Hitel passzív KHR esetén megoldható?

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy hitelnyilvántartó adatbázis, pozitív és negatív információkat egyaránt tartalmaz. A minimálbér összegét 90 napon túl meghaladó tartozások negatív információként kerülnek be a rendszerbe, aktív státuszban. Ha az ügyfél rendezi tartozását, akkor az aktív KHR státusz passzívvá válik.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Attól függően, hogy a tartozás milyen módon zárult, az adatok passzív státuszban további 1 vagy 5 évig szerepelnek a rendszerben. Teljesítéssel lezárult hitelügylet esetén 1 évig, megegyezéssel vagy veszteséggel zárt ügylet esetén további 5 évig látszik a negatív információ.

Passzív KHR státusz esetén a bankok többségénél nem lehetséges jelzáloghitel felvétele. Pénzügyi partnereink egyike passzív KHR státuszú adós esetén is lehetővé teszi lakáshitel felvételét akkor, ha a passzív KHR státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön igénylése passzív KHR esetén több bankpartnerünknél is megoldható lehet a hitelfelvevő jövedelmi helyzetétől függően.

Utolsó módosítás: 2020. december 16. szerda

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok… Érdeklődnek hogy volt egy provident hitelem ami miatt fel kerültem a khr listara.. Jelenleg aktív státuszban vagyok.. De fizetem ahogy meg állapodtunk a végrehajtóval.. Ha ezt a fennálló összeget ki fizetem tudok e felvenni személyi kölcsönt?? Munkahelyem van

Kedves Ádám!
Aktív és passzív KHR státusszal egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség személyi kölcsön felvételre.

Akkor ezekben a státuszokban nincs is lehetőség semmilyen hitel felvételre? Ingatlan fedezet nélkül?

Kedves Ádám!
Sajnos nincs.

Üdvözlöm,
olyan kérdésem lenne önökkel szemben, hogy van nekem Providentem és én azt befizetem jövő hónapban egy összegben. Több mint valószínű, hogy bárlistás vagyok. Szeretnék záloghitelt felvenni az ingatlanomra.
Van rá lehetőségem? Mik a feltételei?

Kedves Ida!
Ha maradéktalanul visszafizeti a teljes összeget és a teljesítéssel lezárt hitelügylet látható lesz a KHR-ben, akkor lehetősége nyílhat jelzáloghitel felvételére. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatalapunkat a teljes tartozás kiegyenlítése után.

2 éve lejárt a hitel, de passzív listán vagyok.
Hogyan lehetséges töröltetnem?
Előre is köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Megegyezéssel lezárt hitel esetén a lezárást követően még további 5 évig látható a negatív információ a KHR-ben.

Kölcsönt szeretnék felvenni.

Kedves Asszonyom!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, diákhitel tartozásom van KHR Rendszerben. Abban az esetben, ha egyösszegben kifizetném a tartozást és passzív állapotba kerülnek, van-e lehetőségem ingatlanfedezet nélkül. kb papíron 200 ezres nettóval, valóságban munkáltató által igazoltan 300 feletti nettó jövedelemmel szemelyi kölcsönt igényelnem. Így nem diákhitel tartozásom lenne BAR listásként, hanem egy kölcsönöm hitelképes személyként.
A másik kérdésem ugyanerre személyi kölcsön helyett házasként babaváró hitelre párommal jogosultak lennénk-e. Párom minden feltéteknek megfelel, csak én nem a KHR miatt.
Várom válaszát.
Köszönöm.

Kedves István!
Személyi kölcsön felvételére nem, de babaváró hitel igénylésére jogosultak lehetnek, miután teljesítéssel kerül lezárásra korábbi mulasztása a visszafizetést követően. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szeretném megtudni, hogy passzív KHR esetén melyik bank az, aki lakáshitellel kapcsolatban segíteni tud?

Kedves Viktória!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézését is!

Jónapot! Passzív bar listaként van lehetőségem hitelhez jutni ingatlan fedezettel?
Két tettélel szereplek a listán, egy időbe lettek teljes összeggel rendezve. Az egyik december 20.an telik le az egy év, a másik közjegyzői díj miatt csak február 20.an könyvelték el.

Kedves Roland!
Bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet jelzáloghitel felvételére. Kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

16
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x