Rokkant nyugdíjas kaphat hitelt?

Rokkant nyugdíjas, de hitelt szeretne felvenni? Hitelfelvételre ez esetben is van lehetőség, de vannak bizonyos feltételek, melyeknek meg kell felelni. Erről bővebben az alábbiakban olvashat.

Rokkant nyugdíjas személy akkor kaphat hitelt, ha a rokkantság végleges, melyet határozattal alá is tud támasztani. Ha a rokkantság nem végleges és meghatározott idő után újabb felülvizsgálatra kell menni, akkor sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel pénzügyi partnereinknél.

Végleges rokkant nyugdíjjal fedezet nélküli személyi hitel és ingatlanfedezet bevonásával nyújtott jelzáloghitel (ezen belül is lakáshitel, adósságrendező és szabad felhasználású hitel) egyaránt igényelhető. Jelzáloghitelhez a mindenkori minimálbér összegét elérő nyugdíjjal már hozzá lehet jutni. Az, hogy mekkora minimális összegű rokkant nyugdíjjal kell rendelkeznie a hitelfelvevőnek személyi hitel esetén, bankonként változó. A szükséges rokkant nyugdíj összegét az is befolyásolja, hogy mekkora összegű hitelt szeretne felvenni az igénylő.

Rokkant nyugdíjas hiteligénylő esetén az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

  • Nyugdíjas igazolvány
  • NYUFIG (Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) határozat a rokkant nyugdíj véglegesítéséről
  • 3 havi – rokkant nyugdíj jóváírást tartalmazó – bankszámla kivonat
  • Kézbe kapott nyugdíj esetén utolsó 3 havi nyugdíjszelvény

A további szükséges dokumentumokról Hiteltanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást attól függően, hogy személyi kölcsön vagy jelzáloghitel igényléséről van szó.

Rokkant nyugdíjas hitelfelvevő életkora a jelzáloghitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet. Bankpartnerünknél személyi hitel felvételénél, ha a nyugdíjas életkora a kölcsönkérelem benyújtásakor meghaladja a 66. életévet, akkor 21 és 66 év közötti társigénylő bevonása szükséges.

A jövedelemvizsgálatot a bankok az igazolt rokkant nyugdíj összege és a hitelfelvevő rendszeres kiadásai alapján végzi el. A meglévő hiteltörlesztés csökkenti az újabb kölcsön felvételére fordítható nyugdíj összegét.

A végleges rokkant nyugdíjjal is elérhető hitelek havi törlesztő részletéről előzetesen online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Ha személyre szabott hitelajánlatot szeretne kapni, kérjük, küldje el ajánlatkérését. Ezt online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével teheti meg. Hitelszakértőink rövid időn belül megküldik Önnek a díjmentes hitelajánlatot!

Amennyiben a rokkant nyugdíjasok hitelfelvételével kapcsolatban további kérdése merült fel, tegye fel online Hitelszakértőinknek!

További bejegyzések rokkant nyugdíjas hitelfelvételével kapcsolatban:

[catlist tags=”rokkantnyugdij” numberposts=10 excerpt=yes excerpt_size=10]

Utolsó módosítás: 2020. április 01. szerda

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot.
Végleges rokkant nyugdíjas vagyok, nem szerepelek bár listán. 700 ezer forint kölcsönre lenne szükségem.
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel: István

Kedves István!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a bővebb információk ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek.

Jó napot kívánok!
Férjem végleges 95%-os rokkant. Mentális és fizikai állapota miatt gondnokság alatt áll.
Van-e lehetőség rá, hogy hitelt kapjon?
Tisztelettel: 1 feleség

Kedves Andrea!
Férje a leírtak alapján nem tud hitelt felvenni.

Szép napot. Kérdésem röviden, lányom 28 éves vak. 10 éve van bankszámlája a K&H Banknál. Soha nem volt neki még hitelkerete sem. Most azonban szüksége lenne 800 ezer Ft-ra. Számlájára 136.000 Ft rokkant nyugdíj és 18.000 Ft fogyatékossági támogatás érkezik. Hitelkérelmét el sem indították, mivel 2019. év végén vissza kell mennie felülvizsgálatra, szóval állapota nem végleges. Amúgy végleges, mert vakon született, már pici korában véglegesítették, de mióta a nyugdíjakat intéztük azóta soha nem véglegesítették. Sajnos ez miatt a bank semmilyen hitelt, se hitelkeretet nem adott. Indok: nem végleges az állapota. Kérdezném, arra a biztos 3 évre sem kaphat semmilyen hitelt?… Továbbiak »

Kedves Mária!
Nem végeleges rokkant nyugdíj esetén bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre még a következő felülvizsgálatig hátralévő futamidőre sem.

Tisztelt cím!
Öregségi nyugdíjasként 62.000 Ft nyugdíjam van. Szeretnék jelzáloghitelt felvenni. Van-e rá lehetőség?

Kedves István!
Nyugdíjas adósnak legalább a mindenkori havi nettó minimális öregségi nyugdíjjal kell rendelkeznie, így 62.000 Ft-os nyugdíjjal van lehetőség hitelfelvételre. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tisztelt hitelnet! Én azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy anyagi problémákkal küzdünk így év végén mint sokan mások. És önöket megtaláltam itt az interneten, hogy hátha tudnak segíteni. Sürgősen kb. 500 ezer forintra volna szükségem, de idáig nem sikerült megoldást találnom rá. Egyik banknál se, meg rokonnál se, meg ismerősnél se! El vagyunk nagyon maradva három hónapja a hitelekkel, ami édesanyám nevén van. Jövő héten meg jön az adósságkezelő, megfenyegettek minket! Édesanyám nyugdíjas, de nem kap sehol se hitelt, mert túl van terhelve a nyugdíja. Én meg rokkant nyugdíjas vagyok (rehabilitációs ellátás). 3 hete voltam a bizottság előtt és várom… Továbbiak »

Kedves Tibor!
Határozott időre szóló rokkant nyugdíjra hitel nem vehető fel, ezért sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a hitelfelvételben.

10
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x