Lakáshitel önerő nélkül? Mekkora Önerő kell egy lakáshitelhez?

Nincs önereje, de lakáshitelt szeretne felvenni? Nincs tisztában, hogy mekkora önerőre lenne szüksége ahhoz, hogy hitelt kapjon? Olvassa el az alábbi összefoglalónkat, melyből megtudhatja, hogy mely lakáshitelek igényelhetők önerő nélkül, mennyi önerő szükséges lakásvásárláshoz vagy építkezéshez, illetve készpénz hiányában mivel helyettesíthető a saját erő.

Kaphatok hitelt önerő nélkül?

Nem minden típusú lakáshitelhez kell önerő. Bővítési, felújítási és korszerűsítési céllal igényelt lakáshitelhez önerő nélkül is hozzá lehet jutni. Fenti hitelcélok esetén ugyanis általában jóval kisebb összegű a hiteligény, mint a fedezetül szolgáló ingatlan értéke, ezért az elvégezni kívánt munkálatokról benyújtott költségvetésnek a 100%-a is finanszírozható lakáshitellel, ha az nem haladja meg az ingatlanfedezet forgalmi értékének 80%-át.

Léteznek olyan hitelkonstrukciók, melyek igénylése esetén bizonyos saját erővel rendelkezni kell, ellenkező esetben az adott pénzintézet nem folyósítja a felvenni kívánt és esetleg jóvá is hagyott hitelösszeget.

Mekkora saját erő, önerő szükséges?

A bankok kínálatából mára már eltűntek az önerő nélkül vagy minimális önerővel igényelhető lakáshitel termékek. Korábban megfelelő jövedelem esetén akár önerő nélkül is lehetett lakást vásárolni, de ezek a lehetőségek napjainkban megszűntek.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Az, hogy mekkora összegű kölcsön vehető fel lakásvásárláshoz, építkezéshez, illetve mennyi önerőre van szükség, több tényezőtől függ: a lakásvásárló(k), lakásépítők jövedelmi helyzetétől, a vásárolandó lakás területi elhelyezkedésétől, értékétől, állapotától, illetve az építési telek fekvésétől, valamint a bank által megengedett finanszírozási aránytól. Továbbá lakáshitelek esetén van egy jogszabály által meghatározott finanszírozási korlát. Ez forint alapú hitelkonstrukciók esetén a célingatlan forgalmi értékének 80%-ban lett meghatározva kamatperiódus mértékétől függetlenül.

A jogszabály által megengedett 80%-os finanszírozási arány nem jelenti azt, hogy a 80% minden esetben felvehető, s csupán 20% önerővel kell rendelkezni. A bankok saját finanszírozási aránya ennél kisebb mértékű jelzáloghitel felvételét teszi lehetővé.

Egy megyeszékhelyen vagy nagyobb városban található lakóingatlanra arányaiban magasabb összegű hitel vehető fel, mint egy kisebb településen lévő házra. Az új lakást vásárlók ugyancsak előnybe vannak finanszírozás tekintetében a használt lakást vásárolókhoz képest.

A jövedelemvizsgálat során a bankok nemcsak azt kérik igazolni, hogy az igénylők mennyi nettó keresettel rendelkeznek, hanem az is lényeges, hogy van-e esetleg valamilyen rendszeres hiteltörlesztésük, illetve egy bizonyos összeget megélhetési költségként is kalkulálnak. Ezt általában a Központi Statisztikai Hivatal megélhetési adatai alapján teszik vagy a kereset egy bizonyos százalékában határozzák meg.

Mi számít önerőnek?

Saját erőként az alábbiak fogadhatók el:

  • Készpénz
  • Elkészült munka értéke (építési jellegű hitelek esetén)
  • A helyszínen tárolt, még be nem épített építési anyag (építési jellegű hitelek esetén)
  • Lakástakarék-pénztári szerződés alapján folyósított megtakarítás
  • Munkáltatói, önkormányzati támogatás és/vagy kölcsön
  • Lakásépítési támogatás (szocpol) új ház építése és újépítésű lakóingatlan vásárlása esetén
  • Plusz ingatlanfedezet

Önerő lakásvásárlás esetén

Lakásvásárlás esetén önerőnek a készpénz számít. Ön a teljes vételárat csak akkor tudja hitelként felvenni, ha a vásárolandó lakáson kívül másik ingatlan is bevonható fedezetként és jövedelme is kellő fedezetet nyújt a kölcsön törlesztésére. A plusz fedezetnek nem kell az Ön tulajdonában lenni, még hozzátartozói megkötés sincsen. A kiegészítő ingatlan tehát bárki tulajdonában lehet, aki hozzájárulását adja a banki jelzálogjog bejegyzéséhez.

Egyéb esetben a vételár 100%-a csak akkor vehető fel, ha az adott ingatlant áron alul értékesítik. Ha az eladási ár jóval a tényleges érték alatt van, akkor – az ingatlan egyéb jellemzőitől és az adós jövedelmi helyzetétől függően – önerő nélkül is megvalósulhat a lakásvásárlás.

Önerő építkezés, bővítés, korszerűsítés esetén

Építési jellegű hitelek esetén a következőképpen működik a hitelfelvétel. Mind új lakóház építése, mind használt ingatlan bővítése, esetleg korszerűsítése esetén szükség van a munkálatokat tartalmazó költségvetés benyújtására. A költségvetés összegét pedig le kell fednie a hitelnek és a rendelkezésre álló önerőnek.

Lakásépítés esetén önerőként fogadható el:

  • az elkészült munka értéke – banki műszaki szakértő által megállapított készültségi fok
  • a helyszínen tárolt, még be nem épített építési anyag
  • a kiegészítő ingatlanfedezet.

A saját erő lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződésben rögzített ütemezés szerinti időpontban és összegben kerül átadásra. A pénzintézetek a vételár fennmaradó részét csak a saját erő kifizetése után folyósítják. Lakásépítés esetén az építési hitelt szintén csak akkor folyósítja a bank, ha a rendelkezésre álló saját erő (építési anyag) már beépítésre került.

Jogszabályi előírás alapján az ingatlanfedezet forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel hitelként, tehát minimum 20% saját erő szükséges a hitelfelvételhez. A maximálisan nyújtható hitel összegét azonban nagyban befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete (a havi bevételek mellett a rendszeres kiadások, esetleges hiteltörlesztések), az ingatlanfedezet területi elhelyezkedése és a bankok saját finanszírozási aránya. Mindezek figyelembevételével határozható meg tehát a hitel maximális összege, s ebből kiindulva a minimálisan szükséges önerő, ami a gyakorlatban jellemzően több mint 20%.

Fenti munkálatok esetén (új ház építése, nagyobb beruházással, akár az ingatlan aktuális értékét meghaladó kiadással járó lakásbővítés, korszerűsítés esetén) elsősorban az elvégzett munka számít önerőnek. Ha az előírt készültségi fok eléréséhez szükséges készkészpénz nem áll rendelkezésre, akkor plusz ingatlanfedezet bevonása bármely lakáscél esetén megoldás lehet.

Új ház építésénél a költségvetés és a telekérték alapján a műszaki szakértő megállapítja a lakóház várható jövőbeni értékét, s ennek meghatározott hányadáig vehető fel építési hitel. A kölcsön összege itt sem haladhatja meg az ingatlan várható forgalmi értékének 80%-át. Egyéb tekintetben az elvárt saját erő és a maximálisan felvehető építési hitel összegét ugyanazok a tényezők határozzák meg, mint lakásvásárlás esetén.

Ha kisebb beruházással járó (például 10 milliós ingatlan esetén 3-4 milliós hiteligény) felújításról, korszerűsítésről vagy bővítésről van szó, akkor a lakáshitel felvételéhez nem szükséges önerő, akár a költségvetés teljes összege felvehető.

Önerőnek számít a CSOK?

MNB rendelet alapján sem meglévő, sem vállalt gyermek után nem kell beleszámítani a CSOK összegét az ingatlan terhelhetőségébe, vagyis önerőként vehető figyelembe. A banki gyakorlat azonban ettől némileg eltér. A bankok többsége a vállalt gyermekek után igényelhető, úgynevezett megelőlegező CSOK összegét beleszámítja az ingatlan maximális terhelhetőségébe.

A CSOK összegét 2 tényező határozza meg: az eltartott gyermekek száma és a célingatlan hasznos alapterülete.

Egyéb hitelek

Más a helyzet szabad felhasználású vagy adósságrendező jelzáloghitel, valamint fedezet nélküli személyi kölcsön igénylésekor. Ezek természetesen önerő nélküli hitelek, s esetükben nincs szükség saját erő felmutatására. A felvehető hitel maximális összegét az adott pénzintézet a háztartás rendszeres nettó jövedelme és a fedezetül felajánlott ingatlan értéke alapján határozza meg.

Önerő nélkül, plusz ingatlan bevonásával történő hitelezés

Önerő nélküli lakáshitel jóváhagyásához nemcsak a megfelelő ingatlanfedezetet kell biztosítani. Az is szükséges, hogy az adós jövedelmi helyzete lehetővé tegye nagyobb összegű hitel felvételét. 2010-ben ugyanis nemcsak a finanszírozási arányok jogszabály általi korlátozására került sor, hanem a hitelezhetőségi limit megállapítását is kötelezővé tették a bankok számára. Ez alapján a hitelnyújtóknak meg kell határozniuk, hogy az ügyfél – rendszeres bevételei és kiadásai alapján – mekkora összegű hiteltörlesztést vállalhat havonta. Nem elég tehát, ha kiegészítő ingatlanfedezetet tud bevonni az adós, fontos az is, hogy a két vagy három ingatlanra nyújtható hitel havi törlesztését is vállalni tudja.

Jelenleg a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) alapján történik a hitelfelvevők jövedelemvizsgálata. A JTM-re vonatkozó új szabályok 2018. október 1-től hatályosak:

5 évnél rövidebb kamatperiódusú hitelek esetén ez azt jelenti, hogy a nettó 400.000 Ft alatti igazolt jövedelemmel rendelkező háztartások összes havi törlesztési kötelezettségének bele kell férni igazolt nettó jövedelmük 25%-ába, 400.000 Ft-ot elérő vagy azt meghaladó háztartások esetén jövedelmük 30%-ába.

5 és 10 év közötti kamatperiódus esetén a nettó 400.000 Ft alatti igazolt jövedelemmel rendelkező háztartások összes havi törlesztési kötelezettségének bele kell férni igazolt nettó jövedelmük 35%-ába, 400.000 Ft-ot elérő vagy azt meghaladó háztartások esetén jövedelmük 40%-ába.

Legalább 10 éves kamatperiódusú hitelek esetén a nettó 400.000 Ft alatti igazolt jövedelemmel rendelkező háztartások összes havi törlesztési kötelezettségének – mint ahogy eddig is – bele kell férni igazolt nettó jövedelmük 50%-ába, 400.000 Ft-ot elérő vagy azt meghaladó háztartások esetén jövedelmük 60%-ába.

Mi lehet kiegészítő ingatlan?

A kiegészítő ingatlanfedezettel szemben – minimálisan elvárt értékét és típusát tekintve – ugyanolyan elvárásokat támasztanak a pénzintézetek, mint a hitelcél szerinti ingatlannal kapcsolatban. A plusz ingatlan értékének el kell érnie legalább a 4,5-5 millió forintot. Típusát tekintve a legtöbb bank a lakóingatlant, üdülőt, hétvégi házat, illetve építési telket fogadja el.

Számoljon lakáshitel ajánlatot:

Az elérhető legalacsonyabb THM szintek 40-50 %-os saját erő vagy megfelelő értékű kiegészítő ingatlan bevonása esetén érhetők el. Holnapunkon található Lakáshitel kalkulátor segítségével meg tudja tekinteni, hogyan alakulnának lakáshitelének havi törlesztő részletei a kívánt futamidő alatt.

Egyes konstrukcióknál lehetőség van valamennyi banki járulékos költség megelőlegezésére vagy a hitelbe történő beépítésére is ezáltal minimálissá téve a hitel igénylésekor kifizetendő egyéb díjak összegét.

Ha Ön már megtalálta a megvásárolni kívánt lakást, esetleg rendelkezik építési telekkel és kész költségvetéssel, akkor célszerű lenne lakáshitel kalkulátorunk és szakértőink segítségével tájékozódnia a szükséges önerőről és az elérhető lakáshitelekről. A konkrét részletek, adatok ismeretében Szakértőink személyre szabott lakáshitel ajánlatot tudnak Önnek készíteni!

Utolsó módosítás: 2020. március 26. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Lajos szerint:

2018-03-18 - 17:27

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Szeretném megkérdezni, hogy egy új lakás vásárlásához mekkora önerő szükséges. Feltételezem, hogy Bankonként különbözhet és nincs erre egyértelmű válasz a pénzügyi helyzetünk és a megvásárolni kívánt ingatlan bemutatása nélkül. Ha esetleg rendelkeznek a témakört alaposan bemutató dokumentumokkal, akkor szívesen venném, ha a válaszlevelükben csatolnák.
Köszönöm az idejüket!
Tisztelettel:
Lajos

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 17:44

Kedves Lajos!
Ilyen dokumentummal nem rendelkezünk. Törvényi előírás, hogy a forint alapon nyújtott hitel összege nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen túlmenően az igénylők jövedelmi helyzete és az ingatlan területi elhelyezkedése határozza meg a maximális finanszírozási arányt, az egyes banki előírások figyelembevételével.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink választ tudnak adni kérdésére.

Niki szerint:

2018-03-18 - 17:25

Jó napot!
Niki vagyok és a barátommal házat szeretnénk venni 6,8 millió Ft. Mind a kettőnknek van bejelentett munkahelye és az lenne a kérdésem, hogy mivel nem házasodtunk össze, még önerőnk nincsen, hogyan tudnánk megvenni, milyen lehetőségek vannak ilyen esetre?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 17:39

Kedves Niki!
A teljes vételár nem vehető fel hitelként, kivéve, ha a bank számára megfelelő jövedelemmel rendelkeznek és van lehetőségük plusz ingatlanfedezet bevonására.
Vállalt gyermek utáni támogatásra csak házasként lehetnének jogosultak, amennyiben a megelőlegező CSOK kérelem benyújtásakor legalább egyikük 40 év alatti.
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket arról, hogy a 6,8 millió forint vételárú lakás megvásárlásához mennyi önerőre lenne szükség, ha kitölti online adatlapunkat!

Márta szerint:

2018-03-12 - 14:44

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném megkérdezni, ha egyedülállóként szeretnék vásárolni lakóingatlant, akkor is folyósítanak hitelt? A megvásárolni kívánt ingatlan 20 millió, az önerőm 3 millió, a hitel 17 millió lenne. Szüleim lakását ingatlanfedezetként is be tudom vonni a hitelelbírásánál (ez kb. 10 milliót ér).
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel,

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 14:51

Kedves Márta!
Egyedülállóként is igényelhető lakáshitel megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról! Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Bálint szerint:

2018-02-22 - 06:00

Üdvözletem.
Első lakásomat szeretném megvásárolni 8,35 millió forint értékben! (használt lakás) Abban szeretném a segítségét kérni, hogy mint első lakásvásárló vagyok, vannak valamilyen kedvezmények? Ilyen ár értékben mennyi önerővel kell rendelkeznem? Lakásfedezetre is szükségem van vagy a megvásárolandó lakás is lehet fedezet (jelzálog)?
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
Bálint

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-22 - 06:08

Kedves Bálint!
Fedezetként elfogadható a megvásárolni kívánt lakás. A szükséges önerő mértékét több tényező is befolyásolja – például a célingatlan területi elhelyezkedése, a lakásvásárló jövedelmi helyzete, stb. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!
Első lakáshoz jutóként kedvezményt a leírtak alapján az illeték fizetésénél kaphat, amennyiben 35 év alatti. Ez esetben az illeték mértéke 4% helyett 2%.

Tímea szerint:

2018-02-07 - 06:01

Tisztelt Tanácsadó!
Érdeklődnék, milyen lakáshitel konstrukciók vannak.
Mennyi önrész kell a hitelhez?
Kell-e önrész?
Csak ingatlanfedezet lehetséges vagy lehet-e készpénzes kezes?
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel: Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-07 - 06:18

Kedves Tímea!
Lakásvásárláshoz államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igényelhető, melyekről honlapunkon részletes leírást talál. Az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.
Önrész szükséges, mivel – törvényi előírás alapján – az ingatlanfedezetnek maximum a 80%-a vehet fel hitelként. Ez a finanszírozási arány a gyakorlatban azonban kevesebb is lehet az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően. Ez utóbbiról bővebb információt ITT talál.
A hitelösszeg adóstárs bevonásával csak egy bizonyos szintig növelhető, 80% feletti finanszírozáshoz minden esetben plusz ingatlanfedezet bevonása szükséges.
Szakértőink készséggel adnak Önnek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást a konkrét információk ismeretében! Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ildikó szerint:

2018-01-22 - 13:08

Üdvözlöm!
Használt lakás vásárlásnál lenne a kérdésem, hogy kb. 11-12 millió forinthoz kell-e önrész illetve kezes?
Bejelentett munkahelyem van 10 éve és kb. 200.000 ft a nettó fizetésem.
köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-22 - 13:16

Kedves Ildikó!
Törvényi előírás alapján a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel hitelként, amennyiben a jövedelemfedezettség is megfelelő. Minimum 20% önerő tehát szükséges. A 80%-os finanszírozási arány azonban nem automatikus, egyéb tényezők is befolyásolják a felvehető hitelösszeget – például az ingatlan területi elhelyezkedése – ezért 20%-nál több is lehet az elvárt saját erő mértéke. Adóstárs bevonása az ingatlanfedezettséget nem helyettesíti.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információk szükségesek, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ágnes szerint:

2018-01-15 - 06:16

Tisztelt Szakértő!
Az a kérdésem lenne, nincs önerőnk, de házat szeretnénk vásárolni. A párom és az én fizetésem összesen 180 ezer forint. Mi esélyünk lehet a bankoknál, hol érdemesebb érdeklődni? Szeretnénk lassan gyermeket is. Jelenleg albérletben élünk, 40e Ft-ot fizetünk, de jobb volna sajátot fizetni. Hitelünk nincs sehol. Körülbelül mire számolhatunk? Mennyit kaphatunk a banktól?
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel.
Ágnes

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-15 - 06:21

Kedves Ágnes!
Ennyi információ alapján sajnos nem tudunk pontos tájékoztatást adni arról, hogy mennyi önerő szükséges lakásvásárláshoz. Az önerő mértékét befolyásolja a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése, értéke, a jövedelemvizsgálat eredménye, stb. Amit tudni kell, hogy törvényi előírás szerint az ingatlan értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hiteként, de ez sem automatikus. A ténylegesen felvehető lakáshitel összege – az előzőek függvényében – ennél kisebb is lehet.
A vállalt gyermekek után igényelhető CSOK összegét nem minden bank fogadja el önerőként. Vállalt gyermek utáni CSOK igénylésre kizárólag házastársi kapcsolat esetén van lehetőség.
Személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Szilárd szerint:

2018-01-14 - 06:16

Üdvözlöm.
Kérdésem a következő: Kőszegen (Vas megye) lehetőségem lenne megvásárolni egy felújításra szoruló első emeleti tégla lakást a történelmi belváros egyik műemlék épületében. Az ingatlan eladási ára 8.000.000 Ft. Jelen állapotában is lakható, de egy felújítás (tisztasági festés, vizesblokk korszerűsítés, külső nyílászáró csere) után a valós ára a környező ingatlanokat alapul véve kb 11 -12.00.000 Ft körül mozogna. A közelmúltban váltam el, így jelenleg nincs módom önerőből megvásárolni. A válás után 2.000.000 Ft készpénzzel rendelkezem. 45 éves egyedülálló Bm alkalmazott vagyok határozatlan időre szóló munkaszerződéssel, havi 220.000 Ft nettó fizetéssel. Semmiféle hitelem, levonásom nincsen, a teljes fizetésemmel magam gazdálkodom.
Van bármiféle lehetőségem a hiányzó összeget hitelként felvenni?
Tisztelettel: Szilárd

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-14 - 06:26

Kedves Szilárd!
2 millió Ft önerővel a vételár hiányzó része a leírtak alapján felvehető lehet a lakásvásárláshoz. Ezekről a hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat. Ha a felújítás, korszerűsítés költségét is banki forrásból szeretné finanszírozni, a további lehetőségekről bővebb információk ismeretében tudunk pontos tájékoztatást adni.

Barnabás szerint:

2018-01-10 - 20:02

Mennyi önerő szükséges 5,8 milliós lakásvásárlásnál, és van-e mód csak a saját részemre venni házassági szerződéssel a feleségemet nem bevonni, mert végrehajtás alatt van a volt férje miatt. Minimálbérrel vagyok bejelentve, Unicredit bankhoz megy a számlára a pénz februártól és határozatlan időre van szerződés kötve. Tisztelttel.
Barnabás

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-12 - 13:55

Kedves Barnabás!
Felesége bevonása nélkül úgynevezett vagyonközösségi megállapodással igényelhető lakásvásárlási hitel. Erről bővebben ITT olvashat.
Az elvárt önerő mértékének meghatározásához bővebb információkra lenne szükség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zsuzsa szerint:

2017-11-13 - 22:44

Tisztelt Cím!
Új ház építése nem generál kivitelezővel – folyamatban van. 5 millió Áfa visszaigénylés beadva és elfogadva. Ekkor már 21% volt a készültségi fok (első szint kész, monolit tető és a második kezdődik.) Az önerőre vonatkozó számlák már beadva. Tovább folytatódott a második szint – falak felhúzva: lépcső, hátsó falszigetelés, stb), a 2. értékbecslés 24%-ra értékel. Itt kezdődne a hitel első részletének folyósítása.
Miért csak ennyire értékelt az értékbecslő? Korrekt az, hogy az értékbecslő nem független, hiszen a bank küldi ki.
Mi alapján értékel az értékbecslő?
A bank megteheti, hogy nem ugyanazt az értékbecslőt küldi ki? Van arra egy szabályzat, hogy mi a készültségi szint? Laikus hogyan tudja ezt kiszámolni?
Ezek a dolgok miért nincsenek leszabályozva (MNB)?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-14 - 04:39

Kedves Zsuzsa!
Azt, hogy az értékbecslő miért 24%-os készültségi fokot állított meg, sajnos nem tudjuk megmondani, műszaki kérdésekben nem vagyunk illetékesek és nem ismerjük a konkrét ügyletet. Az értékbecslő a banktól független, önálló személy, aki az előírt szabályzat alapján végzi az ingatlan értékelését. Amennyiben az értékbecslés eredményével nem ért egyet, ezt az érintett pénzintézetnél jelezheti, kérve az értékbecslés felülvizsgálatát. Arról, hogy az egy-egy munkálat elvégzése mekkora készültséget jelent, az értékbecslő tud pontos tájékoztatást adni.

Kata szerint:

2017-10-27 - 20:27

Lakáshitelt szeretnék, de csak a használatbavételre adnak nekem, pedig a műszaki átadásig kellene fizetnem.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-28 - 04:32

Kedves Kata!
Új lakás vásárlásra esetén a lakásvásárlási hitel folyósítása valóban a jogerős használatbavételi engedély kiadása után lehetséges.

Lala szerint:

2017-10-23 - 18:22

Üdvözlöm!
Lakást szeretnék vásárolni. Jelenleg van 500.000 Ft önerőm. A lakás értéke 6 millió Ft és nekem 4 millió forint hitelre lenne szükségem. 4 éve egy cégnél dolgozom, havi nettó jövedelmem 160.000 Ft.
Van-e lehetőségem a hitelre Ön szerint?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-24 - 04:48

Kedves Lala!
A maximálisan felvehető hitelösszeget befolyásolja az ingatlan területi elhelyezkedése, típusa, kora, állapota is, valamint az igénylő esetlegesen már meglévő hiteltörlesztése(i). Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink díjmentes, személyre szabott tájékoztatót készítenek Önnek!

Gyula szerint:

2017-09-05 - 11:01

Önrész kifizetését hitel bank elfogadja hitel bírálatnál

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-05 - 12:43

Kedves Gyula!
Nem értjük sajnos a kérdést.

Levente szerint:

2017-08-01 - 01:12

Üdvözlöm,
Angliában élek és dolgozom közel egy éve. Stabil munkahellyel rendelkezem. Hazai bankok közül melyik az, aki ad külföldi munkaszerződés felmutatásával hitelt új lakás vásárlása esetén? Röviden, mi lenne a követelmény? Önerő minden esetben legalább 20%?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-01 - 05:23

Kedves Levente!
Hitelfelvételnél a bankok általában elfogadják a külföldi munkaviszonyból származó jövedelmet. Legalább 3 hónapos munkaviszony, határozatlan idejű munkaszerződés az alapfeltétel. Határozott idejű munkaszerződés esetén egyéb – bankonként eltérő – követelmények vannak. Törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, tehát 20% önerő a minimum elvárás. A banki gyakorlat ettől eltérhet, az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően ennél alacsonyabb finanszírozási arány is jellemző. Ugyanakkor plusz ingatlanfedezet bevonásával akár önerő nélkül is megvalósulhat a lakásvásárlás.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zoltán szerint:

2017-07-27 - 06:00

Egy svájci cégnek dolgozom és a svájci nyugdíj intézet lehetőséget add arra, hogy lakásvásárlásnál felhasználják a megtakarításom egy részét 27000 frank.
Ez elfogadható-e önerőnek egy 25-30 milliós új lakás vásárlásánál?

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-27 - 06:09

Kedves Zoltán!
Amennyiben Ön ehhez az összeghez hozzáfér és egy esetleges adásvételnél fel tudja használni, úgy önerőnek minősülhet. Arról, hogy ez az önerő elegendő-e a kívánt lakás megvásárlásához, Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Anna szerint:

2017-06-20 - 22:06

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy önerőként lehet-e számolni olyan ingatlannal, amin még hitel van, ezért nem tehermentes?
Köszönettel,
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-21 - 05:10

Kedves Anna!
Attól függ, hogy az adott ingatlan forgalmi értékéhez képest milyen mértékben terhelt. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást bővebb információk ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Pál szerint:

2017-06-11 - 06:32

Üdvözlöm!
25 éves vagyok. Jelenlegi bruttó keresetem 200 000 Ft. Nincs nyilvántartott házassági kapcsolatom, se élettársi kapcsolatom bejegyezve, de van egy barátnőm, akivel most várjuk a közös gyermekünket. Lakást szeretnénk vásárolni, de nincs önerőnk és nem tudok fedezetként másik ingatlant felmutatni.
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőségem hitelre, vagy hogy mit kell tennem, hogy valamilyen lehetőségem legyen?

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-11 - 06:37

Kedves Pál!
Lakásvásárlási hitelként a teljes vételár sajnos nem vehető fel, ezért önerőre mindenképpen szükség lenne. Önerőként vehető figyelembe a gyermekek után járó családi otthonteremtési kedvezmény is, melynek összege 1 gyermek után 600.000 Ft. Törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, de ez a finanszírozási arány bankonként kisebb is lehet a célingatlan területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően. Plusz fedezetként nemcsak saját tulajdonban lévő ingatlan fogadható el, fedezetként akár szülői ingatlan is bevonható. Arról, hogy mekkora az a minimális önerő, amire feltétlenül szükség van a lakásvásárláshoz, előzetes hitelbírálat alapján tudják megmondani Szakértőink, melyhez további információkra lenne szükség. Ehhez első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Annamária szerint:

2017-05-13 - 12:15

Kedves Szakértő!
Külföldön dolgozok, a fizetésem nem magyar bankszámára érkezik. Lehetséges banki hitelt felvenni új építésű lakás vásárlására? Más feltételek vonatkoznak rám? Az ingatlan értékének maximum 40%-át fedezném hitelből.
Üdvözlettel.
Annamária

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-15 - 05:47

Kedves Annamária!
Külföldi munkaviszonyból származó, nem magyarországi bankszámlára érkező jövedelemmel is igényelhető lakáshitel, de feltétel, hogy rendelkezzen állandó magyarországi lakcímmel. Ha ez adott, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakáshitelekről!

Annamária szerint:

2017-05-08 - 11:52

Kedves Ügyintéző.
Az alábbi feltételekkel lenne esélyünk?
10 millió forint önerő, + 1 telek (amire építkeznénk), ami ér 8 millió forintot. Ezen kívül van egy nettó 1800 eurós havi bér + egy 170.000 Ft-os nettó jövedelem (245.000 bruttó). A költségvetés szerint 30 millióba kerül a ház, ami könnyűszerkezetes. Gyakorlatilag 20 millió hitelre lenne szükségünk.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-09 - 05:21

Kedves Annamária!
A leírtak alapján elvileg működhet a 20 milliós banki finanszírozás. A hitelbírálat eredményét az ingatlanfedezettségen kívül a jövedelemfedezettség is befolyásolja. E tekintetben az is meghatározó például, hogy jelenleg van-e bármilyen meglévő törlesztési kötelezettségük, mióta dolgoznak jelenlegi munkahelyükön, stb. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Dóri szerint:

2017-05-05 - 15:43

Tisztelt Munkatàrs!
Kérdésem az lenne, hogy amennyiben az élettársam egy cégnél 4 órába van bejelentve, havi kb. 300.000 Ft nettóra ekho adózással, (bankkártyára érkező fizetés), úgy van-e lehetőségünk felvenni bármiféle hitelt avagy Csokot az esküvőnk után egy kisvárosi, vidéki házra? Önerő 2-3 millió.
Milyen kedvező konstrukció felvételére lenne lehetőségünk 15.000.000 Ft értékű ingatlan vásárlása esetében?
Válaszát előre is köszönöm,
Dóri

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-08 - 05:50

Kedves Dóri!
EKHO szerint adózó vállalkozásból származó jövedelem is elfogadható hitelfelvételnél. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! A további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról!

Mihály szerint:

2017-04-04 - 16:25

Azért kerestem fel önöket, családi házat szeretnék vásárolni párommal, de önerőnk sajnálatos módon nincs.
Milyen állami támogatásokat vehetünk igénybe és hogyan?
Kihez kel fordulni ez ügyben?
Van-e olyan bank, amely önerő nélkül is ad lakáshitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-04 - 18:28

Kedves Mihály!
Lakásvásárláshoz gyermekek utáni egy összegű, vissza nem térítendő állami támogatás (CSOK), valamint állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel igényelhető.
A CSOK önerőként vehető figyelembe. Ezen felül plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg az önerő nélküli házvásárlás.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentes a teljes körű CSOK és hitelügyintézés!

Barbara szerint:

2017-03-19 - 10:39

Üdvözlöm!
Lakásvásárlást tervezünk, de még csak körvonalazódnak a terveink. Kérdezni szeretném, ha az általunk kinézett ház eladási ára 18 millió forint (Pest megyei frekventált területen), továbbá egy éve fizetünk két személyre kötött, 20-20 ezer forintos lakás előtakarékosságot, melyet 10-10 évre kötöttünk, munkahelyi lakáshitelt kérhetnénk 5 millió forint értékben (melyet mindenképpen a megvásárolt ingatlanra terhelnének) és két meglévő gyermekre kérhetnénk szocpolt, akkor mennyi önerőre lenne szükségünk a ház megvásárlásához? Sajnos másik ingatlant nem tudunk bevonni fedezetként.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-20 - 12:58

Kedves Barbara!
A felvenni kívánt hitel összegét nagyban befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete. Azt, hogy adott esetben mekkora önerőre lenne szükség, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják megmondani, amihez további információkra lenne szükség, ezért első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tibor szerint:

2017-01-12 - 10:19

Tisztelt Hitelnet!
Olyan problémám lenne, hogy az éven, legkésőbb jövő tavasszal vásárolni szeretnénk ingatlant, csak hogy önerővel nem rendelkezünk sajnos, mert egy drága albérletet tartunk fel így fiatalon és be is kellett rendeznünk. Sajnos nem áll módunkban összeszedni 2-3 millió forintot 1-2éven belül, így érdekelne, hogy van-e bármilyen alternatíva, amit megpróbálhatnánk a bankoknál? Kettőnk fizetése átlag minimum 380-400 ezer Ft, de gyakran több, plusz a juttatások, ha esetleg ez számít, hitelünk csak egy 15 ezer Ft-os autólízing van. Sajnos nincs más ingatlan, amit fedezetül tudnánk bevonni és nem szeretnénk hitelt felvenni önerőnek.
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel: Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-12 - 18:29

Kedves Tibor!
Mivel – törvényi előírás alapján – a lakáshitel összege nem haladhatja meg a lakás forgalmi értékének 80%-át, ezért plusz fedezet bevonása nélkül sajnos nem valósulhat meg az önerő nélküli lakásvásárlás.

Beatrix szerint:

2017-01-05 - 16:45

Kedves Hitelnet Szakértő!
Azt szeretném megtudni, van-e bármilyen lehetőség önerő nélkül lakáshitel felvételéhez vagy lakáslízinghez. Önerőként sajnos 0 forint áll a rendelkezésünkre, és sajnos másik ingatlant sem tudunk felmutatni fedezetként. Férjem édesanyjának van ugyan vidéken háza, de azon már van egy jelzálog, ami 2025-ben jár le. Másik ingatlan nem áll rendelkezésünkre. Esetleg a lakáslízing esetében szó lehet arról, hogy 0% önerő nélkül elindítsuk a lízinget, vagy ez így semmiképpen sem működhet.
Válaszát előre is köszönöm szépen.
Tisztelettel,
Beatrix

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-05 - 17:17

Kedves Beatrix!
Mind lakáshitel, mind lakáslízing igénylésénél alapfeltétel, hogy a hitel, illetve lízing összege nem haladhatja meg az ingatlan értékének 80%-át, így plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül sajnos nem valósulhat meg az önerő nélküli finanszírozás.

Viktória szerint:

2017-01-04 - 14:26

Üdvözlöm!
Párommal szeretnék hitelre használt lakást venni. Maximum 10-10,5 millió forint értékben gondolkozunk. Jelenleg a jogszabályok szerint előírt 20%-os önerő van meg. Van olyan bank ahol ez elfogadható? Kettőnk bevétele minimum nettó 280.000 Ft. Gyerekünk nincs, fiatalok, 25-26 évesek vagyunk. Hitelünk sincs. Budapesten tervezzük a vételt.

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-04 - 15:00

Kedves Viktória!
Van olyan bank, ahol 20%-os önerő mellett is működhet a lakásvásárlás megfelelő jövedelemfedezettség esetén. A hitelképesség megállapításához előzetes hitelbírálat szükséges. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Erzsébet szerint:

2016-11-26 - 20:19

Tisztelt szakértő!
Lányom és a férje lakást vagy családi házat szeretnének venni Mosonmagyaróváron. Ausztriában dolgoznak már több éve. A jövedelmük jó, kb. 900.000 Ft.
Kérdésem, hogy egy 28 millió Ft értékű ingatlanhoz mennyi önerő szükséges? Más nagyobb érték pl: autó (kb. 5M Ft) beszámítható-e önerőként?
Válaszát köszönöm.
Erzsébet

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-26 - 20:30

Kedves Erzsébet!
Törvényi előírás alapján a lakás forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. Ez azt jelenti egy 28 millió forintos lakóingatlan esetén, hogy a maximális hitelösszeg 22,4 millió forint lehet, azaz legalább 5,6 millió forint önerő szükséges. Az elvárt önerő mértéke azonban ennél több is lehet, például az ingatlan állapotától vagy pénzintézettől függően. Kérdésére pontos választ Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzésére után tudnak adni. Ehhez online adatlapunkat kellene kitölteni. Önerőként, fedezetként autó nem fogadható el.

Niki szerint:

2016-10-22 - 20:30

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogy lakáshitelhez kell önerő (építkezni szeretnénk)?

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-22 - 20:54

Kedves Niki!
Építési hitelként az építendő ingatlan várható jövőbeni értékének – jövedelemfedezettségtől függően – maximum 80%-a vehető fel, vagyis minimum 20% az önerő elvárás. Konkrét, személyre szabott tájékoztatást a konkrét ügylet részleteinek ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük első körben töltse ki online adatlapunkat!

Anna szerint:

2016-09-25 - 18:58

Mint édesanya kérdezném. Önerő 6 millió forint értékű ingatlan, megyeszékhelyen vásárolandó ingatlan értéke 18,6 millió Ft Budapesten. Egyedülállónak 220.000 Ft havi jövedelemmel mennyi államilag támogatott hitel adható? 35 év alatti személy.
Milyen még felmerülő költségekkel kell még számolni?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-26 - 08:45

Kedves Anna!
Használt lakás vásárlásához maximum 10 millió forint összegű államilag támogatott lakáshitel vehető fel. További hitel felvételére piaci kamatozású konstrukcióban van lehetőség. Arról, hogy adott esetben mekkora a maximálisan felvehető hitelösszeg, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni, a megadott információ sajnos nem elegendő. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szilvia szerint:

2016-09-16 - 10:50

Tisztelt Hitelnet,
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szeretnék lakást venni városomban 6 millióért. Lenne egy másik lakás önerőnek, amin viszont haszonélvezeti jog van. Ez probléma? Valamint én külföldön dolgozom. Ez esetleg probléma lehet, vagy igényelhetek külföldi munkaviszonnyal is hitelt?
Segítségét előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-16 - 14:04

Kedves Szilvia!
Haszonélvezeti joggal terhelt ingatlan is elfogadható lakáshitel fedezetként, amennyiben a haszonélvező is bevonásra kerül a hitelügyletbe. A külföldi munkaviszony szintén elfogadható lakáshitel igénylésénél.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gábor szerint:

2016-08-30 - 11:23

Tisztelt Hitelnet!
A feleségemmel szeretnénk jövőre új házat vagy lakást venni Győrben vagy Győr környékén. Kettőnk jövedelme több mint nettó 700.000 Ft. Szeretnénk CSOK-ot is igényelni majdani két gyermekre. A lakás előtakarékosságunk havi 20.000 Ft-tal jövő tavasszal lejár /4 év/. Mindketten 30 év alattiak vagyunk.
Érdeklődnénk, hogy 20 millió forintos házra/lakásra mekkora önerő szükséges.
Válaszukat előre is köszönöm.
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-30 - 11:36

Kedves Gábor!
20 millió forint értékű ingatlan vásárlásánál – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – akár 20% saját erővel, vagyis 4.000.000 Ft készpénzzel is megvalósulhat a finanszírozás. Személyre szabott tájékoztatást Szakértőink az előzetes hitelbírálat alapján tudnak adni, amihez további információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Edina szerint:

2016-08-28 - 19:17

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy sajnos nincsen önerőnk, de a közeljövőben szeretnénk lakást venni.
Van valami módja annak, hogy önerő nélkül fel tudjunk venni hitelt (annyi amennyi a ház értéke)?
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-28 - 19:22

Önerő nélküli finanszírozásra plusz ingatlanfedezet bevonása esetén van lehetőség, amennyiben a jövedelmi feltételeknek is megfelelnek. Amennyiben plusz fedezet bevonása megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gyöngyi szerint:

2016-08-19 - 17:26

Üdvözlöm!
Egyedülállóként egy kiskorú gyermekkel kaphatok-e 160.000 forint nettóval 7.000.000 forint lakásvásárlási kölcsönt? Szocpol igénybevételével mennyi önerővel kell rendelkeznem? Mennyi lenne a törlesztőrészlet? Forint alapú.
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-22 - 09:10

Kedves Gyöngyi!
A vásárolandó és egyben fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. 7 milliós lakásra tehát legfeljebb 5,6 millió forint lakáshitel adható, ami azt jelenti, hogy az 1 gyermek után járó 600.000 Ft összegű CSOK-on felül legalább 800.000 Ft saját erővel kell rendelkezni. A maximálisan felvehető hitel összegét az igénylő igazolható jövedelme mellett azonban befolyásolják a háztartás rendszeres kiadásai, esetlegesen meglévő hiteltörlesztése, valamint az ingatlan területi elhelyezkedése. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot!

István szerint:

2016-08-10 - 11:01

Jó napot!
Lenne egy ingatlan, melynek vételára 2 400 000 Ft. Rendelkezek a megfelelő (20%) önerővel, jövedelemmel.
A kérdésem pedig a következő:
Ingatlanfedezet nélkül ilyen kis összeget kapok valamelyik banknál és ha igen, hol?

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-10 - 13:07

Kedves István!
Ingatlanfedezet nélküli személyi hitel igényét ITT jelezheti. Az, hogy 2 millió forint körüli kölcsönt fel tud-e venni ingatlanfedezet nélkül, nagyban befolyásolja igazolt nettó jövedelmének összege.

Attila szerint:

2016-08-01 - 14:59

Üdvözlöm!
5.600.000 Ft vételárú lakást, ha ugyanennyire felbecsülik, akkor ha jól tudom 80%-a hitelezhető maximálisan, azaz 4.480.000 Ft otthon teremtési kamattámogatott hitel esetén. Azonban az érdekelne, hogy jellemzően ennek hány %-át szokták általában hitelként megadni, főként az Otp-nél? Valamint, hogy felszokták-e egyáltalán a vételár mértékre becsülni jellemzően az ingatlant?
Köszönöm:
Attila

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-01 - 15:12

Kedves Attila!
Amennyiben az adásvételi szerződésben szereplő vételár reális, akkor általában a forgalmi érték is ennek megfelelően kerül megállapításra. A finanszírozás maximális mértékét azonban nagyban befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete és az ingatlan területi elhelyezkedése. Az OTP értékbecslője a forgalmi értékből először egy úgynevezett hitelbiztosítéki értéket állapít meg (az az érték, melyen a bank értékesítheti az ingatlant nemfizetés esetén), majd ennek a hitelbiztosítéki értéknek kb. 85-90%-a adható megyeszékhelyen, kb. 80%-a városokban, nagyobb településeken ás községekben, és kb. 50%-a 2-300 fős településeken.
Pontos tájékoztatást Szakértőink a fenti információk ismeretében tudnak adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

István szerint:

2016-07-22 - 18:53

Tisztelt Hitelnet!
Egy Csongrád megyei faluban szeretnénk a feleségemmel közös házat vásárolni 25 millió forint értékben. Jelenleg 5 millió forint önerőnk lenne (+ az illeték és az ügyvédi költség díja), de be tudunk vonni az ügyletbe egy kb. 15 millió forint értékű másik ingatlant is.
Nekem KATA-s vállalkozásom van (5 éve), NAV által leigazolt havi 380 ezer forintos nettó jövedelemmel, a feleségemnek szintén kb. 250 ezerrel. Ezen felül neki van egy határozott idejű munkaszerződése havi 122 nettóval.
Ön szerint érdemes ebbe így belevágni? Van olyan bank, aki ekkora önerővel biztosít hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 19:37

Kedves István!
Plusz ingatlanfedezet bevonásával megoldható lehet a 20M Ft-os hitelfelvétel. Kérdésére pontos választ az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudunk adni, további részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Nikolett szerint:

2016-07-22 - 18:50

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy egyedülállóként, 130.000 Ft-os igazolt jövedelemmel tudnék-e felvenni 6.000.000 Ft-os használt házra lakáshitelt adóstárs bevonása nélkül 1,5 millió Ft önerővel?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 19:32

Kedves Nikolett!
Azt, hogy 6 millió forintos használt házra felvehető-e 4,5 millió forintos lakáshitel, több tényező is befolyásolja, például az ingatlan területi elhelyezkedése, esetlegesen már meglévő hiteltartozások, hitelkeret, hitelkártya megléte, stb. Kérdésére pontos választ Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak adni, melyhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Viktória szerint:

2016-07-17 - 06:42

Tisztelt Ügyintéző!
Kérdésem lenne, hogy fix törlesztő részlet fizetésű lakáshitel felvételéhez szükséges-e önerő, és ha igen, 8 000 000 Ft-nál ez mekkora összeg?
Mi a feltétele, és mi a menete annak, hogy hitelhez jussak? Van egy élettársam és egy 6 hónapos kisfiam. Munkahelyünk mindkettőnknek van.
Válaszát előre is köszönöm:
Viktória

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-17 - 06:47

Kedves Viktória!
Önerő fix törlesztésű lakásvásárlási hitel felvételéhez is szükséges. Törvényi előírás alapján minimum 20%, de a bank ennél nagyobb mértéke saját erőt is kérhetnek az ingatlan területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatást Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak adni Önöknek. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával.

Mónika szerint:

2016-06-25 - 07:37

Használt lakás vásárlásra szeretnénk hitelt felvenni 10 Millió Ft-ot. Jelenleg én felmondás alatt állok, ezért munkáltatói igazolást én nem tudok felmutatni, de párom 5 éve áll munkaviszonyban és havi nettó fizetése 250.000 Ft.
Megkaphatjuk-e a hitelt, ha rendelkezünk 13 Millió Ft készpénzzel?
Várom válaszukat, köszönettel: Mónika

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-25 - 07:41

Kedves Mónika!
A leírtak alapján 23 millió forinti vételárú lakóingatlanra nettó 250.000 Ft-os fizetéssel felvehető 10 milliós forint összegű lakáshitel. A személyre szabott tájékoztatáshoz azonban célszerű lenne online adatlapunkat kitölteni, hogy Szakértőink a további részletek ismeretében pontos tájékoztatást tudjanak nyújtani. Befolyásolhatja ugyanis a hitelfelvétel lehetőségét a munkaviszony típusa, az esetlegesen meglévő hiteltörlesztések, stb.

József szerint:

2016-06-12 - 15:41

Üdv.
Párom KHR-ben rögzített, aktív státuszú adós. Ez év januárjában egy összegben kifizette a fennálló tartozást. Jól tudom, hogy egy év után a rendszerből kitörlődik és lehetősége lesz hitelfelvételre? A bank mennyire keresi vissza, hogy milyen (jól/rosszul fizető) volt az adós?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-13 - 13:54

Kedves József!
Amennyiben teljesítéssel került lezárásra az ügylet, akkor 1 év után törlik a passzív státuszból párját. Passzív státusszal jelenleg csak akkor van lehetőség hiteligénylésre, ha a tartozás legalább 6 hónapja rendezett.
Az ügyfelek minden egyes hitelszerződés tekintetében külön-külön nyilatkozhatnak arról, hogy hitelének visszafizetését követően a KHR-ben rögzített szerződésadatai további 5 évig a nyilvántartásban maradjanak, vagy sem. Ez tehát attól függ, hogyan nyilatkozott e tekintetben párja.

Anna szerint:

2016-06-06 - 13:10

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, hogy ha 10 millió forintot szeretnénk férjemmel felvenni, aki aktív BAR listás, viszont rendelkezünk 3 millió forint önerővel, plusz szeretnénk igénybe venni egy gyermekünk után a szocpolt, van-e lehetőségünk a kívánt hitelösszeget felvenni? Én nem vagyok BAR listás, csak a férjem!
Köszönettel!
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-06 - 15:54

Kedves Anna!
Mivel férje aktív BAR listás, ezért sajnos nincs lehetőség bankpartnereinknél hitelfelvételre.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA