fbpx

Őstermelőknek hitel megoldható?

Hitelre lenne szüksége, de nincs tisztában azzal, hogy őstermelőként van-e lehetősége hitelfelvételre? Az alábbi bejegyzésünkből megtudhatja, hogy őstermelők milyen típusú hitelhez és milyen feltételekkel juthatnak.

Lakossági jelzáloghitel igénylésekor a bankoknak jövedelemvizsgálatot kell végezniük. Ehhez megfelelő jövedelemigazolást kell benyújtani. Ez alkalmazottak esetén munkáltatói igazolás, vállalkozók esetén NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiadott jövedelemigazolás. Ha az őstermelői tevékenységből származó jövedelem eléri legalább a mindenkori minimálbér összegét és ez alátámasztható NAV jövedelemigazolással, akkor a lakáscélú, szabad felhasználású és adósságrendező jelzáloghitelek őstermelők számára is elérhetők lehetnek. Amennyiben fenti módon nem igazolható a jövedelem, akkor sajnos nincs lehetőség ilyen jellegű hitel felvételére még akkor sem, ha lenne ingatlanfedezet.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Ha nem magáncélú hitelre van szüksége, hanem az őstermelői tevékenységgel összefüggő célra fordítaná a kölcsönt – például termőföldet vásárolna – akkor úgynevezett birtokfejlesztési hitelt igényelhet. Ez kimondottan termőföld vásárlására nyújtott hitelkonstrukció, melyet azok a vállalkozói ügyfelek igényelhetnek, akik jogosultak földet vásárolni: őstermelők, családi gazdálkodók, mezőgazdasági kistermelők, egyéni vállalkozók.

Termőföldnek az alábbi földrészlet tekinthető: a település külterületén található, az ingatlan-nyilvántartásban szántó, gyümölcsös, szőlő, kert, legelő (gyep), rét, nádas, erdő, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva.

A hitel 1 millió forinttól igényelhető, forint alapon érhető el. A futamidő minimum 5 év, maximum 20 év. Van lehetőség 2 év türelmi időre. A kölcsön tőketörlesztése az ügyfél várható árbevételéhez igazítva negyedévente, félévente, vagy évente történhet. A kamatfizetés naptári negyedévenként esedékes.

A termőföldvásárlásra fordítható őstermelői hitel fedezete a vásárolandó termőföld. Kiegészítő ingatlanfedezet felajánlásával a termőföld vételárának 100%-a felvehető. A hitelkérelemhez nem szükséges üzleti tervet benyújtani. Az igénylőnek nem lehet köztartozása és nem lehet ellene folyamatban végrehajtási eljárás. A hiteligénylő adatai nem szerepelhetnek a BAR listán.

A hitelkérelmek elbírálása egyedileg történik, melynek során a hitelintézet vizsgálja a rendszeres havi nettó jövedelem nagyságát és a rendszeres fizetési kötelezettségek összegét.

Ha Ön őstermelő és e tevékenység fejlesztéséhez, bővítéséhez szeretne hitelt igényelni vagy fenti feltételek alapján magánszemélyként jelzáloghitelt felvenni, akkr küldje el online ajánlatkérését, s Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

A témával kapcsolatban felmerülő további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

37 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Szakértő!
Őstermelő vagyok. Szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához igényeltem és nyertem támogatást (57/2020. (XI. 13.) AM rendelet). Utófinanszírozású, tehát a beruházás befejeztével kapom meg a támogatást. A jelenlegi árak mellett nem tudom elvégezni a beruházást. Kaphatok-e ehhez hitelt, amit a támogatás kifizetésekor fizetnék vissza. Szerintem ez pár hónapos futamidő lenne.
Ha kaphatok ilyen hitelt, milyen feltételekkel?
Előre is köszönöm a tájékoztatást.

Szép napot!
Földvásárlás és géppark céljából szeretnék hitelt.
Milyen lehetőségem lenne esetleg, kalkulációt kérhetnék!

Meglevő 2 ha meggy ültetvény, amelyet 18 éve bérlek, meg szeretnénk vásárolni, őstermelő és családi gazda vagyok.
Milyen hitel lehetőségeim vannak?
Tisztelettel.

Falusi turizmusra szeretnék hitelt felvenni őstermelőként.

Üdv.
5 hónapja vagyok őstermelő.
Milyen hitelt tudnék igénybe venni?

Földvásárlási hitelről érdeklődnék, hol és mennyit vehetnék fel?

Lakásfelújítási kölcsönt szeretnék őstermelőként felvenni.
Van tavalyi éves NAV igazolásom, kérem segítsen.
Köszönöm.

Jó estét!
A kérdésem a következő: babaváró hitel felvételével őstermelő egy időben 0-ás jövedelemigazolás, az adóbevallás 8.000.000 Ft árbevétel, banknál vezetett számla. Beadható a kérelem?
Köszönöm.

Üdvözlőm!
Mint őstermelő meg szeretném vásárolni a földem melletti területet. Igénybe szeretnék venni ehhez banki hitelt.
Lehetséges ez számomra?

Üdvözlet.
Olyan kérdésem lenne, mint főállású őstermelő szeretnék vásárolni erdőt. Ehhez szeretnék hitelt felvenni. Fejlesztési hitelt vagy hasonlót.

Üdvözlet.
Olyan kérdésem lenne, mint főállású őstermelő szeretnék vásárolni erdőt. Ehhez szeretnék hitelt felvenni. Fejlesztési hitelt vagy hasonlót.

Jó napot!
Őstermelő vagyok. Hitelt szeretnék felvenni.

Üdvözlöm.
Családi gazdálkodóként szeretnénk babaváró hitelt igényelni. Lehetséges? Ha igen, hogyan tudnám igazolni a jövedelmem?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Uram/Hölgyem!
Érdeklődni szeretnék, hogy őstermelőként vehetek-e fel hitelt gépek vásárlására és ha igen, mennyit lehet felvenni és mekkora kamattal?

Tisztelt szakértők.
Másodállású őstermelő is jogosult föld alapú hitelhez?

Főállású őstermelőként mennyi hitelt tudok felvenni 76 hektár termőföldre?

Üdvözlöm!
Őstermelői igazolványból származó jövedelemmel tudok hitel igényelni NAV igazolással?

Tisztelt szakértő!
Őstermelő vagyok, de az adóbevallásom szerint ebből jövedelmem nem származott, mivel tételes költségelszámolás miatt nemleges nyilatkozattal élek. A gazdaságban ketten vagyunk, így ketten teszünk adóbevallást is. A tavalyi éves bevételünk 2.800.000 Ft volt. Az őstermelőséget rokkant ellátás mellett folytatjuk, profikunk a szőlőtermesztés. Szeretnénk termőföldet vásárolni.
Azt szeretném kérdezni, tudunk-e erre hitelt felvenni? Ha igen, milyen feltételekkel?
Köszönöm.

37
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x