Nyugdíjra vehető fel hitel nyugdíjasoknak?

Megoldható a hitelfelvétel nyugdíjasoknak?

Önnek a rendszeres jövedelmet nem a munkabér, hanem a nyugdíj jelenti, s így szeretne hitelhez jutni? A jelenlegi hitelezési szabályok értelmében nincsen akadálya annak, hogy nyugdíjas ügyfél személyi kölcsönhöz vagy jelzáloghitelhez jusson.

Nyugdíjas hiteligénylő esetén a legfontosabb előírás a jövedelmen kívül a leendő adós életkorára vonatkozik. Minden pénzintézet meghatározza, hogy az általa nyújtott ingatlanfedezet nélküli kölcsönök, illetve jelzáloghitelek esetén a kölcsön lejáratakor mennyi lehet az hitelfelvevő maximális életkora.

Személyi kölcsön nyugdíjasoknak?

Ha Ön fedezet nélküli személyi kölcsönt szeretne nyugdíjasként felvenni, akkor azt kell figyelembe venni, hogy igényléskor életkora nem haladhatja meg a 65. életévet, valamint a hitel lejáratakor nem lehet idősebb 70 évnél. Tehát amennyiben Ön már betöltötte a 64. életévét, de a 65. még nem, akkor legfeljebb 5 éves futamidőre igényelheti a hitelt.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

65 év feletti hiteligénylő esetén megoldást az ingatlanfedezet bevonásával nyújtott jelzáloghitel jelenthet. De itt is ügyelni kell arra, hogy a kölcsön lejáratakor az igénylő életkora nem haladhatja meg a 70. életévet.

Pénzügyi partnereink egyikének kínálatában azonban találkozhatunk olyan hitelkonstrukcióval, mely a maximális futamidő meghatározásakor lehetővé teszi, hogy a hitel végső lejárata a nyugdíjas személy 75. életévében legyen. Ennek azonban feltétele, hogy a nyugdíjas személy a hitel igénylésekor ne legyen 65 évnél idősebb.

Ha Ön nyugdíjas, de a fenti életkorhatárok egyikének sem felel meg, akkor fiatalabb korú adóstárs bevonásával igényelhet jelzáloghitelt. Ebben az esetben nem jelent problémát, ha az adóstársnak nincs tulajdonrésze a fedezetül szolgáló ingatlanban, de rendelkezik a bank elvárásainak megfelelő jövedelemmel.

Nyugdíjas személyek hiteligénylésekor ugyancsak szükség van jövedelemigazolásra. Ez a nyugdíjas igazolvány bemutatásán túl a nyugdíjszelvény vagy a nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat benyújtását jelenti. Rokkantnyugdíjas igénylő esetén szükség van a végleges rokkantságot igazoló dokumentumra is. Amennyiben az igénylőnek a jövőben további felülvizsgálatra kell mennie, akkor nyugdíját a pénzintézet nem tudja elfogadni a hitelbírálat során.

Jelzáloghitel nyugdíjasoknak?

Jelzáloghitel felvétele esetén – amennyiben a nyugdíjas igénylő lesz a hitelügylet adósa – szintén figyelembe kell venni az életkorra vonatkozó előírásokat. Vezető pénzügyi partnereinknél eltérő életkori előírásokat tapasztalhatunk.

A legszigorúbb előírás szerint az igénylő életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 65 évnél. Van azonban olyan bankpartnerünk, ahol ez az életkorhatár 70, sőt akár 75 évben van meghatározva. A 75 éves életkorhatárnál azonban az igénylő a jelzálogkölcsön igénylésekor nem lehet több 65 évesnél, vagyis hiába a 75 éves életkorhatár, amennyiben az illető már elmúlt 65 éves, nem igényelheti a hitelkonstrukciót.

Más a helyzet abban az esetben, ha a hitelügyletben a nyugdíjas nem adósként vagy adóstársként, hanem csupán zálogkötelezettként, dologi adósként, vagy kötelezően bevonandó adóstársként vesz részt. Ez akkor fordul elő, ha nem ő igényli a hitelt, csak a fedezetül felajánlott ingatlanban neki is van tulajdonrésze illetve haszonélvezeti, özvegyi vagy egyéb joga. Ilyenkor az életkora minden további nélkül figyelmen kívül hagyható.

Tehát amennyiben a nyugdíjas ügyfél megfelel az életkori előírásoknak és rendelkezik az adott bank szempontjából elfogadható jövedelemmel, akkor nincs akadálya sem fedezet nélküli személyi kölcsön, sem jelzáloghitel igénylésének.

Az egyes pénzintézetek életkorhatárral kapcsolatos előírásairól a Hitelnet irodáiban és Partnereinél kérhető teljes körű felvilágosítás.

Milyen dokumentumok kellenek?

A jövedelem igazolása nyugdíjasok esetén a következő dokumentumok bemutatásával történik:

  • Nyugdíjas igazolvány és
  • Nyugdíjszelvény vagy
  • Nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat vagy
  • Év eleji nyugdíjértesítő

Nyugdíjasok hiteligénylése esetén is kérhető személyre szóló ajánlat honlapunkon keresztül, melyet Kollégáink díjmentesen elkészítenek, illetve a hitelügylet elindítása előtt elvégezhető a kölcsönügylet előzetes bírálata is.

Arról, hogy milyen további dokumentumok szükségesek nyugdíjasok hitelfelvételéhez, kérjük, érdeklődjön a Hitelnet irodáiban vagy Partnereinél személyesen, illetve telefonon.

Ha nyugdíjasként egyénre szabott személyi-, vagy jelzáloghitel ajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat. A pontosan megadott adatok alapján Hiteltanácsadóink megkeresik – az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelően – a bankpiac legkedvezőbb ajánlatát!

Ha Ön nem nyugdíjas, de szintén hitelt szeretne felvenni, s az aktuális törlesztő részletek érdeklik, akkor használja Hitelkalkulátorunkat, melyből a megfelelő hitelcélt kiválasztva Ön is könnyen tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
105 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nyugdíjas vagyok, báros.
Kérdésem, hogy kaphatok kölcsönt?

Kedves Erzsébet!
BAR lista esetén sajnos nincs lehetőség kölcsön felvételére.

A nyugdíjam 65.000 Ft. Mellette van kerestem havi 60.000 Ft. Ez összesen 125 ezer.
Kaphatok-e személyi kölcsönt? Ha igen, mennyit?

Kedves Katalin!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy a nyugdíjasoknak lehet-e kölcsönt felvenni? Vagy szükséges adótárs vagy a család jövedelme is számít? Kérhetek több információt.

Kedves Nikoletta!
Nyugdíjas is igényelhet kölcsönt. A hitelképességet befolyásolja az igénylő életkora, nyugdíjának összege, stb. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Üdv!
Kérdésem lenne, hogy 68-at töltöm, 250 000 Ft a nyugdíjam. Szükségem lenne 1. 500.000 Ft szabad felhasználású kölcsönre. Zálog és ingatlanfedezet nélkül. Feleségem 66 éves, lehet adóstárs.
Kaphatok-e így hitelt?
Köszönöm.

Kedves Ferenc!
Felesége bevonásával igényelhető lehet a személyi kölcsön. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm!
Nyugdíj előtt állok. Felmentési időmet töltöm. Munkaviszonyom 2021. július 26-án szűnik meg. 65. életévemet májusban töltöm be.
Tudok-e szabad felhasználású hitelt felvenni?

Kedves Mária!
A hitelfelvétel lehetőségét befolyásolja, hogy jelenleg milyen módon és hová kapja jövedelmét, valamint hogyan tudja igazolni annak összegét. Személyre szabott tájékoztatáshoz tehát bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Tiszteletem!
2021 július 31-én töltöm be a 65. évemet, de szeretnék kölcsönt felvenni. A nyugdíjam sajnos kevés, ami havi 85.000 ezer forint.
Az lenne a kérdésem, mennyi hitelt kaphatok.
Köszönettel.
József

Kedves József!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

69 éves vagyok, 5 millió hitelt szeretnék 10 évre. 25 milliós budapesti lakást tulajdonosa vagyok, 270 000 Ft havi nyugdíjam.
Kaphatok hitelt?

Kedves Mária!
Van olyan bankpartnerünk, ahol 5 éves futamidőre megoldható lehet 5M Ft összegű lakáshitel felvétele. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szeretném kérdezni, hogy 66 éves vagyok nyugdíjas, de dolgozom. Nem egész 200.000.-Ft a havi bevételem. Tetőfelújításra szeretnek 1.500.000.-Ft hitelt kérni, de nem ingatlan terhére.
Van-e rá lehetőség? 5-6 évre.

Kedves Mária!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Kedves Mária!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető személyi hitellehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Érdeklődni szeretnék, hogy 85 éves korban kaphat-e még személyi kölcsönt 150 000 Ft az állandó nyugdíja?

Kedves Ilona!
85 éves igénylőnek nem nyújtanak kölcsönt a bankok.

Üdv.
Szeretném megkérdezni, 300 ezer forint személyi hitelt szeretnék felvenni. 59 éves nyugdíjas vagyok, 120 ezer a nyugdíjam. CIB Banknál 20éve vezetik a jövedelmem. 3 év futamidővel szeretném.
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Mária

Üdv.
Szeretném megkérdezni, 300 ezer forint személyi hitelt szeretnék felvenni. 59 éves nyugdíjas vagyok, 120 ezer a nyugdíjam. CIB Banknál 20éve vezetik a jövedelmem. 3 év futamidővel szeretném.
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Mária

Kedves Mária!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Kedves Hölgyem vagy Uram!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha rokkant nyugdíjas vagyok és most albérletben lakom, de később szeretnék egy kis használt lakás vásárolni is.

Kedves Hölgyem vagy Uram!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha rokkant nyugdíjas vagyok és most albérletben lakom, de később szeretnék egy kis használt lakás vásárolni is.

Kedves János!
Csak végleges rokkant nyugdíj fogadható el hitelfelvételnél. A rokkant nyugdíj összege önmagában valószínűleg nem lesz elegendő. Ha nincs egyéb jövedelme, akkor adóstárs bevonásával működhet a hitelfelvétel.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

100.000 Ft nyugdíjam van. Van kezesem.
Mennyi kölcsönt kaphatok?

100.000 Ft nyugdíjam van. Van kezesem.
Mennyi kölcsönt kaphatok?

Kedves Asszonyom!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm!
Én 64 éves, a férjem 65 éves. Panelból családi házba szeretnénk költözni. Szükségünk lenne még 5M Forintra. A kettőnk nyugdíja 560 000 Ft. Jelenleg van nekem gépkocsi Leasing törlesztésem 62.000 Ft, ami 3 év múlva jár le.
Megkaphatjuk-e ezt az összeget valamelyik pénzintézettől?
Köszönettel: K-né

Üdvözlöm!
Én 64 éves, a férjem 65 éves. Panelból családi házba szeretnénk költözni. Szükségünk lenne még 5M Forintra. A kettőnk nyugdíja 560 000 Ft. Jelenleg van nekem gépkocsi Leasing törlesztésem 62.000 Ft, ami 3 év múlva jár le.
Megkaphatjuk-e ezt az összeget valamelyik pénzintézettől?
Köszönettel: K-né

Kedves Asszonyom!
A leírtak alapján a meglévő hiteltörlesztés mellett is felvehető a szükséges 5M Ft adott jövedelmekkel.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Párom 2020-ban töltötte a 65. életévét, 131.000 Ft a nyugdíja és jelenleg is dolgozik egy cégnél. A háza felújításához szeretne 500.000 kölcsönt felvenni.
Kérem, adjanak olyan választ, amiből megtudhatjuk, hogy milyen lehetősége van.

Párom 2020-ban töltötte a 65. életévét, 131.000 Ft a nyugdíja és jelenleg is dolgozik egy cégnél. A háza felújításához szeretne 500.000 kölcsönt felvenni.
Kérem, adjanak olyan választ, amiből megtudhatjuk, hogy milyen lehetősége van.

Kedves Sándor!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Cím!
Kérem értesítésüket, hogy kaphatok-e (4 millió Ft) hitelt? 74 éves vagyok. Fizetési feltételeknek megfelelek. Milyen kondíciók mellett lehetséges? Amennyiben kezes kell, annak mi a feltétele?
Köszönöm mielőbbi válaszukat: (Még ilyen jellegű hitelem nem volt)
Mária

Kedves Mária!
Életkora miatt olyan adóstárs bevonásával lenne igényelhető személyi kölcsön, aki a hitel lejáratakor nem tölti be 70. életévét és megfelelő jövedelemmel rendelkezik. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Kb. 2-3 millió értékű falusi házat szeretnék vásárolni kb. 400.000 önerővel hazatelepülés céljából. Korom 66. Jövedelmem 40 Ft magyar nyugdíj és $600 amerikai nyugdíj.
Van-e lehetőség hitelre?

Kedves Mária!
A leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot adni.

Nyugdíjas vagyok. Hitelkiváltásra szeretnék személyi kölcsönt felvenni. 161 000 Ft a nyugdíjam. 58 éves vagyok. 2.000.000 Ft-ra lenne szükség.

Kedves Mária!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Már megkaptam a választ. Ahogy beleolvastam a kérdésekbe, köszönöm már nem kérem a választ.
Köszönjük, mi kisnyugdíjasok, hogy pont akinek a legnagyobb szüksége lenne, pont az nem kaphat semmit. Holott lehet, hogy tisztességesebben fizetnénk, mint a 200.000 Ft jövedelemmel rendelkezők.
Tudom, hogy magukat ez nem különösen érdekli, hogy esetleg az életkörülményünk könnyítésére szeretnénk kérni a hitelt, hogy például én fel tudjak menni a lakásomba, mert a 8. emeleten lakom és a lift fél emeletről = 9 lépcső és a 7.5 emeletre megy, ami szintén 9 lépcső.
Persze én rokkant nyugdíjas vagyok, csak és az nem baj, hogy én meg többi hasonló ember nem vettük a betegséget, hanem jött. Az a fontos, hogy a gazdag 20 milliós autót tudjon venni. Arra kell adni pénzt, hiszen felveszi, úgysem tudja fizetni, mert megoldják, hogy úgy legyen aztán lové is megmarad, meg az autót is elveszik. Így gazdaságosabb, mint nekem lépcsőjáróra adni, mert azt nem veszik el, mert nem kell senkinek. De nem számít. Ne is törődjenek vele, hogy a kis jövedelműek is tudjanak esetleg segíteni magukon. Majd megoldjuk.. ha nem tudunk felmenni, néha megalszunk a lépcsőn.
Gondolom itt is az lényeg, hogy a gazdag járjon jól, mint általában mindenhol.
Köszönjük a segítséget a kisnyugdíjas társaimmal együtt. Teljesen korrekt elbírálásban részesülünk. Mindenféle részrehajlás nélkül.
Gondolom írásom úgysem engedik ki ide a falra. Ne szégyenítsem az önök korrekt elbírálási módszereit. Igaz kapunk, ha hozunk valakit magunkkal, csak azt is néha figyelembe kellene venni, hogy sokan élünk egyedül és nincs senki, aki tudna segíteni. Hiszen ha lenne, lehet hogy megoldanánk kölcsön nélkül is.
Köszönettel a 100.000 Ft alatti embertársaim nevében is. Megkérem önöket előző kérdésem legyenek kedvesek törölni.
Ha törlik ezt, ha nem..
Köszönöm.

70 éves vagyok. 500.000 Ft hitelt szeretnék felvenni 2 éves futamidőre.

Kedves Béla!
Amennyiben van lehetőség fiatalabb, megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonására, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyntézést!

Jutka vagyok, 63 éves. Személyi kölcsönt szeretnék igényelni. Nyugdíjam 89.020 Ft.
Mekkora összeget igényelhetek?
Köszönöm.

Kedves Jutka!
100.000 Ft alatti jövedelmmel sajnos nem tud hitelt igényelni. Amennyiben van lehetősége egy fiatalabb, megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonására, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45129 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

105
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x