Őstermelőknek hitel 2020 megoldható?

Hitelre lenne szüksége, de nincs tisztában azzal, hogy őstermelőként van-e lehetősége hitelfelvételre? Az alábbi bejegyzésünkből megtudhatja, hogy őstermelők milyen típusú hitelhez és milyen feltételekkel juthatnak.

Lakossági jelzáloghitel igénylésekor a bankoknak jövedelemvizsgálatot kell végezniük. Ehhez megfelelő jövedelemigazolást kell benyújtani. Ez alkalmazottak esetén munkáltatói igazolás, vállalkozók esetén NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiadott jövedelemigazolás. Ha az őstermelői tevékenységből származó jövedelem eléri legalább a mindenkori minimálbér összegét és ez alátámasztható NAV jövedelemigazolással, akkor a lakáscélú, szabad felhasználású és adósságrendező jelzáloghitelek őstermelők számára is elérhetők lehetnek. Amennyiben fenti módon nem igazolható a jövedelem, akkor sajnos nincs lehetőség ilyen jellegű hitel felvételére még akkor sem, ha lenne ingatlanfedezet.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Ha nem magáncélú hitelre van szüksége, hanem az őstermelői tevékenységgel összefüggő célra fordítaná a kölcsönt – például termőföldet vásárolna – akkor úgynevezett birtokfejlesztési hitelt igényelhet. Ez kimondottan termőföld vásárlására nyújtott hitelkonstrukció, melyet azok a vállalkozói ügyfelek igényelhetnek, akik jogosultak földet vásárolni: őstermelők, családi gazdálkodók, mezőgazdasági kistermelők, egyéni vállalkozók.

Termőföldnek az alábbi földrészlet tekinthető: a település külterületén található, az ingatlan-nyilvántartásban szántó, gyümölcsös, szőlő, kert, legelő (gyep), rét, nádas, erdő, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva.

A hitel 1 millió forinttól igényelhető, forint alapon érhető el. A futamidő minimum 5 év, maximum 20 év. Van lehetőség 2 év türelmi időre. A kölcsön tőketörlesztése az ügyfél várható árbevételéhez igazítva negyedévente, félévente, vagy évente történhet. A kamatfizetés naptári negyedévenként esedékes.

A termőföldvásárlásra fordítható őstermelői hitel fedezete a vásárolandó termőföld. Kiegészítő ingatlanfedezet felajánlásával a termőföld vételárának 100%-a felvehető. A hitelkérelemhez nem szükséges üzleti tervet benyújtani. Az igénylőnek nem lehet köztartozása és nem lehet ellene folyamatban végrehajtási eljárás. A hiteligénylő adatai nem szerepelhetnek a BAR listán.

A hitelkérelmek elbírálása egyedileg történik, melynek során a hitelintézet vizsgálja a rendszeres havi nettó jövedelem nagyságát és a rendszeres fizetési kötelezettségek összegét.

Ha Ön őstermelő és e tevékenység fejlesztéséhez, bővítéséhez szeretne hitelt igényelni vagy fenti feltételek alapján magánszemélyként jelzáloghitelt felvenni, akkr küldje el online ajánlatkérését, s Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

A témával kapcsolatban felmerülő további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Utolsó módosítás: 2020. március 26. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Árpád szerint:

2020-07-10 - 14:33

Üdvözlöm.
Családi gazdálkodóként szeretnénk babaváró hitelt igényelni. Lehetséges? Ha igen, hogyan tudnám igazolni a jövedelmem?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 10:10

Kedves Árpád!
Őstermelők esetében kizárólag a NAV jövedelemigazolással alátámasztható jövedelem vehető figyelembe. Elsőként a NAV jövedelemigazolást kellene kékérnie. Ennek ismeretében tudunk pontos tájékoztatást adni Önnek.

Richárd szerint:

2020-05-05 - 07:56

Tisztelt Uram/Hölgyem!
Érdeklődni szeretnék, hogy őstermelőként vehetek-e fel hitelt gépek vásárlására és ha igen, mennyit lehet felvenni és mekkora kamattal?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-05 - 15:31

Kedves Richárd!
Őstermelőként abban az esetben igényelhető hitel, ha a jövedelem NAV jövedelemigazolással kimutatható és a hitel fedezetéül bevonható megfelelő ingatlan. Amennyiben ezek a feltételek adottak, további tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Melinda szerint:

2019-04-23 - 19:27

Tisztelt szakértők.
Másodállású őstermelő is jogosult föld alapú hitelhez?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-24 - 12:25

Kedves Melinda!
Abban az esetben igényelhet őstermelő hitelt, ha a tevékenységből származó jövedelme NAV jövedelemigazolással alátámasztható. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Tamás szerint:

2018-04-13 - 04:31

Főállású őstermelőként mennyi hitelt tudok felvenni 76 hektár termőföldre?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-13 - 06:11

Kedves Tamás!
Termőföld nem minden banknál és csak speciális feltételekkel finanszírozható.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Dénes szerint:

2016-09-28 - 13:07

Üdvözlöm!
Őstermelői igazolványból származó jövedelemmel tudok hitel igényelni NAV igazolással?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-28 - 13:37

Kedves Dénes!
Őstermelők esetén az előző lezárt adóévről kiállított NAV jövedelemigazolással és NAV “nullás” igazolással igényelhető jelzáloghitel.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Dénes szerint:

2016-11-28 - 10:12

Elegendő az igényléshez 1528.000 Ft őstermelői bevétel?

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-02 - 16:01

Kedves Dénes!
A hiteligényléshez szükséges jövedelem összege több tényezőtől is függ. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önnek!

Ágnes szerint:

2016-09-20 - 13:23

Tisztelt szakértő!
Őstermelő vagyok, de az adóbevallásom szerint ebből jövedelmem nem származott, mivel tételes költségelszámolás miatt nemleges nyilatkozattal élek. A gazdaságban ketten vagyunk, így ketten teszünk adóbevallást is. A tavalyi éves bevételünk 2.800.000 Ft volt. Az őstermelőséget rokkant ellátás mellett folytatjuk, profikunk a szőlőtermesztés. Szeretnénk termőföldet vásárolni.
Azt szeretném kérdezni, tudunk-e erre hitelt felvenni? Ha igen, milyen feltételekkel?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-21 - 10:03

Kedves Ágnes!
Őstermelői tevékenység esetén hitelfelvételhez bankpartnereink csak NAV jövedelemigazolással alátámasztott adóalapba beszámító jövedelmet fogadnak el. Amennyiben bevételük NAV jövedelemigazolással nem támasztható alá, sajnos nem tudunk segíteni a hitelfelvételben.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA