fbpx

Rokkant nyugdíjas kaphat hitelt?

Rokkant nyugdíjas, de hitelt szeretne felvenni? Hitelfelvételre ez esetben is van lehetőség, de vannak bizonyos feltételek, melyeknek meg kell felelni. Erről bővebben az alábbiakban olvashat.

Rokkant nyugdíjas személy akkor kaphat hitelt, ha a rokkantság végleges, melyet határozattal alá is tud támasztani. Ha a rokkantság nem végleges és meghatározott idő után újabb felülvizsgálatra kell menni, akkor sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel pénzügyi partnereinknél.

Végleges rokkant nyugdíjjal fedezet nélküli személyi hitel és ingatlanfedezet bevonásával nyújtott jelzáloghitel (ezen belül is lakáshitel, adósságrendező és szabad felhasználású hitel) egyaránt igényelhető. Jelzáloghitelhez a mindenkori minimálbér összegét elérő nyugdíjjal már hozzá lehet jutni. Az, hogy mekkora minimális összegű rokkant nyugdíjjal kell rendelkeznie a hitelfelvevőnek személyi hitel esetén, bankonként változó. A szükséges rokkant nyugdíj összegét az is befolyásolja, hogy mekkora összegű hitelt szeretne felvenni az igénylő.

Rokkant nyugdíjas hiteligénylő esetén az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

  • Nyugdíjas igazolvány
  • NYUFIG (Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) határozat a rokkant nyugdíj véglegesítéséről
  • 3 havi – rokkant nyugdíj jóváírást tartalmazó – bankszámla kivonat
  • Kézbe kapott nyugdíj esetén utolsó 3 havi nyugdíjszelvény

A további szükséges dokumentumokról Hiteltanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást attól függően, hogy személyi kölcsön vagy jelzáloghitel igényléséről van szó.

Rokkant nyugdíjas hitelfelvevő életkora a jelzáloghitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet. Bankpartnerünknél személyi hitel felvételénél, ha a nyugdíjas életkora a kölcsönkérelem benyújtásakor meghaladja a 66. életévet, akkor 21 és 66 év közötti társigénylő bevonása szükséges.

A jövedelemvizsgálatot a bankok az igazolt rokkant nyugdíj összege és a hitelfelvevő rendszeres kiadásai alapján végzi el. A meglévő hiteltörlesztés csökkenti az újabb kölcsön felvételére fordítható nyugdíj összegét.

A végleges rokkant nyugdíjjal is elérhető hitelek havi törlesztő részletéről előzetesen online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Ha személyre szabott hitelajánlatot szeretne kapni, kérjük, küldje el ajánlatkérését. Ezt online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével teheti meg. Hitelszakértőink rövid időn belül megküldik Önnek a díjmentes hitelajánlatot!

Amennyiben a rokkant nyugdíjasok hitelfelvételével kapcsolatban további kérdése merült fel, tegye fel online Hitelszakértőinknek!

További bejegyzések rokkant nyugdíjas hitelfelvételével kapcsolatban:

[catlist tags="rokkantnyugdij" numberposts=10 excerpt=yes excerpt_size=10]

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

36 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnék felvenni hitelt, de itt sem lehet, mert rokkant nyugdíjas vagyok és fizetésem is van, de még fiatal vagyok és nem végleges a rokkantságim.
Mit tudnak ajánlani?

92.570 Ft rokkantsági ellátásra kaphatok nem sok hitelt, 150 ezer forintot szeretnék felvenni.
Van rá lehetőség? Ha igen, akkor hogyan lehet megoldani?

Én rokkant nyugdíjas vagyok, de mellette dolgozok rehab cégnél. A nyugdíjam 55.000 Ft, a munkahelyemen: 65.000 Ft-ot keresek. 40 éves vagyok.

Tisztelt Hitelnet!
Megváltozott munkavállalóként 6 órában dolgozom. Bérből származó számlára érkező nettó jövedelem 109.725,- Ft. Rokkant ellátásból (nem véglegesített) származó jövedelmem 119.765,- Ft. Ezen kívül emelt családi pótlékot 50%-ban megosztva 12.500,-Ft-ot kapok.
Adósságrendezésre, hitelkiváltásra (2.000.000,-Ft) lenne szükségem, illetve a személyi hitel is érdekel. (3.000.000,-Ft)
Tisztában vagyok vele, hogy kevés bank fogadja el, kiegészítő, másodlagos jövedelemnek a nem véglegesített rokkant ellátást.
Szeretném tudni, melyik bank jöhet mégis szóba?
Köszönettel
Györgyi

73%-ra végleges rokkantsági nyugdíjat kapok.
Vehetek-fel hitelt és mekkora összeget?
Kaphatok 32.684 forintra?

Üdvözlet!
Rokkantsági ellátást kapok 114.210 Ft-ot. Jobb lábam amputálták csontrák miatt. Hitelt szeretnék felvenni lakásvásárláshoz. Az OTP Banknál azt a választ kaptam, hogy mivel betegségből származik az amputálták, így nem kaphatok hitelt. Engem érdekelne, hogy valóban így van-e?!
Köszönöm.

92 ezer forint a rokkant nyugdíjam. Arra hitelt szeretnék felvenni. Evvel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.

Rokkant járadékot kapok. Arra tudok felvenni hitelt? Végleges.

Üdvözlet!
Rokkant nyugdíjas vagyok, de nem véglegesített. 24 éves vagyok és az a kérdés, hogy így abszolút semmilyen pénzintézetnél nem vehetek fel Személyi kölcsönt sem?

77 ezer Ft a nyugdíjam és kb. 40.000 F0-ott keresek négy órában. Miért nem fogadják el az utóbbit? Kézben veszem fel, de a NAV igazolja, mert be vagyok jelentve. Férjem is dolgozik, 140.000 Ft a jövedelme.
Kaphatnék-e lakásfelújításra 2.500.000 Ft kölcsönt?

Üdvözlöm!
Rokkant nyugdíjas vagyok, de nem vagyok véglegesítve.
Kaphatok hitelkeretet a számlámra?

Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy én D minősítési kategóriában vagyok, siket néma vagyok. Egészségi állapotom 27%. Véglegesített papíron van.
Kaphatok hitelt?

Jó napot.
Végleges rokkant nyugdíjas vagyok, nem szerepelek bár listán. 700 ezer forint kölcsönre lenne szükségem.
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel: István

Szép napot.
Kérdésem röviden, lányom 28 éves vak. 10 éve van bankszámlája a K&H Banknál. Soha nem volt neki még hitelkerete sem. Most azonban szüksége lenne 800 ezer Ft-ra. Számlájára 136.000 Ft rokkant nyugdíj és 18.000 Ft fogyatékossági támogatás érkezik. Hitelkérelmét el sem indították, mivel 2019. év végén vissza kell mennie felülvizsgálatra, szóval állapota nem végleges. Amúgy végleges, mert vakon született, már pici korában véglegesítették, de mióta a nyugdíjakat intéztük azóta soha nem véglegesítették. Sajnos ez miatt a bank semmilyen hitelt, se hitelkeretet nem adott. Indok: nem végleges az állapota. Kérdezném, arra a biztos 3 évre sem kaphat semmilyen hitelt? Bár vaksága nem fog sajnos meggyógyulni.
Köszönettel.
Mária

Tisztelt cím!
Öregségi nyugdíjasként 62.000 Ft nyugdíjam van. Szeretnék jelzáloghitelt felvenni. Van-e rá lehetőség?

Tisztelt hitelnet!
Én azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy anyagi problémákkal küzdünk így év végén mint sokan mások. És önöket megtaláltam itt az interneten, hogy hátha tudnak segíteni. Sürgősen kb. 500 ezer forintra volna szükségem, de idáig nem sikerült megoldást találnom rá. Egyik banknál se, meg rokonnál se, meg ismerősnél se! El vagyunk nagyon maradva három hónapja a hitelekkel, ami édesanyám nevén van. Jövő héten meg jön az adósságkezelő, megfenyegettek minket! Édesanyám nyugdíjas, de nem kap sehol se hitelt, mert túl van terhelve a nyugdíja. Én meg rokkant nyugdíjas vagyok (rehabilitációs ellátás). 3 hete voltam a bizottság előtt és várom az ellátásomat, határozatom van már 36 hónapra megkaptam az ellátást. Erre szeretnék felvenni hitelt!
Kérem segítsenek egy elkeseredett család!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Tibor

36
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x