Személyi kölcsön kiváltása - Hitelnet.hu

Személyi kölcsön kiváltása

Utolsó módosítás: 2015. december 07. hétfő

A személyi hitelek jellemzője, hogy felvételével néhány napon belül hozzá lehet jutni kisebb pénzösszeghez. Hátránya azonban, hogy a jelzáloghitelekhez képest magas kamatláb és rövid futamidő miatt a havi törlesztő részlet is viszonylag magas. Mit tehet Ön a havi törlesztési kötelezettség csökkentésért? A Hitelnet segítségével találja meg a legkedvezőbb adósságrendező hitelt és váltsa ki személyi kölcsönét!

Személyi hitel kiváltása ingatlanfedezet bevonásával történhet. Jelzálog alapú kölcsön igénybevételével ugyanis lényegesen kedvezőbb kondíciókkal rendelkező konstrukció érhető el. Személyi kölcsönt újabb személyi hitellel nem érdemes kiváltani. A fedezet nélküli hitelek kamata ugyanis 20 százalék feletti, tehát egy személyi hitelt egy hasonló kamatozású kölcsönre nem célszerű átváltani.

A jelzálog alapú adósságrendezéshez viszont ingatlanfedezetre van szükség. Nem probléma, ha nem Ön a fedezetül felajánlott ingatlannak a tulajdonosa. Az a lényeg, hogy a tulajdonos a kölcsönszerződés aláírásával hozzájáruljon a hitelfelvételhez és a jelzálogjog bejegyzéséhez.

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

A hitelkiváltó kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlannak meg kell felelni az adott pénzintézet előírásainak. Általában meghatározzák a bankok, hogy milyen típusú és mekkora minimális értékű ingatlant tudnak elfogadni.

Személyi hitel kiváltása esetén – az ingatlanfedezeten túl – egyéb elvárások is vannak:

 • A kiváltandó személyi kölcsön egyenlege nem mutathat hátralékot.
 • Felmondott személyi hitel egyik pénzintézetnél sem váltható ki.
 • A személyi kölcsön adósának problémamentes hitelmúlttal kell rendelkeznie, melyet a törlesztési bankszámla kivonatokkal igazolni kell.
 • Az igénylőnek jelenlegi munkahelyén legalább féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie.
 • Próbaidejét illetve felmondási idejét töltő személy nem igényelheti a kölcsönt.

Az oldalunkon elhelyezett Hitelkalkulátor segítségével Ön is meggyőződhet arról, hogy adósságrendező jelzáloghitel segítségével, mekkora összeggel csökkentheti személyi hitele havi törlesztését!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Zita szerint:

  Üdvözlet!
  Magyar államporgárként Ausztriában élek és dolgozom. Itt Ausztriában van hitelem, amit nem tudok már egy ideje fizetni, így itt kint nem is adnak hitel kiváltó hitelt. Magyarországi banknál szeretnek felvenni hitelt, hogy az itteni tartozásomat rendezni tudjam. Elméletileg minden elvárásnak megfelelek, hogy kapjak otthon hitelt.
  A kérdésem az lenne, hogy otthon látják az osztrák hiteltartozásomat? A KHR listán csak magyar hiteltartozás miatt lehet szerepelni?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zita!
   A magyar KHR lista csak a magyarországi hitelszerződéseket tartalmazza. Osztrák KHR-t nem szoktak kérni a magyar bankok hitelfelvétel során.
   Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt a Magyarországon elérhető hitelkonstrukciókról. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk.

 • mónika szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Kérdésem a következő: Van-e lehetőség a lakossági folyószámla hitel kiváltására? Szeretném a K&H Banknál lévő folyószámlahitelemet kiváltani úgy, hogy a törlesztőrészleteket a bank a számlámra érkező rendszeres havi munkabéremből vonja le.
  Állandó bejelentett munkahellyel rendelkezem, közalkalmazottként, a munkabérem pedig rendszeresen a számlámra érkezik.
  Köszönöm a választ!

 • Zsolt szerint:

  Kedvezőbb kamat miatt adósságrendező hitelt igényeltem több – határidőben fizetett – hitelem (személyi kölcsön, folyószámlahitel, hitelkártya) kiváltása céljából. A bank kérelemnek helyt adott és az igényelt hitel összeget a kiváltandó hitelek számlaszámaira utalta. A hitelkártyám esetén az átutalást követően szükséges lett volna kezdeményeznem a hitelkártya kibocsátónál a hitelkártya megszüntetését. Időközben szükségem lett hitelkártyára utalt összegre is, így a megszüntetését már nem tudom kérni.
  Kérdésem, hogy az adósságrendező hitelt nyújtó bank milyen szankciót tud alkalmazni, amennyiben KHR listás lekérdezés során észleli, hogy a hitelkártya nem szűnt meg és azon hitelösszeg (tartozás) szerepel holott a szerződés feltétele volt a hitelkártya megszüntetése.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   A vállalt feltételek nem teljesítéséből származó lehetséges következményeket a megkötött adósságrendező kölcsönszerződés tartalmazza, azt kellene megnéznie.

 • Anna szerint:

  Szeretném kifizetni az egyik hitelem 270.000 Ft, meg egy kis szabad felhasználásra. Ezzel a hitellel vagyok BAR listán Provident és ezt szeretném rendezni.
  Köszönöm a segítséget.
  ,

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anna!
   A leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Sz-né szerint:

  Báron vagyok. Szabad felhasználású hitelre lenne szükségem adósságrendezésre.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Fenti oldalunkon kérjük, kattintson a Tovább a Bankhoz gombra, ahol a további részletek ismeretében pontos tájékoztatást kaphat az esetlegesen igényelhető hitelkonstrukciókról!

 • Hédi szerint:

  Van egy nagy tartozásom, de azt fizetem rendesen, viszont 2 kis tartozást szeretnék kifizetni, és az a kérdés, van-e lehetőség úgy felvenni kölcsönt, hogy kis készpénzem is maradjon?
  Várom válaszukat.
  Köszönettel: Hédi

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Hédi!
   A hitelkiváltáson felül szabad felhasználású hitel felvételére is van lehetőség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást a további részletek ismeretében tudunk adni, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Csaba szerint:

  Raiffeisennél van 1.290.000 Ft személyi kölcsönöm, 35.000 Ft/hó, vissza van 5,5 évem. Van egy másik adósságom 2,7 millió Ft. Ha 3,9M Ft-ra volna szükségem, melyik bank adna és ha lehet kb. 12 évre, nem 7 évre. Lakásom van, de van rajta jelzáloghitel kb. 2 millió Ft OTP-nél, lakás kb. 4 milliót ér Salgótarjánban. Fél éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen, ápoló vagyok, átlagbérem: 270.000 Ft.
  Ha a 3,9M Ft-ot nem adnák meg, akkor mennyi volna 2,7 millióra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csaba!
   Hosszabb futamidejű adósságrendező hitel igényléséhez megfelelő ingatlanfedezetre lenne szükség. Az esetleges hitelfelvétel lehetősége függ attól, hogy valójában mennyit ér a salgótarjáni ingatlan, majd a jövedelemvizsgálat elvégzése után állapítható meg, hogy arra további jelzáloghitel nyújtható-e vagy sem.
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Mária szerint:

  Nyugdíjas vagyok, 85.000 Ft a nyugdíjam. Szeretnék személyi hitelt felvenni, hogy a tartozásomat vissza tudjam fizetni. 800.000 Ft-ra lenne szükségem.
  Milyen lehetőségeim vannak, ha kisebb havi törlesztést kérek?

 • Anita szerint:

  A Provident miatt kerültem bár listára, még van rajta 80.000 Ft. Ezt ki szeretném fizetni egy másik adósságrendező hitellel!
  Kérem segítsenek!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   BAR lista esetén bankpartnereinknél sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

 • Katalin szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Két banknál is van személyi kölcsönöm, amit rendesen fizetek. Az egyik 19,9%-os, a másik 22,9%-os kamatozású. Tudomásom szerint a bank az ügyfelének köteles felajánlani a banknál lévő kedvezőbb kamatozású hitelt.
  Kérdésem, hogy ezt milyen jogszabály írja elő? És mennyire kötelező ez a bankokra nézve?
  Katalin

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Nem egészen tudjuk, pontosan mire gondol. Lakásvásárlási hitelnél van olyan előírás, hogy a hitelintézeteknek az adott banknál elérhető lakáshitelek mellett a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelről is mindenképpen tájékoztatni kell az ügyfeleket, amennyiben az adott konstrukció az adott banknál elérhető.
   Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink utána néznek annak, hogy milyen hitelkonstrukciót tudna igénybe venni meglévő személyi kölcsöneinek kiváltására.

 • Erzsébet szerint:

  Érdeklődnék, hogy én vehetek-e fel hitelt és milyet, ha szeretném a több hitelemet rendezni. A jövedelmem 4 órás munkaviszony, ami 42.000 Ft és még ehhez hozzá jön 28.000 Ft ápolási díj.
  Milyen lehetőségeim vannak, mert így a havi hitel kiadás 50.000 Ft és szeretném ezt csökkenteni. A férjemnek nincs igazolható jövedelme, mert sajnos munkahelyén nincs bejelentve.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   A megadott jövedelmekkel nincs lehetőség adósságrendező hitel felvételére, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkiváltó konstrukciót javasolni.

 • Tibor szerint:

  CIB Banknál vettem fel 2.800.000 Ft személyi hitelt. 1 havi törlesztő részletet fizettem. Úgy alakult, hogy vissza tudom fizetni az egészet, egy összegben.
  Mennyi lenne a teljes összeg, amit fizetnem kell?
  Köszönettel: Tibor

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tibor!
   A végtörlesztés esetén fizetendő pontos összegről kizárólag a CIB Bank tud Önnek tájékoztatást adni az adott kölcsönszerződés részleteinek ismeretében.

 • László szerint:

  Passzív KHR listásként van-e lehetőség adósságrendezésre?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   Passzív KHR listásként sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Kati szerint:

  T. Cím!
  Tudom a választ a kérdésemre, de aki nem próbálkozik, esélye sem lesz.
  Összesen 1.000.000,- Ft összegű tartozásom van, több banknál. Ebből áprilisban lejár 300.000,- Ft. Tehát 2 hitelem marad kb 700.000,- Ft értékben. Sajnos az élet úgy hozta, a munkáltatóm 3 éve egyre rosszabbul működött, először kp-ban kaptuk a fizetést, majd csa, később fa alá került. Tehát a bankok szóba sem álltak velem adósságrendezés miatt. Közben nehezebb idők jöttek átmenetileg, nem tudtam időben fizetni, bar-os lettem. Munkanélküli nem voltam, 3 hónapja új munkahelyem van.
  Mindezek ellenére szeretném valahogy rendezni végre ezt az őrületet. Ingatlannal rendelkezem, adóstársat nem akarok bevonni.
  Létezik megoldás?
  Üdvözlettel.
  Kati

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kati!
   Negatív tartalmú BAR lista esetén sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Anna szerint:

  Szeretném megkérdezni tudnának-e segíteni. 600.000 Ft-ot szeretnék felvenni. Ebből egy hitelt szeretnék kifizetni, ami 400.000 Ft, de heti 8.550 Ft-ot fizetek és olyat, amit havonta kellene fizetni.
  Köszönöm.

 • Krisztina szerint:

  Tisztelt uram/hölgyem!
  Van 2 személyi kölcsönöm, amit szeretnék 1 kisebb hitelre kiváltani, ebben kérném segítségüket.
  Vagyis tudnának ebben az ügyben segíteni?
  Köszönöm.

 • Anita szerint:

  1 800 000 Ft személyi kölcsönt szeretnék kiváltani. Jelenlegi törlesztőm havonta 52.000 Ft. Ez két hitelből tevődik össze. jelenleg táppénzt kapok, mert 37 hetes kismama vagyok. Átlagban 115.000 Ft érkezik a a számlámra, mint táppénz a munkahelyemről.
  Volna lehetőség a hitelkiváltásra és alacsonyabb törlesztő részletre?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   Mivel jelenleg táppénzen van, azt követően pedig családtámogatási juttatásban fog részesülni, ami nem fogadható el önálló jövedelemként, ezért sajnos nincs lehetőség hitelkiváltó kölcsön felvételére.

 • A.-né szerint:

  Nyugdíjas vagyok. Nyugdíjam 206.000.- Ft/hó. Különböző bankok felé fennálló tartozásom kb. 3M Ft. (hitelkártya, áruhitel, személyi kölcsön, Provident) Ezen kívül családom felé fennálló kb 1,5M Ft adósságom is szeretném rendezni. Lányom házában élek, eltartott családtagom nincs. Havi rezsikiadásom kb. 20-30.0000.- Ft. Életbiztosításom van
  Mit ajánlanak?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Adósságrendező hitelt ingatlanfedezet bevonása mellett tudunk Önnek ajánlani. Amennyiben van lehetősége ingatlanfedezet bevonására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és ez alapján Szakértőink személyre szabott fogják Önt tájékoztatni.

 • Mónika szerint:

  Szeretnék hitelt felvenni, de sajnos bár listán vagyok. Nagyon jó keresetem van, havi 200-250.000 forint közt kapok kézbe. Csak annyi fele törlesztettünk, hogy már nem bírtuk fizetni. Ezeket a hiteleket szeretném egy hitellel kiváltani, csak nem egyszerű a bárlista végett. Pedig semmi gond nem lenne, ha habi 80.000-et is kellene kifizetnem.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mónika!
   Negatív tartalmú BAR lista esetén sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani. Erre akkor lenne lehetőség, ha BAR státusza legalább 6 hónapja passzív lenne.

 • Katalin szerint:

  Üdvözlöm!
  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szeretnék férjemmel adósságrendezést csinálni. Van 3 kisebb hitelünk, ezeket összevonni. A problémánk az, hogy hitelkártya tartozásunk a KHR NEGATÍV részére kerül (kevés összeget töltöttünk vissza és ezért), de megállapodást kötöttünk a pénzintézettel, hogy havi részletekbe fizetjük. Ezt minden hónapban teljesítjük is. Én úgy tájékozódtam, hogy a BISZ-EN keresztül kérhetnénk ki igazolást, hogy ettől függetlenül pozitív adósok vagyunk. A kérdésem pedig, hogy ez lehetséges lenne-e, ha kapnánk igazolást, hogy tudnánk adósságot összevonni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Bankpartnereinknél sajnos kizáró ok, ha a hiteligénylő adatai a KHR-ben negatív tartalommal szerepelnek. Ez esetben az említett igazolás kiadása sem jelent sajnos megoldást.

 • Ibolya szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Adósságkönnyítő kölcsönt igényeltem. 1.565.000 Ft. A közjegyzői díj várható kb. összegét szeretném megtudni. Illetve van-e lehetőség erre szociális alapon mentességet vagy kedvezményt kapni?
  Köszönettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ibolya!
   Másfél millió forintos hitelösszeg esetén kb. 10 ezer forintos közjegyzői díjjal számolhat. Szociális alapon történő mentességre, kedvezményre sajnos nincs lehetőség.

 • Gitti szerint:

  Adósságrendező hitelt szeretnék felvenni. Már két banknál is elutasították a kérelmem. Nem vagyok bárlistán. Két provident és két személyi kölcsönöm van.
  Miért nem kapok hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gitti!
   A kölcsönkérelem jóváhagyásához megfelelő jövedelemmel kell rendelkezni. Elképzelhető, hogy a jövedelemfedezettség nem teljesült. Ingatlanfedezet bevonásával lenne érdemes megpróbálni az adósságrendezést. Ha erre van lehetőség, kérjük küldje el online ajánlatkérését!

 • Fruzsina szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Sikeresen rendeztem adósságrendező hitel keretében a folyószámla hitelemet. Kérdésem az lenne, hogy fel kell mondanom a folyószámla hitelemet, vagy maradhat? Természetesen nem nyúlnék hozzá, amolyan vésztartalék lenne,ha bármi történne.
  Cetelemmel kötöttem meg az adósságrendező hitelt, gondolom őket csak az érdekli, hogy fizessem a részleteket.
  Köszönöm segítségüket!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Fruzsina!
   Az adósságrendező hitelt nyújtó Cetelem Bank tud Önnek pontos tájékoztatást adni, hogy milyen feltételekkel nyújtották az adósságrendező hitelt. Ha feltétel a folyószámla hitel megszüntetése, akkor a megszüntetésről szóló nyilatkozatot be kell nyújtania. Ha nem feltétel, akkor maradhat a hitelkeret.

 • Kiss Erik Roland szerint:

  Jó napot!
  Aktív KHR listás vagyok. Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy tudnék-e felvenni kölcsönt vagy hitelt fedezet nélkül, hogy a meglévő hiteleimet kiváltsam? Folyamatos munkaviszonyom van 2011 óta, 150.000 Ft keresettel bankszámlára érkezik.
  Válszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erik!
   Hitelkiváltó kölcsön felvétele aktív BAR lista esetén egyik bankpartnerünknél sem lehetséges sajnos.

 • Dominika szerint:

  Szeretném megtudni, hogy hol kapok kölcsön. Hitelkiváltó hitelt szeretnék felvenni. Egy hete vagyok KHR listán provident miatt, de van egy citibankos hitelem, amit rendesen fizetek havonta, és ezt a kettőt szeretném egyre kiváltani
  Mennyit kaphatok és hol?
  Tisztelettel: Dominika

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dominika!
   Negatív tartalmú KHR esetén nincs lehetőség hitelkiváltó kölcsön felvételére egyik bankpartnerünknél sem, ezért sajnos nem tudunk Önnek segíteni a hitelkiváltásban, adósságrendezésben.

 • Dominika szerint:

  Érdekelne a cofidiszzel, szombaton múlt egy hete, hogy hitelkiváltó kölcsönhöz az aláírt papírokat leadtam, de választ nem kaptam sem pozitívat, sem negatívat, mikor várható?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dominika!
   Folyamatban lévő hitelügylettel kapcsolatban az érintett hitelügyintézőnél érdeklődhet.

 • Végh Szabolcs szerint:

  Jó napot kívánok!
  Olyan kérdésem lenne, hogy én vettem fel személyi kölcsönt 100.000 Ft-ot 13 hónapra, ebből kifizettem 4 hónapot már! Ezen kívül van 400.000 Ft kölcsönöm, ebből még nem fizettem, márciusban kezdem 18 hónapra!
  Vehetek fel 500.000 Ft-ot, hogy ezeket kifizessem egybe és maradjon belőle?
  Ha kifizetem egybe, mennyit kell ráfizetnem az egybe kifizetésre?
  Könnyebben kifizetek 1 törlesztő részletet, mint 2-3 törlesztőt! A mostani 8.300 Ft körül van, amit felvennék 500.000 Ft az 86 hónapra lenne 7.000 Ft körül!
  Megoldható lenne ez? Van rá mód?
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szabolcs!
   A további 500.000 Ft felvétele attól függ, hogy mekkora összegű nettó jövedelemmel rendelkezik, s a fizetése mennyi havi törlesztő részletet bír el. Személyi kölcsön felvételekor a bankok azokat a meglévő hiteltörlesztéseket is figyelembe veszik, melyeket az újabb hitelből visszafizetne. Továbbá fontos, hogy megfeleljen az egyéb igénylési feltételeknek is. A lehetőségeinek esetlegesen megfelelő hitelkonstrukciókról Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudják Önt tájékoztatni.
   A meglévő hitelek végtörlesztési díjáról a hitelnyújtó banknál érdeklődhet.

 • Tünde szerint:

  Üdvözletem!
  Én és a férjem szeretnénk felvenni személyi kölcsönt 5 évre 500.000 Ft-ot! Én 80.000, férjem 140.000 Ft-ot keres, ebből 50.000 vonnak le hitel miatt!
  Lehetséges?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tünde!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a személyi kölcsön felvételének lehetőségéről.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink