A lakástakarék mellé igényelhető áthidaló kölcsön kamatát Bankpartnerünk 2018. január elsejétől csökkentette. A korábbi 6,49%-ról most fix, 4,99%-os kamattal vehetjük igénybe e terméket. A kamatcsökkentés egyúttal a szerződéskötéshez kapcsolódó díjelengedési akcióval párosul. Ha megtakarítással egybekötött lakáscélú tervei vannak, most érdemes kihasználni ezt a lehetőséget!

Áthidaló kölcsön lényege

Az áthidaló kölcsön olyan lakástakarékkal kombinált hitelkonstrukció, ahol már a megtakarítási időszak kezdetén hozzájuthatunk a teljes szerződéses összeghez. Nem kell megvárni, míg a megtakarítási idő lejár, az állami támogatással és a betéti kamattokkal növelt összeg azonnal elérhető és számos lakáscélra felhasználható.

Mekkora összeg érhető el?

Az áthidaló kölcsön minimális összege 1.000.000 Ft, a maximum a lakástakarék módozatától függ, az adott módozat szerinti maximális szerződéses összeg vehető fel.

Nézzünk gyakorlati példákat áthidaló kölcsönre!

Példa I.

Ha a legrövidebb megtakarítási időt (46 hó) és a legmagasabb összegű havi betételhelyezést (20.000 Ft) választjuk, akkor az adott módozat szerződéses összege 2.800.000 Ft, vagyis maximum ekkora összeghez juthatunk hozzá.

A teljes szerződéses összeg (2.800.000 Ft) felvétele esetén az alábbiak szerint alakul a törlesztésünk:

*A THM 2018. január 20-án érvényes kondíciók alapján került meghatározásra az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével. Mértéke a feltételek változása esetén módosulhat. A THM mértéke nem tartalmazza a lakásbiztosítás díját, mert az jelenleg nem ismert.

A megtakarítási időszaka elején hozzájuthatunk a várható megtakarításhoz áthidaló kölcsön formájában és ezen időszak alatt fizetjük a megtakarítást és az áthidaló törlesztő részletét (20.000 Ft + 11.805 Ft). A szerződéses összeg és a várható megtakarítás különbözetét (1.601.652 Ft) lakáskölcsönként kapjuk meg, melynek törlesztése az utolsó megtakarítás és áthidaló hiteltörlesztés befizetését követő hónaptól kezdődik az alábbiak szerint:

Összefoglalva a két időszak - áthidaló és lakáskölcsön - befizetései a következőképp alakulnak:

*Számlavezetési díj: 150 Ft/hó

Példa II.

Amennyiben nincs szükségünk a teljes szerződéses összegre lakáscélú terveink megvalósításához, akkor kisebb hitelösszeg felvételére is van lehetőség. Akárcsak az előző példában, most is a legrövidebb megtakarítási időnél (46 hó) és a legmagasabb összegű havi betételhelyezésnél (20.000 Ft) maradunk, de csak 1.000.000 Ft hitellel kalkulálunk.

A megtakarítási időszak elején hozzájuthatunk a szükséges 1.000.000 Ft-hoz áthidaló kölcsön formájában.  Ezen időszak alatt fizetjük a megtakarítást és az áthidaló törlesztő részletét (20.000 Ft + 4.216 Ft). Mivel a várható megtakarítás fedezi az 1.000.000 Ft-os áthidaló kölcsön összegét és annak kamatát, lakáskölcsön igénybevételére ez esetben nem kerül sor.

* Számlavezetési díj: 150 Ft/hó

Másik, hosszabb megtakarítási idejű LTP módozat választásával magasabb összegű áthidaló kölcsön igénybevételére is van lehetőség. Az áthidaló kölcsön keretében maximálisan elérhető összeg 7.500.000 Ft.

További áthidaló  kölcsön kalkulációhoz kérje egyedi, személyre szabott tájékoztatásunkat online adatlapunk kitöltésével!

Miért érdemes most igényelni?

  1. január elsejétől visszavonásig, de legkésőbb 2018. január 31-ig befogadott lakástakarék áthidaló kölcsönhöz kapcsolódó akció keretében Önnek az alábbi költségeket nem kell megfizetnie:
  • A fedezetkezelési költséget egy ingatlanfedezet tekintetében
  • A közjegyzői okiratba foglalás díját
  • A TAKARNET rendszerből történő tulajdoni lap lekérés díját
  • A hitelbiztosítéki érték-megállapítás költségét egy ingatlanfedezet tekintetében
  • A folyósítási díjat

További kedvezmény

Az áthidaló kölcsönt igénybevevő ügyfelek most díjmentesen köthetnek LTP szerződést, amivel a szerződéses összeg 1%-át spórolhatják meg.

A további részletekért kérjük, keresse Szakértőinket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok.
Az lenne a kérdésem, hogy egy 4 500 000 Ft értékű ház megvásárlását meg lehet-e úgy oldani, hogy egy meglévő 49 hónapos futamidejű ltp-t, áthidaló kölcsönnel felvenni, szerződéses összeg 3 000 000 Ft, valamint 2 gyerekre a csok 1 400 000 Ft. A 2 kombinációja elegendő-e? Ebben az esetben nem lenne muszáj készpénz önerőnek?
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Érdeklődni szeretnék, hogy van Ltp 5 éves maximum 20.000 Ft-os befizetéssel és arra szeretnék választ kapni, hogy ingatlanvásárlást ,ami 5.000.000 Ft, hogy tudnék ekkora áthidaló kölcsönhöz jutni, hogy megvásárolhassam az ingatlant?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Elképzelésemet szeretném leírni és azt kérdezném, hogy megvalósítható-e? Új LTP szerződést kötnék 20.000 Ft-tal, melyre a fenti cikk alapján a szerződéses összeg 2.800.000 Ft. Ezt azonnal nem venném fel, mert csak 2 év múlva akarok felújítani. Jól értem, hogy a kamatfizetés csak innen indul? A 2.800.000 Ft-ra nem biztos, hogy szükség lesz teljesen, viszont van egy korábbi lakáscélú hitelem és ebbe szeretném beletörleszteni. Megtehetem?
Köszönöm szépen válaszukat!

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem az, hogy a már folyamatban lévő LTP esetén is jár a most megjelent áthidaló kölcsön kamatkedvezmény vagy csak az új szerződésekre?
Hol érdeklődhetek konkrét számokról a szerződésemmel kapcsolatban?
Köszönöm válaszukat.