Minibálbér jövedelemmel lehetséges a hitelfelvétel? - Hitelnet.hu

Minibálbér jövedelemmel lehetséges a hitelfelvétel?

Kaphatok hitelt minimálbérrel?

esetén mindig kulcskérdés a jövedelem. Az alapfeltétel, hogy a hitelkérelemhez minden esetben mellékelni kell jövedelemigazolást, hiszen miután tavaly június óta jogszabály kötelezi a bankokat a jövedelemvizsgálatra, azóta nem lehet jövedelemigazolás nélkül, tisztán fedezet alapon kölcsönhöz jutni.

A jövedelemmel kapcsolatban számos kérdés merül fel hitelfelvétel előtt: Mekkora összegű jövedelmet várnak el a pénzintézetek? Adható-e hitel minimálbérre? Milyen típusú jövedelmet vesznek figyelembe a bankok? Mennyi ideje kell a leendő adósnak jelenlegi munkahelyén dolgoznia? Milyen típusú munkaszerződés fogadható el? GYES vagy GYED esetén is igényelhető-e kölcsön? Elutasításra kerül-e a , ha a munkáltató felszámolás alatt van, illetve, ha az igénylő huzamosabb ideje táppénzen van? Hogyan járnak el a pénzintézetek próbaidő vagy felmondási idő alatt álló hiteligénylővel szemben? A kérdések sora végtelen. Az alábbiakban összefoglaljuk a jövedelemmel összefüggő legfontosabb tudnivalókat, melyből az is kiderül, hogy hitel minimálbérre nyújtható-e.

Személyi kölcsön minimálbérrel?

A jövedelemmel kapcsolatos elvárások tekintetében meg kell különböztetni a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsönöket és a jelzáloghiteleket. Ingatlanfedezet bevonása nélkül nyújtott hitel esetén ugyanis jóval nagyobb a hitelnyújtó kockázata, éppen ezért szigorúbb a is. Ez az oka, hogy személyi hitel minimálbérre nem adható.

Jelzáloghitel minimálbérrel?

Jelzálog alapú konstrukciók esetén a bank számára a jövedelmen kívül fedezetet jelent a hitelügyletbe bevont ingatlan. Emiatt pénzügyi partnereink már minimálbérre is folyósítanak jelzáloghitelt, lakáscélú, szabad felhasználású és adósságrendező célok eléréséhez egyaránt.

Milyen munkaviszony fogadható el?

Minimálbérre adható hitel esetén az igénylőnek legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznie munkahelyén. A határozott időre szóló munkaszerződés nem jelent akadályt a hitelfelvétel során, ugyanakkor a próbaidő és a felmondási idő egyértelműen kizárja a hitelhez jutást. A kölcsönkérelmet akkor is visszautasítja a bank, ha a munkáltatóval szemben bírósági vagy felszámolási eljárás van folyamatban. A jövedelem típusát illetően a családtámogatási ellátások (GYED, GYES, GYÁS, stb.) csak kiegészítő jövedelemként fogadhatók el, önállóan nem.

A pénzintézetek a hitelbírálat során megállapítják az ügyfelek hitelezhetőségi limitjét. Ez azt az összeget jelenti (forinthitelek esetén), melyet Ön havonta hiteltörlesztésre fordíthat. Ennek meghatározásakor a bankok a háztartás igazolható bevételei mellett a rendszeres kiadásokat is számba veszik. Ha Ön minimálbért tud igazolni, akkor a kiadások figyelembevétele után nyilván kisebb összeg marad, ami hiteltörlesztésre fordítható. Ez csökkenti a felvehető kölcsön összegét is.

Amennyiben Ön minimálbérrel rendelkezik és szeretné megismerni az így elérhető hitellehetőségeket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

E témával kapcsolatos további kérdéseivel keresse Hiteltanácsadóinkat országszerte!

További bejegyzések minimálbérrel felvehető hitel témában:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Irén szerint:

2018-10-12 - 10:09

Tisztelt Szakértő
Közmunkás vagyok. Hitelt szeretnék felvenni lakásvásárlásra.
Kaphatok-e hitelt esetleg kezes alapján?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-13 - 06:42

Kedves Irén!
A megadott információk alapján nem tudunk Önnek pontos felvilágosítást adni. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt az esetlegesen elérhető lakásvásárlási hitelekről!

Ilona szerint:

2016-10-25 - 10:27

Tisztelt Szakértő!
Közmunkás vagyok és szeretnék hitelt felvenni lakásvásárlásra. 2 éves munkaviszonyom van folyamatosan. 500.000-1.000.000 Ft-ig Ha nem lehet lakásvásárlásra, akkor lehetne valami másra, de jó lenne kevesebb hitel is.
A választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-25 - 11:14

Kedves Ilona!
Amennyiben igazolt nettó jövedelme eléri legalább a 8 órás minimálbér összegét (73.815 Ft), akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról. Ha munkaviszonyból származó jövedelme nem éri el a fenti összeget, akkor sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

Anna szerint:

2016-04-29 - 16:13

Tisztelt Szakértő!
Ha a jövedelmem táppénz, de a számlára munkabér formájában érkezik (jóval magasabb összeg mint egy minimálbér pl, és érdeklődésem alapján tudom, hogy összegszerűen a bank elfogadja), lakáshitelt ettől még (természetesen amennyiben a további feltételeknek megfelelek) vehetek fel?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-30 - 15:05

Kedves Anna!
A munkáltatói igazoláson fel kell tüntetni, hogy táppénzen van-e a munkavállaló vagy sem. Ha a táppénz több mint 3 hónapja fennáll, akkor elutasításra kerül a hitelkérelem. Ha azért van táppénzen, mert gyermeket vár, akkor szintén elutasítják a hitelkérelmet, hiszen a gyermek születése után járó családtámogatási ellátás önálló jövedelemként nem fogadható el.
Kérdésére pontos választ a teljes hitelügylet ismeretében tudnak adni Szakértőink.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA