett lakcím szükséges.

Életkor:

A személyi hitel már betöltött 18. életévet követően igényelhető, de amennyiben a leendő adós a hitelkérelem benyújtásakor 21 éves kor alatti vagy 66 év feletti, akkor 21 és 66 év közötti, a hitelfelvétel valamennyi feltételének megfelelő társigénylő bevonása szükséges.

Munkaviszony:

Alkalmazottaknak 6 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolniuk. Ha ez a jelenlegi munkahelyen nincs meg, akkor a jelenlegi és az előző munkahelyen, együttesen számított 6 hónapos munkaviszony is elfogadható, ha az adós a mostani munkahelyén legalább 3 hónapja dolgozik és a két munkahely között nincs 1 hónapnál hosszabb megszakítás.

Vállalkozók hiteligénylése esetén legalább 12 hónapos vállalkozói múlttal kell rendelkezni.

Nyugdíjas igénylő esetén a bank nem vizsgálja, hogy az adós mióta nyugdíjas.

A hitelfelvevő nem lehet próbaidőn és felmondás alatt.

Jövedelem:

Egyéni igénylés esetén az adósnak legalább nettó 60 ezer forintos jövedelmet kell igazolnia.
Társigénylővel történő hiteligényléskor – ha még egyikük sem töltötte be a 66. életévét – az együttes jövedelemnek el kell érnie a nettó 90 ezer forintot úgy, hogy személyenként legalább a 40 ezer forintos jövedelemnek meg kell lenni. Amennyiben valamelyik igénylő elmúlt már 66 éves, akkor mindkettejük jövedelmének el kell érnie külön-külön a nettó 60 ezer forintot.

Bankszámlamúlt:

Legalább 2 hónapos bankszámla múlt szükséges a hitelfelvételhez. A számlának saját névre kell szólnia, de bármelyik hazai pénzintézetnél lehet.

Telefon:

Lehet vezetékes vagy mobiltelefon. Ezen belül saját névre vagy lakcímre szóló, minimum 1 hónapja meglévő vezetékes lakóhelyi illetve előfizetéses, saját vagy céges mobiltelefon, illetőleg minimum 3 hónapja meglévő feltöltő-kártyás mobiltelefon lehet.

Egyéb személyi feltétel:

A hitelügyletben részt vevő személyek adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), vagyis közismertebb néven a BAR listán. (Aktív és passzív BAR státusz egyaránt kizáró ok.)

Személyi kölcsön igényléséhez szükséges dokumentumok

Az alábbiakban arról tájékoztatjuk, hogy milyen iratokat, igazolásokat kell benyújtani személyi hitel igénylésekor.

Személyazonosságot igazoló okiratok:

Magyar állampolgárok esetén: érvényes személyi igazolvány, útlevél vagy új típusú jogosítvány és lakcímkártya

Külföldi állampolgárok esetén: amennyiben a hitelfelvevőnek 4 évnél régebbi, hazánkban kiállított személyi igazolványa van, akkor az igazolványon és a lakcímkártyán kívül egyéb irat nem szükséges. Ha a személyi igazolványt 4 éven belül adták ki, akkor az alábbi iratok közül legalább az egyik szükséges az igazolvány és a lakcímkártya mellett: állandó tartózkodási kártya, hatósági bizonyítvány vagy regisztrációs kártya, amely igazolja, hogy az illető minimum 4 éve Magyarországon tartózkodik.

Jövedelemigazolás:

Alkalmazottak esetén: 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás, mely lehet banki formanyomtatvány vagy azzal megegyező tartalmú igazolás. A munkáltatói igazolástól el lehet tekinteni abban az esetben, ha az adós helyette bemutatja az utolsó 3 havi folyószámla kivonatát, melyeken egyértelműen beazonosítható munkabér jóváírás látszódik.

Vállalkozók esetén: NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal, korábban APEH) által kiállított jövedelemigazolás. Az egyéni vállalkozónak nem lehet köztartozása, amit szintén igazolni kell.

Nyugdíjas esetén: NYUFIG (Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) igazolás

Bankszámla kivonat

A hitelkérelem benyújtását megelőző, 2 havi eredeti vagy a pénzintézet által hitelesített másolat. Ha az adósnak az adott hitelintézetnél van a folyószámlája, akkor annak benyújtása nem szükséges.

Telefonszámla levél

Saját névre vagy a lakcímkártyán szereplő címre szóló vezetékes vagy előfizetéses mobiltelefon esetén az utolsó havi számlalevelet és a befizetését igazoló bizonylatot (csekk vagy bankszámla kivonat) csak akkor kell benyújtani, ha a telefonszám a nyilvános adatbázisban nem kérdezhető le.

Saját névre szóló céges mobiltelefon esetén az utolsó havi telefonszámla összes oldalát és a befizetését igazoló dokumentumot kell bemutatni. Ha az előfizetés a cég nevére szól, akkor a cégnek kell nyilatkoznia az ügyfél kizárólagos telefonhasználatáról.

Az adós nevére vagy címére szóló feltöltő-kártyás mobiltelefon esetén a szolgáltatóval kötött szerződés benyújtása szükséges.

[wp_ad_camp_1]

Személyi kölcsön felvételével kapcsolatos további tudnivalók

 • Bankpartnerünknél nemcsak folyószámlára érkező munkabér esetén van lehetőség a hitelfelvételre, a kézbe kapott fizetés sem jelent kizáró okot.
 • A maximálisan nyújtható hitel összege jellemzően a nettó kereset 5-6-szorosa. A felvenni kívánt kölcsön és az esetlegesen már meglévő hitelek együttes havi törlesztése nem lehet magasabb az igazolt jövedelem kb. 30%-ánál. Társigénylő bevonásával – fentiek figyelembevételével – a hitelösszeg növelhető.
 • Ha a benyújtott bankszámla kivonaton fedezethiány miatt visszautasított megbízások látszódnak, az negatívan befolyásolja a hitelbírálatot, illetve a hitelkérelem elutasítását eredményezheti. A negatív záróegyenleg vagy a hitelkeret túllépése is negatívum hitelbírálat során.
 • Gyakorlati tapasztalatok alapján 25 év alatti hiteligénylők körében nagyobb a visszautasított hitelkérelmek aránya.
 • Pénzügyi partnerünknél igényelt személyi hitelhez közüzemi számla bemutatása nem feltétlenül szükséges. Ha ezt a hitelbírálat során mégis előírják, akkor fontos, hogy a befizetés határidőre történjen. Késedelmesen befizetett számla szintén a hitelkérelem elutasításához vezethet.
 • Külföldi munkavégzésből származó jövedelmet bankpartnerünk nem fogad el személyi hitel igénylése esetén, tehát csak Magyarországon szerzett jövedelemmel igényelhető a kölcsön.

Személyi kölcsön törlesztése

A személyi hitelek annuitásos törlesztésű konstrukciók, vagyis minden hónapban azonos összegű törlesztést kell fizetni, melyből a futamidő elején nagyobb rész a kamatot, a futamidő felétől pedig nagyobb rész a tőkét csökkenti.

A személyi kölcsönök mellé úgynevezett hitelfedezeti biztosítás is köthető. Ez természetes és baleseti halál, baleseti rokkantság, balesetből eredő legalább 50%-ot meghaladó maradandó egészségkárosodás, munkanélküliség és tartós betegállomány kockázatára egyaránt megköthető. Ez utóbbi két esetben a biztosító a törlesztő részletet legfeljebb 12 hónapon át fizeti az adós helyett. A többi esetben a biztosító a teljes fennálló tőketartozást megtéríti a hitelfelvevő helyett. A hitelfedezeti biztosítás igénylésének feltételeiről Szakértőinknél kérhető további felvilágosítás.

A személyi hitelek aktuális kamatáról és a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékéről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. A hitelcélok közül válassza a „Személyi kölcsön fedezet nélkül” megnevezésűt, adja meg a felvenni kívánt összeget és a megadott lehetőségek közül válasszon futamidőt, majd kattintson a Kalkuláció gombra. A kalkulátor a fedezet nélkül, forint alapon elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciót jeleníti meg! A hiteligénylés során felmerülő esetleges további költségekről Hitelszakértőink készséggel adnak felvilágosítást.

Személyi kölcsön előtörlesztése

A futamidőt érdemes úgy kiválasztani, hogy a havi törlesztési kötelezettség teljesítése ne okozzon problémát. Az alacsonyabb törlesztő részlet érdekében célszerű inkább hosszabb futamidőt választani, s ha az adós jövedelmi helyzete úgy alakul, élni a részleges vagy teljes előtörlesztés lehetőségével. Az előtörlesztett összeg a fennálló tőketartozást csökkenti. Az aktuális elő- és végtörlesztési díjakat a bankok Hirdetménye tartalmazza.

Online személyi hitelajánlat

Lehetőséget biztosítunk online hitelajánlat kérésére is, vagyis személyre szabott, díjmentes hitelajánlatból tájékozódhat az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról! Ehhez nem kell mást tennie, mint kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványunkat. A Hitelnet Szakértőink rövid időn belül megküldik Önnek a tájékoztató anyagot. Amennyiben az elnyeri tetszését, készséggel tájékoztatjuk a hiteligénylés benyújtásával kapcsolatos további teendőkről!

A szükséges dokumentumok benyújtása után Szakértőink elvégzik a hitelügylet előzetes bírálatát is. Jóváhagyás esetén néhány munkanapon belül hozzájuthat a kért személyi kölcsönhöz.

További kérdés esetén telefonon vagy a Hitelnet országszerte elérhető irodáiban személyesen is érdeklődhet!