Nyugdíjra vehető fel hitel nyugdíjasoknak 2020-ban?

Megoldható a hitelfelvétel nyugdíjasoknak?

Önnek a rendszeres jövedelmet nem a munkabér, hanem a nyugdíj jelenti, s így szeretne hitelhez jutni? A jelenlegi hitelezési szabályok értelmében nincsen akadálya annak, hogy nyugdíjas ügyfél személyi kölcsönhöz vagy jelzáloghitelhez jusson.

Nyugdíjas hiteligénylő esetén a legfontosabb előírás a jövedelmen kívül a leendő adós életkorára vonatkozik. Minden pénzintézet meghatározza, hogy az általa nyújtott ingatlanfedezet nélküli kölcsönök, illetve jelzáloghitelek esetén a kölcsön lejáratakor mennyi lehet az hitelfelvevő maximális életkora.

Személyi kölcsön nyugdíjasoknak?

Ha Ön fedezet nélküli személyi kölcsönt szeretne nyugdíjasként felvenni, akkor azt kell figyelembe venni, hogy igényléskor életkora nem haladhatja meg a 65. életévet, valamint a hitel lejáratakor nem lehet idősebb 70 évnél. Tehát amennyiben Ön már betöltötte a 64. életévét, de a 65. még nem, akkor legfeljebb 5 éves futamidőre igényelheti a hitelt.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

65 év feletti hiteligénylő esetén megoldást az ingatlanfedezet bevonásával nyújtott jelzáloghitel jelenthet. De itt is ügyelni kell arra, hogy a kölcsön lejáratakor az igénylő életkora nem haladhatja meg a 70. életévet.

Pénzügyi partnereink egyikének kínálatában azonban találkozhatunk olyan hitelkonstrukcióval, mely a maximális futamidő meghatározásakor lehetővé teszi, hogy a hitel végső lejárata a nyugdíjas személy 75. életévében legyen. Ennek azonban feltétele, hogy a nyugdíjas személy a hitel igénylésekor ne legyen 65 évnél idősebb.

Ha Ön nyugdíjas, de a fenti életkorhatárok egyikének sem felel meg, akkor fiatalabb korú adóstárs bevonásával igényelhet jelzáloghitelt. Ebben az esetben nem jelent problémát, ha az adóstársnak nincs tulajdonrésze a fedezetül szolgáló ingatlanban, de rendelkezik a bank elvárásainak megfelelő jövedelemmel.

Nyugdíjas személyek hiteligénylésekor ugyancsak szükség van jövedelemigazolásra. Ez a nyugdíjas igazolvány bemutatásán túl a nyugdíjszelvény vagy a nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat benyújtását jelenti. Rokkantnyugdíjas igénylő esetén szükség van a végleges rokkantságot igazoló dokumentumra is. Amennyiben az igénylőnek a jövőben további felülvizsgálatra kell mennie, akkor nyugdíját a pénzintézet nem tudja elfogadni a hitelbírálat során.

Jelzáloghitel nyugdíjasoknak?

Jelzáloghitel felvétele esetén – amennyiben a nyugdíjas igénylő lesz a hitelügylet adósa – szintén figyelembe kell venni az életkorra vonatkozó előírásokat. Vezető pénzügyi partnereinknél eltérő életkori előírásokat tapasztalhatunk.

A legszigorúbb előírás szerint az igénylő életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 65 évnél. Van azonban olyan bankpartnerünk, ahol ez az életkorhatár 70, sőt akár 75 évben van meghatározva. A 75 éves életkorhatárnál azonban az igénylő a jelzálogkölcsön igénylésekor nem lehet több 65 évesnél, vagyis hiába a 75 éves életkorhatár, amennyiben az illető már elmúlt 65 éves, nem igényelheti a hitelkonstrukciót.

Más a helyzet abban az esetben, ha a hitelügyletben a nyugdíjas nem adósként vagy adóstársként, hanem csupán zálogkötelezettként, dologi adósként, vagy kötelezően bevonandó adóstársként vesz részt. Ez akkor fordul elő, ha nem ő igényli a hitelt, csak a fedezetül felajánlott ingatlanban neki is van tulajdonrésze illetve haszonélvezeti, özvegyi vagy egyéb joga. Ilyenkor az életkora minden további nélkül figyelmen kívül hagyható.

Tehát amennyiben a nyugdíjas ügyfél megfelel az életkori előírásoknak és rendelkezik az adott bank szempontjából elfogadható jövedelemmel, akkor nincs akadálya sem fedezet nélküli személyi kölcsön, sem jelzáloghitel igénylésének.

Az egyes pénzintézetek életkorhatárral kapcsolatos előírásairól a Hitelnet irodáiban és Partnereinél kérhető teljes körű felvilágosítás.

Milyen dokumentumok kellenek?

A jövedelem igazolása nyugdíjasok esetén a következő dokumentumok bemutatásával történik:

  • Nyugdíjas igazolvány és
  • Nyugdíjszelvény vagy
  • Nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat vagy
  • Év eleji nyugdíjértesítő

Nyugdíjasok hiteligénylése esetén is kérhető személyre szóló ajánlat honlapunkon keresztül, melyet Kollégáink díjmentesen elkészítenek, illetve a hitelügylet elindítása előtt elvégezhető a kölcsönügylet előzetes bírálata is.

Arról, hogy milyen további dokumentumok szükségesek nyugdíjasok hitelfelvételéhez, kérjük, érdeklődjön a Hitelnet irodáiban vagy Partnereinél személyesen, illetve telefonon.

Ha nyugdíjasként egyénre szabott személyi-, vagy jelzáloghitel ajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat. A pontosan megadott adatok alapján Hiteltanácsadóink megkeresik – az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelően – a bankpiac legkedvezőbb ajánlatát!

Ha Ön nem nyugdíjas, de szintén hitelt szeretne felvenni, s az aktuális törlesztő részletek érdeklik, akkor használja Hitelkalkulátorunkat, melyből a megfelelő hitelcélt kiválasztva Ön is könnyen tájékozódhat.

Utolsó módosítás: 2020. március 26. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mária szerint:

2020-06-19 - 07:18

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, édesanyám nyugdíjas, 63 éves, szeretne hitelt felvenni, de nem rendelkezik bankszámlával.
Így is lehetséges? Vagy ilyenkor mi a megoldás?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-19 - 11:10

Kedves Mária!
Kézbe kapott nyugdíj esetén is megoldható lehet személyi hitel felvétele. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Sz-né szerint:

2020-06-07 - 16:54

Idős házaspár nyugdíjasok szeretne felvenni háromszázezer forintot, de sehol nem kapunk. Kettőnk nyugdíja százhúsz ezer forint. Saját hetvennyolc négyzetméteres kertes lakással rendelkezünk. Hetvenévesek vagyunk.
Bármilyen megoldás segítene.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-08 - 10:30

Kedves Asszonyom!
A megadott jövedelemmel sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

V-né szerint:

2020-06-01 - 09:51

Üdvözlöm!
64 éves vagyok és használt lakásvásárlásra szeretnék záloghitelt felvenni! Végleges rokkant vagyok 149.530 Ft nyugdíjjal! Lehetséges 15 millió Ft hitelt felvennem? 5 millió foglaló már ki van fizetve!

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-12 - 14:19

Kedves Asszonyom!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Zoltán szerint:

2020-05-24 - 17:25

Jó napot!
Hitelt szeretnénk felvenni ingatlanfedezettel, viszont a nyugdíjas 69 éves. Az ingatlan értéke túl van a 40M Ft-on, és csak 2,5M Ft-ra lenne szükség.
Várom válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-25 - 16:32

Kedves Zoltán!
Az igénylő jövedelmi helyzetétől (nyugdíj, esetlegesen meglévő hiteltörlesztések összege) függően maximum 5 éves futamidőre megoldható lehet a hitelfelvétel. További, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tibor szerint:

2020-05-13 - 08:34

48.000 Ft-os nyugdíjjal kaphatok 300.000 Ft-ot és mennyi lenne a futamidő meg a törlesztő részlet? 33 éves vagyok.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-13 - 15:02

Kedves Tibor!
Adott jövedelemmel a hitelfelvétel sajnos nem oldható meg.

B-né szerint:

2020-04-28 - 16:11

55 éves vagyok rehabilitációs ellátásban részesülők és 4 órában, dolgozok szükségem lenne 500.000 Ft-ra összes jövedelem 90.000 Ft!

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-28 - 16:30

Kedves Asszonyom!
A megadott jövedelmekkel ez az összeg sajnos nem érhető el. Ha megoldható adóstárs bevonása, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Sándor szerint:

2020-04-27 - 19:28

Üdv.
2 millió Ft szeretnék igénybe venni, 153.000 a nyugdíjam.
Lehet róla szó?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-28 - 17:29

Kedves Sándor!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető személyi hitellehetőségekről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Zoltán szerint:

2020-04-25 - 16:15

Jó napot.
Zoltán vagyok. Szeretnék kérdezni egy olyat, hogy jövedelemigazolás nélkül, szüleim 70 év feletti nyugdíjaskènt, magas nyugdíjjal (kettejük 400 ezer nettó) és 2 tehermentes pesti lakás bevonásával vehetnék-e hitelre (25 millió) családi házat. Külföldről költözünk haza. Kb. 10 millió önrésszel.
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-29 - 16:42

Kedves Zoltán!
Mivel Ön jelenleg nem rendelkezik jövedelemigazolással, ezért a hiteligénylésnél a szülők életkorát kellene figyelembe venni, ami sajnos nem teszi lehetővé a hitelfelvételt.

Mária szerint:

2020-04-15 - 15:54

60 éves vagyok, használt családi ház megvételére kellene nekem még 6 000 000 Ft! Nyugdíjam 179 000 Ft. Kaphatok még ennyi hitelt?

Hitelnet szerint:

2020-04-17 - 16:21

Kedves Mária,
Az említettek alapján van olyan bankpartnerünk, ahol lehetősége lehet a hitelfelvételre. Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat IDE kattintva és kollégánk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Gyorgy szerint:

2020-04-08 - 14:07

66 eves vagyok nyugdijjamat 85 ezer forint kaphatok e egy millio ft koltoztok harom ever.

Hitelnet szerint:

2020-04-08 - 20:41

Kedves György,
A megadott adatok alapján véleményünk szerint ekkora összeget nem tud igényelni, kérjük kattintson ide és töltse ki adatlapunkat, szakértőnk ismertei az elérhető lehetőséget az Ön számára.

Zsuzsanns szerint:

2020-03-31 - 14:32

72 éves vagyok, 111 e ft nyugdijjal. Kaphatok hitelt egy 66 éves nyugdijas kezessel, és mennyit online?

Hitelnet szerint:

2020-04-02 - 08:32

Kedves Zsuzsanna,
Ezekkel a feltételekkel sajnos nem tud hitelt igényelni.

Rozália szerint:

2020-03-31 - 11:08

78 évesen lakást vásárolok, amelyhez 1,5millió Ft-ra volna szükség még. Szeretném személyi kölcsönből megoldani a hiányzó összeget. A kölcsönt 2 év időtartamra vállalnám a 220e Ft nyugdíjam mellett. A személyi kölcsönhöz kezes is volna. Milyen lehetőségem van kölcsönre?

Hitelnet szerint:

2020-04-02 - 18:33

Kedves Rozália,
A megadott adatok alapján, jelenlegi információink szerint sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

Marika néni szerint:

2018-08-06 - 15:01

69 éves vagyok, lakást /használt/ szeretnék venni kb. 4,5-5 millió Ft értékben. Saját erő kb. 1-1,5 millió Ft. Nyugdíjam 94 ezer Ft, jövedelmem vállalkozásból kb. 120 ezer Ft. Tudok-e felvenni vásárlásra?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-07 - 04:29

Kedves Marika néni!
Szakértőnk az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni arról, hogy mekkora összegű lakáshitelt tud felvenni. Ehhez bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ezt követően felveszik Önnel a kapcsolatot! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Erzsi szerint:

2018-06-28 - 12:34

Mekkora legkisebb összeg lehet a jövedelem nyugdíjasként, amire hitelt is adnak?

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-29 - 05:23

Kedves Erzsi!
Az elvárt minimális nyugdíj összegét több tényező is befolyásolja. Személye szabott, díjmentes tájékoztatásért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Erzsi szerint:

2018-06-22 - 10:14

Erzsi vagyok, 64 éves. 100.000 Ft hitelt szeretnék felvenni.
Kaphatok-e?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-24 - 18:28

Kedves Erzsi!
Személyi hitel igényléshez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ferenc szerint:

2018-06-20 - 14:12

Kérdésem: kaphatok-e hitelt, nyugdíjas vagyok és mozgásban fogyatékos vagyok, ami végleges, nem kell menni újra felülvizsgálatra. Ez a két összeg 77.500 Ft.
1.000.000 forintra lenne szükségem.
Kérem a válaszukat tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-21 - 05:06

Kedves Ferenc!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Sándor szerint:

2018-05-14 - 09:52

Jó napot!
Én 36.000 Ft rokkant nyugdíjat kapok, meg 25.000 Ft fogyatékossági támogatást, 46 éves vagyok.
Én kaphatok hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-14 - 13:47

Kedves Sándor!
A megadott jövedelmek nem elegendők a hiteligényléshez, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Gusztáv szerint:

2017-12-02 - 19:26

Kérdésem: Alig egy éve leszázalékolt lettem, havi járadékom 123.000 Ft. 60 éves vagyok. Tudni szeretném 3M Ft lakáscélú hitel felvételére van-e lehetőségem.
Tisztelettel.
Gusztáv

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-04 - 12:04

Kedves Gusztáv!
Ha a járadék folyósításának nincsen lejárata, vagyis a rokkantság végleges és nem kell újabb felülvizsgálatra mennie, akkora az összeg elfogadható lakáscélú hitelfelvételnél. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Dóri szerint:

2017-07-09 - 16:28

Üdv!
73 éves nyugdíjas áruhitelt felvehet? Mondjuk 12 hónapra. 100 ezer Ft feletti nyugdíjjal rendelkezik.

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-10 - 05:39

Kedves Dóri!
Irodánk áruhitelek ügyintézésében nem illetékes, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni ez ügyben.

Ildikó szerint:

2017-02-11 - 22:57

Anyósom 76 éves lesz idén. Kettő db hitelkártya van a birtokában, amelyeket használ is. Nem ad információt nekünk sem a felhasznált, sem a maximális hitelösszegről.
Kérdésem: halála esetén a felhasznált hitelösszeget a gyermeke köteles fizetni?
Ő valamilyen biztosítási ügyletről beszél, hogy ha vele haláleset történik a havi biztosítási díj erre van kitalálva?
Köszönettel előre is!
Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-14 - 09:38

Kedves Ildikó!
A szülő halála esetén a hiteltartozás is örökölhető, nemcsak a vagyon. Létezik halál kockázatára szóló hitelfedezeti biztosítás. Az adós halála esetén a biztosítás a szerződésben leírtak szerint fizet.

Mihály szerint:

2017-02-02 - 17:29

Marosvásárhelyen lakom, kettős állampolgár vagyok. Van lakcímkártyám és magyar útlevelem. 82 éves nyugdíjas.
Kaphatok Magyarországon kölcsönt? Hogyan?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-02 - 18:01

Kedves Mihály!
A hitelfelvételhez – életkora miatt – fiatalabb korú adóstárs bevonására lenne szükség. Ha ez megoldható, kérjük vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával!

Irén szerint:

2017-01-25 - 11:52

74 éves vagyok. Hitelt szeretnék kérni, 5 évre l millió forintot. Nyugdíjjal + özvegyi nyugdíjjal rendelkezem!

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-25 - 17:32

Kedves Irén!
74 évesen fiatalabb korú adóstárs bevonásával lenne megoldható a hitelfelvétel. Amennyiben van lehetőség adóstárs bevonására, kérjük keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Ágota szerint:

2016-10-28 - 11:50

2 millió Ft hitelhez szeretnék jutni akár személyi kölcsön vagy jelzáloghitel formájában. Nyugdíjas vagyok, 71 éves, a nyugdíjam: 130.000 Ft. Évente 10 hónapot dolgozom, ezért 100.000 Ft-ot kapok havonta. Családi házban lakom, mely tehermentes. Fiam, aki segítene külföldön dolgozik, de tartózkodási helye a családi házunk. Akár 3 év alatt visszafizetnénk a kölcsönt.
Válaszát várom, tisztelettel: Ágota

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-28 - 12:10

Kedves Ágota!
Életkora miatt adóstárs bevonásával lenne lehetősége hitelfelvételre. Amennyiben ez lehetséges, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető szabad felhasználású jelzáloghitelekről!

Anna szerint:

2016-05-06 - 20:24

62 éves nyugdíjas vagyok. Külföldön élő adóstársat elfogadnak-e lakásvásárláshoz?

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-09 - 09:24

Kedves Anna!
A kölcsönügylet alanyai nagykorú, cselekvőképes devizabelföldi magánszemélyek lehetnek, vagy olyan nagykorú, cselekvőképes devizakülföldi magánszemélyek, akik Európai Unió valamely tagországának, vagy Svájcnak állampolgárai.

Novák Mónika szerint:

2016-02-29 - 11:39

Tisztelt Cím!
Az alábbi konstrukciók alapján szeretném megkérdezni, hogy mik és milyen lehetőségek vannak lakáshitel felvételhez: az igénylő személy 50 éves, havi 170.000 Ft-os nyugdíja, illetve 40.000 Ft állandó juttatása van egy 4 órás munkahelyről. Egy kb. 8 milliós, panel garzonról lenne szó (Pesterzsébeten), max. 2-3 millió saját tőke van, így még szükség lenne 5-6 millióra. Az szeretnénk megtudni, hogy adóstárs és más fedezet nélkül mik és milyen esélyek vannak, valamint ha adóstárssal (havi fix bruttó 190.000 fizetés és egy 15-16 milliós ingatlan háttérrel.)

Segítségüket előre is nagyon szépen köszönöm!

További szépe napot kívánok!

Üdvözlettel:

Novák Mónika

Hitelnet szerint:

2016-02-29 - 14:42

Kedves Mónika!
Konkrét hitelkérelemmel kapcsolatos előminősítést, véleményt nem fogalmaznánk meg ennyi információ alapján és ez nem is lenne hiteles. Kérem forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebbi hitelszakértőnkhöz vagy küldje el ajánlatkérését honlapunkon keresztül online.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA