Hitel passzív KHR esetén megoldható?

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy hitelnyilvántartó adatbázis, pozitív és negatív információkat egyaránt tartalmaz. A minimálbér összegét 90 napon túl meghaladó tartozások negatív információként kerülnek be a rendszerbe, aktív státuszban. Ha az ügyfél rendezi tartozását, akkor az aktív KHR státusz passzívvá válik.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Attól függően, hogy a tartozás milyen módon zárult, az adatok passzív státuszban további 1 vagy 5 évig szerepelnek a rendszerben. Teljesítéssel lezárult hitelügylet esetén 1 évig, megegyezéssel vagy veszteséggel zárt ügylet esetén további 5 évig látszik a negatív információ.

Passzív KHR státusz esetén a bankok többségénél nem lehetséges jelzáloghitel felvétele. Pénzügyi partnereink egyike passzív KHR státuszú adós esetén is lehetővé teszi lakáshitel felvételét akkor, ha a passzív KHR státusz legalább 6 hónapja fennáll. További lehetőséget kínál egy másik pénzügyi partnerünk abban az esetben, ha az igénylő korábbi mulasztását 1 éven belül maradéktalanul rendezte és ezt a KHR információ alá is támasztja.

 


Utolsó módosítás: 2021. március 30. kedd

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
42 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Adóstársként voltam egy régi, bedőlt svájci frankos lakáshitelben a bátyáméknak. 2017-ben átvette a lakáshitelt az eszközkezelő. Most szeretnénk mi is lakást vásárolni csok+hitellel. A banknál lekérdeztük és aktív KHR listán nem vagyok.
A kérdésem az lenne, lehetséges-e hogy passzív KHR listán vagyok, és hogy ha igen, kapunk-e így hitelt?

Kedves Mónika!
Ha a bank lekérdezte a KHR-ben az adatokat, akkor a passzív KHR státuszt is látták volna, így valószínűleg passzív KHR státuszban sem szerepel. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Több mint fél éve saját kérésre megszüntetett adósságrendezési eljárással (csődvédelem) tudok-e jelzáloghitelt, vagy babavárót igényelni? A hitel, ami miatt a csődvédelem volt, kifizetésre került, KHR-ből törlésre került. A KHR-ben csupán az adósságrendezési eljárás ténye szerepel 5 évig.

Kedves Trixy!
Ennyi információ alapján sajnos nem tudunk pontos tájékoztatást adni. Látnunk kellene a KHR Saját hiteljelentést. Amennyiben ez rendelkezésre áll, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Ha nem áll rendelkezésre, akkor elsőként ezt kellene lekérni, mely megtehető a bármely hitelintézetnél.

Az lenne a kérdésem, hogy ha jövő héten egy összegben kifizettem a tartozásomat, így ugye passzív bar listás leszek. Utána mennyi időt kell várnom arra, hogy a babaváró hitelre jogosultak legyünk? Mindegyik banknál meg kell várni az egy évet vagy esetleg lehet rögtön a hitel kiegyenlítésé után?

Kedves Veronika!
Egy banknál van csak lehetőség passzív KHR-rel igényelni a babaváró hitelt a korábbi mulasztás kifizetése után, de csak akkor, ha teljes egészében kiegyenlítésre kerül a fennálló tartozás és nem megegyezéssel (hitelelengedéssel) zárul az ügylet. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Passzív KHR lista esetén lehetséges-e hitel házvásárlásra, ha a nettó jövedelem több mint 300 ezer és önerő is van.
Köszönöm a választ.

Kedves Jenci!
Van olyan hitelkonstrukció, mellyel passzív KHR esetén is megoldható lehet lakáshitel felvétele. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség a passzív KHR státuszával kapcsolatban. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Jó napot kívánok.
Érdeklődni szeretnék fennállt a mai napig 1 millió forint tartozásom, de elengedtek 500 ezret abban az esetben, ha a fennmaradó 500 ezret 1 összegben kifizetem.
Kérdésem az lenne, hogy 5 évig fennmaradó passzív bárlistásként kaphatok-e bármiféle nagyobb összegű hitelt?
Köszönöm.

Kedves Péter!
Mivel nem a teljes tartozás került megfizetésre, ezért az 5 évig tartó passzív KHR esetén legfeljebb 1 bankpartnerünknél nyílhat lehetősége lakáshitel felvételére. Alapfeltétel azonban a legalább 6 hónapja fennálló passzív KHR státusz. A pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Az ügyletet egyedileg szükséges egyeztetni.

2020 novemberben fizettem ki tartozásaim. Mindenképp meg kell várnom az 1 évet személyi kölcsön felvételéhez, vagy egy adóstárs bevonásával lehetséges lenne előbb is? Nettó átlag jövedelmem 280-300 Ft.

Kedves Zoltán!
Személyi kölcsön bankpartnereinknél passzív KHR-rel adóstárs bevonásával sem igényelhető. Meg kellene várni, amíg törlésre kerül a negatív információ a KHR-ből.

Jó napot!
szeretném megkérdezni, hogy van egy évekkel régebbi tartozásom, amivel KHR-es vagyok. Pár hónapja fizetem a részletet, jövő hónapban egy összegben szeretném kifizetni. Páromnak évek óta ugyanaz a munkahelye, nettó: 300 felett keres, én nettó: 140-et. De nekem 3 havonta hosszabbítanak, az övé határozatlan. Ha kifizetem a tartozásom, akkor mikor kerülök passzív státuszba? A babaváró lehetséges?

Kedves Erzsébet!
Néhány napon belül passzív KHR-be kerül a tartozás maradéktalan kifizetése után. Ezt követően a leírtak alapján igényelhető lehet a babaváró hitel, ha a maradéktalan visszafizetést a KHR is alátámasztja. A babaváró hitel további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Üdvözlöm.
Érdeklődni szeretnék, milyen kölcsönre lennék jogosult passzív bárral, ha kedvezményesen fizettem 2019-ben. A jövedelmem 450 ezer feletti. Passzív listával babavárót lehet igényelni?

Kedves Izu!
Passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél igényelhető babaváró hitel, de csak akkor, ha nem kedvezménnyel történt a visszafizetés, tehát ha nem engedett el a bank a fennálló tartozásból, valamint a visszafizetésre a babaváró hitel igényléséhez képest 1 éven belül került sor. A leírtak alapján adott esetben ezek a feltételek nem teljesülnek, így erre babaváró hitel sajnos nem igényelhető.

Én már kifizettem, ami miatt feltettek BAR listára.
Mostanra már csak passzív lehetek. Lakásra szeretnék felvenni 2 milliót, mert van kp-ba 500.000 Ft-om!

Kedves István!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkatIrodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is! és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy passzív khr listásnak van-e lehetősége hitelt felvennie?
Ha igen, mik a feltételei?
Válaszukat előre is köszönöm szépen!

Kedves Gábor!
Személyi hitel felvételér passzív KHR esetén nincs lehetőség. Babaváró hitel és lakáskölcsön bizonyos feltételek mellett elérhető lehet.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Jó napot kívánok.
Azt szeretném kérdezni önöktől, hogy ha passzív bar listán vagyok, akkor tudnék-e valami hitelt felvenni csok mellé?
Előre is köszönöm válaszukat.

Kedves Károly!
Attól függően, hogy a korábbi mulasztást mikor és milyen módon rendezte, tudjuk megmondani, hogy van-e lehetősége hitelt felvenni a CSOK mellé.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Melyik bank nál lehet passzív KHR listán személyi kölcsönt felvenni?Í

Kedves István!
Egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség passzív KHR státusszal személyi kölcsön igénylésre.

Tisztelt Hitelnet!
November óta szereplek passzív bárlistán! A havi átlag nettó keresetem 250 000 Ft!
Szeretnék 6-7 millió Ft szabad felhasználású személyi kölcsönt felvenni és érdekelne, hogy melyik banknál lehetséges ez!?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Judit

Kedves Judit!
A leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

Jó napot kívánok… Érdeklődnek hogy volt egy provident hitelem ami miatt fel kerültem a khr listara.. Jelenleg aktív státuszban vagyok.. De fizetem ahogy meg állapodtunk a végrehajtóval.. Ha ezt a fennálló összeget ki fizetem tudok e felvenni személyi kölcsönt?? Munkahelyem van

Kedves Ádám!
Aktív és passzív KHR státusszal egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség személyi kölcsön felvételre.

Akkor ezekben a státuszokban nincs is lehetőség semmilyen hitel felvételre? Ingatlan fedezet nélkül?

Kedves Ádám!
Sajnos nincs.

Üdvözlöm,
olyan kérdésem lenne önökkel szemben, hogy van nekem Providentem és én azt befizetem jövő hónapban egy összegben. Több mint valószínű, hogy bárlistás vagyok. Szeretnék záloghitelt felvenni az ingatlanomra.
Van rá lehetőségem? Mik a feltételei?

Kedves Ida!
Ha maradéktalanul visszafizeti a teljes összeget és a teljesítéssel lezárt hitelügylet látható lesz a KHR-ben, akkor lehetősége nyílhat jelzáloghitel felvételére. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatalapunkat a teljes tartozás kiegyenlítése után.

2 éve lejárt a hitel, de passzív listán vagyok.
Hogyan lehetséges töröltetnem?
Előre is köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Megegyezéssel lezárt hitel esetén a lezárást követően még további 5 évig látható a negatív információ a KHR-ben.

Kölcsönt szeretnék felvenni.

Kedves Asszonyom!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, diákhitel tartozásom van KHR Rendszerben. Abban az esetben, ha egyösszegben kifizetném a tartozást és passzív állapotba kerülnek, van-e lehetőségem ingatlanfedezet nélkül. kb papíron 200 ezres nettóval, valóságban munkáltató által igazoltan 300 feletti nettó jövedelemmel szemelyi kölcsönt igényelnem. Így nem diákhitel tartozásom lenne BAR listásként, hanem egy kölcsönöm hitelképes személyként.
A másik kérdésem ugyanerre személyi kölcsön helyett házasként babaváró hitelre párommal jogosultak lennénk-e. Párom minden feltéteknek megfelel, csak én nem a KHR miatt.
Várom válaszát.
Köszönöm.

Kedves István!
Személyi kölcsön felvételére nem, de babaváró hitel igénylésére jogosultak lehetnek, miután teljesítéssel kerül lezárásra korábbi mulasztása a visszafizetést követően. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szeretném megtudni, hogy passzív KHR esetén melyik bank az, aki lakáshitellel kapcsolatban segíteni tud?

Kedves Viktória!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézését is!

Jónapot! Passzív bar listaként van lehetőségem hitelhez jutni ingatlan fedezettel?
Két tettélel szereplek a listán, egy időbe lettek teljes összeggel rendezve. Az egyik december 20.an telik le az egy év, a másik közjegyzői díj miatt csak február 20.an könyvelték el.

Kedves Roland!
Bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet jelzáloghitel felvételére. Kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

42
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x