Nyugdíjra vehető fel hitel nyugdíjasoknak?

Megoldható a hitelfelvétel nyugdíjasoknak?

Önnek a rendszeres jövedelmet nem a munkabér, hanem a nyugdíj jelenti, s így szeretne hitelhez jutni? A jelenlegi hitelezési szabályok értelmében nincsen akadálya annak, hogy nyugdíjas ügyfél személyi kölcsönhöz vagy jelzáloghitelhez jusson.

Nyugdíjas hiteligénylő esetén a legfontosabb előírás a jövedelmen kívül a leendő adós életkorára vonatkozik. Minden pénzintézet meghatározza, hogy az általa nyújtott ingatlanfedezet nélküli kölcsönök, illetve jelzáloghitelek esetén a kölcsön lejáratakor mennyi lehet az hitelfelvevő maximális életkora.

Személyi kölcsön nyugdíjasoknak?

Ha Ön fedezet nélküli személyi kölcsönt szeretne nyugdíjasként felvenni, akkor azt kell figyelembe venni, hogy igényléskor életkora nem haladhatja meg a 65. életévet, valamint a hitel lejáratakor nem lehet idősebb 70 évnél. Tehát amennyiben Ön már betöltötte a 64. életévét, de a 65. még nem, akkor legfeljebb 5 éves futamidőre igényelheti a hitelt.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

65 év feletti hiteligénylő esetén megoldást az ingatlanfedezet bevonásával nyújtott jelzáloghitel jelenthet. De itt is ügyelni kell arra, hogy a kölcsön lejáratakor az igénylő életkora nem haladhatja meg a 70. életévet.

Pénzügyi partnereink egyikének kínálatában azonban találkozhatunk olyan hitelkonstrukcióval, mely a maximális futamidő meghatározásakor lehetővé teszi, hogy a hitel végső lejárata a nyugdíjas személy 75. életévében legyen. Ennek azonban feltétele, hogy a nyugdíjas személy a hitel igénylésekor ne legyen 65 évnél idősebb.

Ha Ön nyugdíjas, de a fenti életkorhatárok egyikének sem felel meg, akkor fiatalabb korú adóstárs bevonásával igényelhet jelzáloghitelt. Ebben az esetben nem jelent problémát, ha az adóstársnak nincs tulajdonrésze a fedezetül szolgáló ingatlanban, de rendelkezik a bank elvárásainak megfelelő jövedelemmel.

Nyugdíjas személyek hiteligénylésekor ugyancsak szükség van jövedelemigazolásra. Ez a nyugdíjas igazolvány bemutatásán túl a nyugdíjszelvény vagy a nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat benyújtását jelenti. Rokkantnyugdíjas igénylő esetén szükség van a végleges rokkantságot igazoló dokumentumra is. Amennyiben az igénylőnek a jövőben további felülvizsgálatra kell mennie, akkor nyugdíját a pénzintézet nem tudja elfogadni a hitelbírálat során.

Jelzáloghitel nyugdíjasoknak?

Jelzáloghitel felvétele esetén – amennyiben a nyugdíjas igénylő lesz a hitelügylet adósa – szintén figyelembe kell venni az életkorra vonatkozó előírásokat. Vezető pénzügyi partnereinknél eltérő életkori előírásokat tapasztalhatunk.

A legszigorúbb előírás szerint az igénylő életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 65 évnél. Van azonban olyan bankpartnerünk, ahol ez az életkorhatár 70, sőt akár 75 évben van meghatározva. A 75 éves életkorhatárnál azonban az igénylő a jelzálogkölcsön igénylésekor nem lehet több 65 évesnél, vagyis hiába a 75 éves életkorhatár, amennyiben az illető már elmúlt 65 éves, nem igényelheti a hitelkonstrukciót.

Más a helyzet abban az esetben, ha a hitelügyletben a nyugdíjas nem adósként vagy adóstársként, hanem csupán zálogkötelezettként, dologi adósként, vagy kötelezően bevonandó adóstársként vesz részt. Ez akkor fordul elő, ha nem ő igényli a hitelt, csak a fedezetül felajánlott ingatlanban neki is van tulajdonrésze illetve haszonélvezeti, özvegyi vagy egyéb joga. Ilyenkor az életkora minden további nélkül figyelmen kívül hagyható.

Tehát amennyiben a nyugdíjas ügyfél megfelel az életkori előírásoknak és rendelkezik az adott bank szempontjából elfogadható jövedelemmel, akkor nincs akadálya sem fedezet nélküli személyi kölcsön, sem jelzáloghitel igénylésének.

Az egyes pénzintézetek életkorhatárral kapcsolatos előírásairól a Hitelnet irodáiban és Partnereinél kérhető teljes körű felvilágosítás.

Milyen dokumentumok kellenek?

A jövedelem igazolása nyugdíjasok esetén a következő dokumentumok bemutatásával történik:

  • Nyugdíjas igazolvány és
  • Nyugdíjszelvény vagy
  • Nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat vagy
  • Év eleji nyugdíjértesítő

Nyugdíjasok hiteligénylése esetén is kérhető személyre szóló ajánlat honlapunkon keresztül, melyet Kollégáink díjmentesen elkészítenek, illetve a hitelügylet elindítása előtt elvégezhető a kölcsönügylet előzetes bírálata is.

Arról, hogy milyen további dokumentumok szükségesek nyugdíjasok hitelfelvételéhez, kérjük, érdeklődjön a Hitelnet irodáiban vagy Partnereinél személyesen, illetve telefonon.

Ha nyugdíjasként egyénre szabott személyi-, vagy jelzáloghitel ajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat. A pontosan megadott adatok alapján Hiteltanácsadóink megkeresik – az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelően – a bankpiac legkedvezőbb ajánlatát!

Ha Ön nem nyugdíjas, de szintén hitelt szeretne felvenni, s az aktuális törlesztő részletek érdeklik, akkor használja Hitelkalkulátorunkat, melyből a megfelelő hitelcélt kiválasztva Ön is könnyen tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
133 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

71 éves leszek szeptemberben. Szeretnék felvenni lakáshitelt egy ház megvásárlásához, mert nem elég annak az összege, amit eladok. 5.000.000 Ft-ot szeretnék felvenni, 220.000 Ft a nyugdíjam.
Lehetséges-e?

65 múltam 2021-ben. Nyugdíjam 110.000 Ft. 3.000.000 Ft-ra lenne szükségem.
Milyen formában lenne rá lehetőség?
Előre is köszönöm.
L

Jó napot kívánok!
A férjem 67 én 65. 300.000 Ft-ot szeretnénk felvenni. Férjemnek 220.000 Ft a nyugdíja, nekem 54.000 rk ellátás plusz 90.000 Ft fizetést utalnak a számlánkra.
Kaphatunk-e hitelt?

66/65 éves nyugdíjas házaspár ingatlanvásárláshoz jelzáloghitelt kíván felvenni.
Jövedelem 540e Ft havi nyugdíj és 500e Ft rendszeres havi jövedelem (2db munkabér).
Saját rész 16-20m Ft, hiteligény 20m Ft. Fedezet a vásárolni kívánt ingatlan, illetve másik saját tehermentes 80-90m Ft értékű ingatlan. Futamidő 5-10 év.
Van javaslat? Kondíciók!

72 és 67 éves nyugdíjasok vagyunk. 300.000 Ft kölcsönre lenne szükségünk 2 éves futamidőre.
Hol kaphatnánk?

A férjem 78 éves, 600.000 Ft a rendszeres havi jövedelme. Létezik valahol olyan hitel, ami 80 éves korig törleszthető?
Ki lehet adóstárs? Én, mint feleség 68 éves és 106.000 Ft nyugdíjjal lehetek, vagy valaki más szükséges?

71.000 Ft a nyugdíjam. 61 éves vagyok és sürgősen lakhatási hitelre lenne szükségem.
Mennyi a maximális összeg, amit igényelhetek?

Szükségem lenne 500.000 Ft hitelre. Havi nyugdíjam 300.000 Ft. 69 éves vagyok.
Kaphatok-e hitelt?

220.000 a nyugdíjunk férjemmel, 68 és 63 az életkorunk. Az OTP számlánkra érkezik a nyugdíj 800-1.000.000 Ft között szeretnénk igényelni, ingatlan felújításhoz.

2021. augusztus 8-án betöltöttem a 70. évet. Személyi kölcsönt szeretnék igényelni. A férjemmel együtt 500.000 Ft a kettőnk havi nyugdíja!
500-700,000 Ft-ot szeretnék 24 hónapra igényelni?
Melyik banknál?
Mind a ketten OTP -k vagyunk, minden hónapban oda jön a nyugdíjunk.

Szeretnék felvenni 100.000 Ft gyorskölcsönt. 41 éves vagyok. Az özvegyi nyugdíjam 100.000.

Mintegy 100 000 Ft gyorskölcsönre lenne szükségem. 73 éves múltam. Nem vagyok KHR listás. A nyugdíjam 116 000 Ft. Mindössze fél évre kérnék hitelt.

Szeretnék felvenni 73 éves nyugdíjasként adóstárs nélkül 3 évre 4 000 000 Ft-ot. Nyugdíjam összege 23.400 Ft.
Cofidisnél ez lehetséges-e?
Választ köszönöm.

Végleges rokkantsági ellátást és hozzátartozói ellátást kapok, melynek összege 86.788 forint!
Kaphatok erre hitelt?

Nyugdíjas vagyok, báros.
Kérdésem, hogy kaphatok kölcsönt?

A nyugdíjam 65.000 Ft. Mellette van kerestem havi 60.000 Ft. Ez összesen 125 ezer.
Kaphatok-e személyi kölcsönt? Ha igen, mennyit?

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy a nyugdíjasoknak lehet-e kölcsönt felvenni? Vagy szükséges adótárs vagy a család jövedelme is számít? Kérhetek több információt.

Üdv!
Kérdésem lenne, hogy 68-at töltöm, 250 000 Ft a nyugdíjam. Szükségem lenne 1. 500.000 Ft szabad felhasználású kölcsönre. Zálog és ingatlanfedezet nélkül. Feleségem 66 éves, lehet adóstárs.
Kaphatok-e így hitelt?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Nyugdíj előtt állok. Felmentési időmet töltöm. Munkaviszonyom 2021. július 26-án szűnik meg. 65. életévemet májusban töltöm be.
Tudok-e szabad felhasználású hitelt felvenni?

Tiszteletem!
2021 július 31-én töltöm be a 65. évemet, de szeretnék kölcsönt felvenni. A nyugdíjam sajnos kevés, ami havi 85.000 ezer forint.
Az lenne a kérdésem, mennyi hitelt kaphatok.
Köszönettel.
József

69 éves vagyok, 5 millió hitelt szeretnék 10 évre. 25 milliós budapesti lakást tulajdonosa vagyok, 270 000 Ft havi nyugdíjam.
Kaphatok hitelt?

Szeretném kérdezni, hogy 66 éves vagyok nyugdíjas, de dolgozom. Nem egész 200.000.-Ft a havi bevételem. Tetőfelújításra szeretnek 1.500.000.-Ft hitelt kérni, de nem ingatlan terhére.
Van-e rá lehetőség? 5-6 évre.

Érdeklődni szeretnék, hogy 85 éves korban kaphat-e még személyi kölcsönt 150 000 Ft az állandó nyugdíja?

Üdv.
Szeretném megkérdezni, 300 ezer forint személyi hitelt szeretnék felvenni. 59 éves nyugdíjas vagyok, 120 ezer a nyugdíjam. CIB Banknál 20éve vezetik a jövedelmem. 3 év futamidővel szeretném.
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Mária

Üdv.
Szeretném megkérdezni, 300 ezer forint személyi hitelt szeretnék felvenni. 59 éves nyugdíjas vagyok, 120 ezer a nyugdíjam. CIB Banknál 20éve vezetik a jövedelmem. 3 év futamidővel szeretném.
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Mária

Kedves Hölgyem vagy Uram!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha rokkant nyugdíjas vagyok és most albérletben lakom, de később szeretnék egy kis használt lakás vásárolni is.

Kedves Hölgyem vagy Uram!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha rokkant nyugdíjas vagyok és most albérletben lakom, de később szeretnék egy kis használt lakás vásárolni is.

100.000 Ft nyugdíjam van. Van kezesem.
Mennyi kölcsönt kaphatok?

100.000 Ft nyugdíjam van. Van kezesem.
Mennyi kölcsönt kaphatok?

Üdvözlöm!
Én 64 éves, a férjem 65 éves. Panelból családi házba szeretnénk költözni. Szükségünk lenne még 5M Forintra. A kettőnk nyugdíja 560 000 Ft. Jelenleg van nekem gépkocsi Leasing törlesztésem 62.000 Ft, ami 3 év múlva jár le.
Megkaphatjuk-e ezt az összeget valamelyik pénzintézettől?
Köszönettel: K-né

133
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x