Őstermelőknek hitel megoldható?

Hitelre lenne szüksége, de nincs tisztában azzal, hogy őstermelőként van-e lehetősége hitelfelvételre? Az alábbi bejegyzésünkből megtudhatja, hogy őstermelők milyen típusú hitelhez és milyen feltételekkel juthatnak.

Lakossági jelzáloghitel igénylésekor a bankoknak jövedelemvizsgálatot kell végezniük. Ehhez megfelelő jövedelemigazolást kell benyújtani. Ez alkalmazottak esetén munkáltatói igazolás, vállalkozók esetén NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiadott jövedelemigazolás. Ha az őstermelői tevékenységből származó jövedelem eléri legalább a mindenkori minimálbér összegét és ez alátámasztható NAV jövedelemigazolással, akkor a lakáscélú, szabad felhasználású és adósságrendező jelzáloghitelek őstermelők számára is elérhetők lehetnek. Amennyiben fenti módon nem igazolható a jövedelem, akkor sajnos nincs lehetőség ilyen jellegű hitel felvételére még akkor sem, ha lenne ingatlanfedezet.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Ha nem magáncélú hitelre van szüksége, hanem az őstermelői tevékenységgel összefüggő célra fordítaná a kölcsönt – például termőföldet vásárolna – akkor úgynevezett birtokfejlesztési hitelt igényelhet. Ez kimondottan termőföld vásárlására nyújtott hitelkonstrukció, melyet azok a vállalkozói ügyfelek igényelhetnek, akik jogosultak földet vásárolni: őstermelők, családi gazdálkodók, mezőgazdasági kistermelők, egyéni vállalkozók.

Termőföldnek az alábbi földrészlet tekinthető: a település külterületén található, az ingatlan-nyilvántartásban szántó, gyümölcsös, szőlő, kert, legelő (gyep), rét, nádas, erdő, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva.

A hitel 1 millió forinttól igényelhető, forint alapon érhető el. A futamidő minimum 5 év, maximum 20 év. Van lehetőség 2 év türelmi időre. A kölcsön tőketörlesztése az ügyfél várható árbevételéhez igazítva negyedévente, félévente, vagy évente történhet. A kamatfizetés naptári negyedévenként esedékes.

A termőföldvásárlásra fordítható őstermelői hitel fedezete a vásárolandó termőföld. Kiegészítő ingatlanfedezet felajánlásával a termőföld vételárának 100%-a felvehető. A hitelkérelemhez nem szükséges üzleti tervet benyújtani. Az igénylőnek nem lehet köztartozása és nem lehet ellene folyamatban végrehajtási eljárás. A hiteligénylő adatai nem szerepelhetnek a BAR listán.

A hitelkérelmek elbírálása egyedileg történik, melynek során a hitelintézet vizsgálja a rendszeres havi nettó jövedelem nagyságát és a rendszeres fizetési kötelezettségek összegét.

Ha Ön őstermelő és e tevékenység fejlesztéséhez, bővítéséhez szeretne hitelt igényelni vagy fenti feltételek alapján magánszemélyként jelzáloghitelt felvenni, akkr küldje el online ajánlatkérését, s Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

A témával kapcsolatban felmerülő további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
25 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lakásfelújítási kölcsönt szeretnék őstermelőként felvenni.
Van tavalyi éves NAV igazolásom, kérem segítsen.
Köszönöm.

Kedves József!
NAV által igazolt őstermelői jövedelemmel van lehetőség lakáshitel felvételére. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó estét!
A kérdésem a következő: babaváró hitel felvételével őstermelő egy időben 0-ás jövedelemigazolás, az adóbevallás 8.000.000 Ft árbevétel, banknál vezetett számla. Beadható a kérelem?
Köszönöm.

Kedves Katalin!
Őstermelői jövedelem csak akkor fogadható el, ha NAV jövedelemigazolással alátámasztható. 0-ás jövedelemigazolás sajnos nem lesz megfelelő a hitelfelvételhez.

Üdvözlőm!
Mint őstermelő meg szeretném vásárolni a földem melletti területet. Igénybe szeretnék venni ehhez banki hitelt.
Lehetséges ez számomra?

Kedves Emília!
Őstermelőként akkor van lehetőség hitelfelvételre, ha NAV által leigazolt jövedelemmel rendelkezik. Ha igen, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Üdvözlet.
Olyan kérdésem lenne, mint főállású őstermelő szeretnék vásárolni erdőt. Ehhez szeretnék hitelt felvenni. Fejlesztési hitelt vagy hasonlót.

Üdvözlet.
Olyan kérdésem lenne, mint főállású őstermelő szeretnék vásárolni erdőt. Ehhez szeretnék hitelt felvenni. Fejlesztési hitelt vagy hasonlót.

Kedves Tibor!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Jó napot!
Őstermelő vagyok. Hitelt szeretnék felvenni.

Kedves Krisztián!
Ha NAV által igazolt jövedelme van, akkor lehetősége lehet a hiteligénylésre. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot, és készséggel tájékoztatja Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról.
Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm.
Családi gazdálkodóként szeretnénk babaváró hitelt igényelni. Lehetséges? Ha igen, hogyan tudnám igazolni a jövedelmem?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Árpád!
Őstermelők esetében kizárólag a NAV jövedelemigazolással alátámasztható jövedelem vehető figyelembe. Elsőként a NAV jövedelemigazolást kellene kékérnie. Ennek ismeretében tudunk pontos tájékoztatást adni Önnek.

Tisztelt Uram/Hölgyem!
Érdeklődni szeretnék, hogy őstermelőként vehetek-e fel hitelt gépek vásárlására és ha igen, mennyit lehet felvenni és mekkora kamattal?

Kedves Richárd!
Őstermelőként abban az esetben igényelhető hitel, ha a jövedelem NAV jövedelemigazolással kimutatható és a hitel fedezetéül bevonható megfelelő ingatlan. Amennyiben ezek a feltételek adottak, további tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt szakértők.
Másodállású őstermelő is jogosult föld alapú hitelhez?

Kedves Melinda!
Abban az esetben igényelhet őstermelő hitelt, ha a tevékenységből származó jövedelme NAV jövedelemigazolással alátámasztható. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Főállású őstermelőként mennyi hitelt tudok felvenni 76 hektár termőföldre?

Kedves Tamás!
Termőföld nem minden banknál és csak speciális feltételekkel finanszírozható.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Üdvözlöm!
Őstermelői igazolványból származó jövedelemmel tudok hitel igényelni NAV igazolással?

Kedves Dénes!
Őstermelők esetén az előző lezárt adóévről kiállított NAV jövedelemigazolással és NAV “nullás” igazolással igényelhető jelzáloghitel.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Elegendő az igényléshez 1528.000 Ft őstermelői bevétel?

Kedves Dénes!
A hiteligényléshez szükséges jövedelem összege több tényezőtől is függ. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önnek!

Tisztelt szakértő!
Őstermelő vagyok, de az adóbevallásom szerint ebből jövedelmem nem származott, mivel tételes költségelszámolás miatt nemleges nyilatkozattal élek. A gazdaságban ketten vagyunk, így ketten teszünk adóbevallást is. A tavalyi éves bevételünk 2.800.000 Ft volt. Az őstermelőséget rokkant ellátás mellett folytatjuk, profikunk a szőlőtermesztés. Szeretnénk termőföldet vásárolni.
Azt szeretném kérdezni, tudunk-e erre hitelt felvenni? Ha igen, milyen feltételekkel?
Köszönöm.

Kedves Ágnes!
Őstermelői tevékenység esetén hitelfelvételhez bankpartnereink csak NAV jövedelemigazolással alátámasztott adóalapba beszámító jövedelmet fogadnak el. Amennyiben bevételük NAV jövedelemigazolással nem támasztható alá, sajnos nem tudunk segíteni a hitelfelvételben.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45129 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

25
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x